Home » Garen » Garenproeverij Knotten

Garenproeverij Knotten

Geplaatst in: Garen 6

Lisanne van Draad & Praat organiseerde afgelopen zaterdag wederom een superfeestje. In samenwerking met Francis van Knotten in Delft en garenmerk Lana Grossa hield ze een Garenproeverij: een middag lang allerlei verschillende garens proberen. Het idee alleen is al een feestje op zich!

GarenproeverijKnotten Lanagrossa Haakparty

Twintig haaklievende dames werden verwelkomt met koffie, thee en heel veel lekkers. Al snel daarna kwamen de heerlijkste bollen Lana Grossa op tafel en dook een ieder in haar haaknaaldenetui (en/of die van de buurvrouw) op zoek naar de juiste haaknaald om meteen aan de slag te gaan.

Er werd zelfs een hele col al kletsend in elkaar gehaakt (zie hier het resultaat en handige tips van A la Sascha voor het haken met ‘fluffy’ garen). Zelf ben ik niet zo goed in kletsen en haken tegelijk. En het stukje dat ik haakte raakte ik kwijt aan iemand anders die heel graag mijn bol, want in precies de goede kleur, wilde. Helemaal prima, er lag genoeg anders om mee te beginnen.

Het was zo gezellig, dat ik niet alleen bijna niet haakte, maar ook nauwelijks foto’s maakte tijdens de middag. Alleen de vier die je hierboven ziet. Voor de rest moet je het doen met de foto’s die de andere dames maakten: onder andere Caroline van CutiePieDesigns, Marianne van MaRRose, Mara van MaraMaakt en Lisanne van Draad & Praat maakten foto’s en er staan er ook heel veel op Instagram met de hashtags #garenproeverijknotten en #lanagrossahaakparty.

Dat we tijdens de middag al het garen mochten proberen en die bolletjes mee naar huis mochten nemen was natuurlijk al fantastisch. Dat we aan het einde ook nog een serieuze shopper mee naar huis kregen die tot de nok gevuld was met nóg meer garen was echt te gek. Ik stortte hem vanochtend leeg op de vloer (en herschikte wat, zodat je ook serieus kunt zien wat er allemaal in zit…). Dit is de berg lekkers die ik meekreeg:

Garenproeverij Knotten Lana Grossa haakparty

Ik moet eerlijk zeggen dat ik wel wat twijfels had bij de kleuren in eerste instantie. Dat roze en grijs is natuurlijk helemaal prima. Maar rood, zwart en aubergine? Hmmm….

De grap was dat toen ik ‘s avonds thuis kwam ik direct met het zwarte Lace Lux begon. Ik was toch wel heel benieuwd hoe dat zou worden. De eerste toeren zijn gehaakt. Zwart garen haken ‘s avonds is absoluut niet ideaal ondervond ik, maar verder vind ik het veelbelovend. In mijn berg zit hetzelfde garen in het rood, met iets een glitter. Dat zou nog wel eens iets kerstigs kunnen worden.

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

Verder was LalaBerlin Hairy de absolute favoriet van de middag. Wat op zich verwonderlijk is, want het haakt nou niet bepaald prettig. Je hebt met name de eerste toer geen idee waar je je haaknaald in moet steken. En toch… het voelt gewoon zo heerlijk zacht. Daar wíl je gewoon wat mee maken.

In mijn tas zat Hairy Harry, zoals hij al snel gedoopt werd, in de kleur aubergine. En in het rood LalaBerlin Softness, die haar naam absoluut eer aandoet. Dat is gewoon een bol waar je mee wilt knuffelen, zo zacht. Maar rood en aubergine… Ook al niet bepaald mijn kleuren. Dacht ik. Tot ik me twee dagen later ineens realiseerde dat ik exact die kleuren aanhad!

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

En opeens buitelden de haak- en brei-ideeën over elkaar. Nu alleen nog de tijd vinden om ook daadwerkelijk een van die ideeën uit te voeren. Klein detail.

Dezelfde Hairy kreeg ik ook nog in het poederroze. Afgezien van dat kleine detail – tijd vinden – weet ik daar ook wel raad mee.

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

En dat was nog niet eens alles. Let op:

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

Garenproeverij Knotten Lana Grossa Haakparty

En naast het garen zaten er ook nog inspiratie tijdschriften van Lana Grossa bij, een leren label van Mez11, de Knotten Handwerkagenda en brei- en haakkalender voor 2016 en kaartjes van Draad en Praat. Niet te geloven toch allemaal?

Wat extra leuk was aan de middag, los van de overvloed aan garen natuurlijk, was de gezelligheid. Heel veel vrouwen bij elkaar, dat kan nog wel eens uit de hand lopen, maar het was ontzettend fijn. Als de winkel niet om vijf uur zou sluiten, zouden we er de hele avond nog gezeten hebben denk ik. En dat terwijl we elkaar, grotendeels, alleen ‘kennen’ via Instagram. We kakelden alsof we al jaren bij elkaar over de vloer kwamen. Daar zijn we dan natuurlijk ook wel weer goed in, wij vrouwen 😉

Hoe dan ook: het was weer top Lisanne! Dank Francis voor je gastvrijheid en natuurlijk Lana Grossa voor deze super kennismaking met de verschillende garens!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Caroline
  | Beantwoorden

  Wat leuk stukje! Heerlijke herbeleving van deze super dag!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je! Ja heerlijk om het weer te zien hè?

 2. Carolien
  | Beantwoorden

  Wauw, die goodiebag is om jaloers op te zijn. 🙂
  Heel veel plezier er mee. Ik ben benieuwd wat je er allemaal van gaat maken.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Nou he, ik ben er ook nog steeds van onder de indruk! Dank je wel voor je reactie en ik ben zelf ook heel benieuwd wat het allemaal gaat worden 🙂

 3. Lisanne
  | Beantwoorden

  Het was echt genieten..!!! Super dat je erbij was en tot morgen! XX

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Nou en of dat was het! En vandaag was het ook weer super leuk Lisanne! <3

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.