Home » DIY » Geen stofrestjes weggooien aub!

Geen stofrestjes weggooien aub!

Geplaatst in: DIY 1

Al eerder liet ik zien wat je met stofrestjes kan maken. De reden dat ik weet wat je daar mee kan doen, ligt hem simpelweg in het feit dat ik zelf nog niet het petieterigste stukje weg kan gooien… Daarom vind ik stofknopen ook zo leuk: met een heel klein restje stof maak je zomaar een heel uniek en superleuk dingetje. Om een jasje mee op te sieren, een tas mee af te maken, aan een elastiekje of om gewoon lekker bij elkaar in een bakje te doen en daar lekker naar te kijken.

Eerder al bestelde je de stofknopen in een setje, met kitje en instructie, nu zijn ze ook los te koop. Je ontvangt dan een onder- en een bovenkantje en als je zelf al het malletje en de instructie hebt, ben je verder met een klein stukje stof dus klaar.

Op Pinterest verzamelde ik zelfmaakideeën en instructies voor stofknopen. Zoals deze leuke DIY tutorial voor haarelastiekjes van Natalme.com:

Foto van Natalme


Je vindt de stofknopen (zowel de sets als de losse) op de knopen-pagina van de Jipshop.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

  1. SuuS
    | Beantwoorden

    Hahaha, geweldig! Ik bewaar ook echt elk prutstukje stof..
    Kan denk ik wel duizenden knoopjes stofferen ^_^

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.