Home » Breien » Gebreide wintermuts nummer 4

Gebreide wintermuts nummer 4

Geplaatst in: Boeken, Breien, Haken, Organiseren 2

Precies op tijd voor het lenteweer los barstte had ik de vierde gebreide wintermuts af. Het breien van deze mutsen gaat zo snel dat ik nummer 3 nog niet eens gedeeld had hier. De serie gebreide mutsen begon met het verzoek van de oudste, om een Cuffed beanie te breien.

Gebreide muts
Link naar patroon, gebruikt garen en andere info, zie blogpost ‘Muts breien Cuffed beeanie in zwart

Omdat er ontzettend koud winterweer op komst was, bedacht ik dat ik dan ook maar een muts voor mezelf ging breien.

Muts breien
Link naar patroon, gebruikt garen en andere info, zie blogpost ‘Winter Smiles meets Gilmore Girls muts breien

Deze gebreide wintermuts raakte ik kwijt aan mijn man, maar ik kreeg hem later terug nadat ik er nog een (nr 3 dus) met wat aanpassingen breide voor hem. Toen kon een verzoek van de jongste natuurlijk niet uitblijven en dook ik nog een keer in mijn garenvoorraad voor gebreide wintermuts nr 4.

Daar vond ik nog anderhalf bolletje Phildar Primas noir en een aangebroken bolletje ecru. Ik breide de boord helemaal zwart en daarna breide ik na 5 toeren zwart, 2 toeren ecru. In de hoop in deze verhouding goed uit te komen.

Wintermuts gebreid strepen
Breien met twee kleuren in gebreide wintermuts

Dat bleek dus niet het geval. Gelukkig vond ik nóg een restje Phildar Frimas in een andere kleur en ik doe nu net of dit de bedoeling was 😄

Gebreide wintermuts Phildar Frimas
Gebreide wintermuts

Aanpassingen breipatroon Gebreide wintermuts

De basis voor muts nummer 4 is ook weer het gratis breipatroon van Drops (net als voor mutsen nr 2 en 3, de groene mutsen, die ik breide). Ook hier ging ik na de boord over op de Gilmore Girls variatie (zie de onderstaande blogpost) dit keer met 4 r, 4 av.

Een andere aanpassing die ik deed was naar aanleiding van een tip van medehaak- en breister Rita: het breien van twee toeren recht na de boord. Je krijgt dan een soort ‘vouwlijn’, waar de omslag beter op zijn plek blijft.

In een map houd ik bij welk patroon ik volgde, en waar ik afwijk. Een soort dagboek met garenwikkels en stukjes draad. Zodat ik later nog eens terug kan kijken hóe ik dit toch ook weer eens deed. En zodat ik hier op mijn blog kan delen hoe ik – zoals in dit geval – een serie mutsen maakte.

Kleine projecten

Na alle dekens die ik de afgelopen maanden breide, was het maken van zoiets kleins als een muts ook wel weer lekker. Ik heb in een maand tijd vier mutsen gebreid. Kom daar maar eens om met het haken van een deken 😉

De verrassing die ik vorige week van Studio Hip en Stip in de bus kreeg kwam dan ook mooi gelegen. Ik had even niks (nou ja, bijna niks…) op de naald en kon dus gelijk aan de slag met een van de heerlijke projecten in haar nieuwe boek 🥳

Haak je restjes op met Studio Hip en Stip

Haak je restjes op met Studio Hip en Stip
#ikvierfeestmetstudiohipenstip

Vanavond viert ze de boeklancering, live op instagram. En nog voor dit feestje is gevierd, sterker nog, al voordat het boek officieel uitkwam, was de eerste druk uitverkocht. Dubbel feest dus!

De tweede druk is al in aantocht, dus je kan het boek gewoon alsnog bestellen. Zowel op haar site StudioHipenStip (gesigneerd en feestelijk verpakt verzonden) als via Bol.com (Haak je restjes op Studio Hip en Stip) en natuurlijk via de handwerkwinkels.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Super leuk deze muts in streepjesvariant!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ilse! Ik vind dit zelf ook een geslaagde variant. En zo leuk dat het met garen uit m’n voorraad kon.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.