Home » Haakpatroon » Foto’s van de Coaster square deken + winnaar Knit & Knot kaarten

Foto’s van de Coaster square deken + winnaar Knit & Knot kaarten

Weer een stapje dichter bij de ‘officiële lancering’ van het coaster square deken-patroon. Voor zover iets dat online gaat een officiële lancering genoemd kan worden… Maar toch: aankomende vrijdag is het patroon definitief en krijgen degenen die het voorbestelden het 10 pagina’s tellende document in hun mailbox.

Daarvoor moest ik echter nog wel even foto’s maken van de gezamenlijke haakresultaten van Rita, mijn tante Wies en mij. We haakten namelijk ieder een deken. Ik al ontwerpend en schrijvend, Rita en Wies al lezend en strepend 😉

De reden dat zij ook een hele deken haakten is omdat de garens en het patroon voor deze drie kleurencombinaties ook verkrijgbaar zal zijn in een compleet garen-&patroon-pakket. En dan wil je wel zeker weten dat je uitkomt met de berekende bollen garen. Dat bleek gelukkig het geval. Daarnaast is het natuurlijk wel zo leuk om te kunnen laten zien hoe de deken er uiteindelijk uit komt te zien in de verschillende kleuren.

Een en hetzelfde patroon, drie totaal verschillende dekens. Het blijft leuk hoe je kunt variëren met een patroon door je eigen kleuren te kiezen. Ik koos voor de haakpakketten twee kleurencombinaties, de een met een roze basis, de ander met een taupe basis. Daarbinnen kleurde ik de onderzetters in 8 verschillende kleuren in. De derde deken werd helemaal in een kleur gehaakt. Ik vind het resultaat prachtig!

Zodra de haakpakketten beschikbaar zijn zal ik het hier melden (tevens de aanvullende informatie zoals waar en wat de prijs zal zijn).

Wil je de coaster square deken in andere kleuren haken? Of met restjes garen (daar leent het zich natuurlijk uitstekend voor), dan kun je het haakpatroon voor de deken ook los bestellen, >> hier in mijn webshop.

Workshop Coaster square haken

Voor degenen die naar Knit & Knot gaan en graag willen leren hoe je de coaster square haakt: ik geef daar zaterdag 14 oktober een workshop waarin ik uitleg hoe je dit vierkant haakt. Lees er hier meer over en >> reserveer direct een plekje. Je kan je er ook de zaterdag zelf tijdens de beurs nog voor opgeven. De plaatsen zijn echter wel beperkt.

Winnaar toegangskaarten Knit & Knot 2017

In een eerdere blogpost gaf ik aan twee vrijkaarten weg te geven voor Knit & Knot, de handwerkbeurs die 13, 14 en 15 oktober plaats vindt in Tilburg. Dank voor al jullie enthousiaste reacties! De winnares is:

Emanuëlle Overeem

Ik wens je er alvast heel veel plezier!

Voor alle andere die ook gaan: heel veel inspiratie gewenst tijdens Knit & Knot en mocht je ook op zaterdag gaan net als ik, dan wellicht tot ziens!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

10 Responses

 1. Hannie
  | Beantwoorden

  Prachtigge deken .kom hem op de beurs even bewonderen in het echt tot 14okt. Gr. Hannie.

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Leuk Hannie, ik neem ze mee! Dank je wel voor je compliment!

 2. Jos van KloskaCreAtief
  | Beantwoorden

  Wat een prachtige dekens en wat geeft elke kleurencombinatie een andere ‘vibe’ aan de deken.
  Veel plezier op de beurs!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Jos! Bijzonder weer he, wat kleuren doen?

 3. Arja Ederveen
  | Beantwoorden

  Wat een mooie geworden, vooral ook degene in 1 kleur.

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je Arja, dat is ook mijn favoriet! ‘t Blijft lastig dat ik in kleuren haken leuker vind om te doen, maar anders zou ik vanaf nu alleen nog maar effen kleurige dingen maken 🙂

 4. Tialda
  | Beantwoorden

  Zo mooi om te zien wat kleuren doen, geven elke keer weer een hele andere uitstraling. Zelfde patroon maar drie keer een andere deken!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Ja wat bijzonder he, het effect van kleuren? Daar kan ik ook echt plezier van hebben, daar mee te variëren.

 5. Cuddlycool
  | Beantwoorden

  Wat een mooi effect in 1 kleur! Dat vraagt erom om ook eens in een knalkleur te maken. Komt er ook weer bij op de to-do-list. Eerst nog even 2x de poef naar jouw patroon maken voor mijn jarige broer! Groetjes Maartje

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Oeh ja, in een totaal andere kleur zal het ook mooi zijn. Als je hem gaat haken, laat je hem dan zien? Ik ben heel benieuwd!
   Gaaf dat je broer twee (!) x de ribbelpoef krijgt. Alvast veel haakplezier en een fijne verjaardag samen!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.