Home » Workshop » Gebreide lampenkap met gehaakte bloemen

Gebreide lampenkap met gehaakte bloemen

Een van de WIP’s op mijn lijstje is afgerond! ✔︎

Altijd weer een fijn gevoel als je een brei- of haakwerk van je lijstje kan vinken. Zeker als het dan ook nog eens is geworden zoals je ongeveer in gedachten had.

Het is nu extra leuk, want wat ik nu haak/maak, kan mee naar de workshopruimte. Wat ik tot nu toe maakte verdween op zolder op een hoop; ik haak of maak zelden iets voor bijvoorbeeld in de woonkamer of om zelf te gebruiken. Dat komt vooral omdat ik het leuk vind om in kleur te haken en breien, maar onze woonkamer heel rustig en naturel is. Niet echt een lekkere match 😉

Je snapt, deze gebreide lampenkap met gehaakte bloemen in bonte kleuren had geen schijn van kans in ons eigen interieur. Maar in de workshopruimte is hij helemaal op z’n plek 😍

Gisteren hing Joost hem op, terwijl ik nog weer wat voorraad in de kasten weg werkte (en foto’s maakte :-)).

Ik ben heel blij met het resultaat en het was ook superleuk om hem te maken. Weer heel wat anders dan ik normaal maak en een combinatie van breien (in uni/naturel) en haken (in heel veel kleur).

Wat dat betreft sluit het project goed aan bij de Hexagon bloemen deken die ik hiervoor maakte/ontwierp. Ook een combinatie van heel veel kleur en uiteindelijk naturel:

Er werd me om het patroon van de lamp gevraagd. Dat heb ik niet (want uit mijn hoofd gemaakt), maar ik zal binnenkort wat uitgebreider beschrijven hoe ik te werk ben gegaan.

In het kort alvast:

  • brei een hoes/tube die om een lampenkapframe past. Ik gebruikte hiervoor Durable Cosy.
  • haak bloemen, blaadjes en vlinders in verschillende kleuren. Ik gebruikte hiervoor Stylecraft Special DK. Hoe ik de bloemen en blaadjes haakte zal ik binnenkort beschrijven. De vlinders haakte ik volgens het patroon bij de Wiebertas uit Haakspiratie.

Wordt vervolgd dus!

Workshopagenda

Dit zijn de workshops die gepland staan voor september. Voor 4 september – Workshop haakschema’s lezen – zijn nog maar 2 plekken beschikbaar.

De workshop Coaster square haken van 5 september heeft nog niet voldoende deelnemers om door te laten gaan. Dus mocht je daar nog interesse in hebben, geef je dan vóór 29 augustus op!

Ik zal de planning voor oktober en november binnenkort ook verder aanvullen.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.