Home » Haken » For doodling, to-do-lists, brainstorming etc

For doodling, to-do-lists, brainstorming etc

Geplaatst in: Haken 2

Voor diegenen die deze gave kaartjes nog niet hebben ontdekt: Usem notecards.

For those of you who hadn’t already discovered Usem notecards.

Usem notecards Jip by Jan

Usem notecards Jip by Jan

Ik ben zelf nogal van lijstjes en overzichten. Van de boodschappenbriefjes en notities. En die zou ik natuurlijk prima op een simpel wit memoblaadje kwijt kunnen. Maar dat is zo saai. En dat zijn to-do-lijstjes en al die andere overzichten van zichzelf vaak ook al. Ik hou er van om daar mooie papiertjes voor te gebruiken, zoals deze van Usem: ze zijn niet alleen mooi, maar ook praktisch. Want, gemaakt van dikker papier en ze hebben formaatje pinpas, zodat ze ook handig in je portemonnee passen.

I love cute paper to write my things-to-do-lists on. And to make notes on paper that is a little less ordinary than simple white memo paper. Cause where is the fun in that? To-do-lists are usually boring of there own. I like to use the Usem notecards: they aren’t only beautiful but also handy. They come in the size of a credit card so they fit easily into your wallet and are made of a thicker kind of paper. 

Bij mijn laatste bestelling kreeg ik er een handig plastic houdertje bij. Zodat ik een stapel kaartjes mee kan nemen in m’n tas. Omdat ik kaartjes met verschillende indelingen heb, plakte ik er tabblaadjes tussen.

Usem notecards Jip by Jan

Ik ben zelf nogal van lijstjes en overzichten. Van de boodschappenbriefjes en notities. En nu kan je die natuurlijk prima op een simpel wit memoblaadje kwijt. Maar dat is zo saai. En dat zijn to-do-lijstjes en al die andere overzichten van zichzelf vaak ook al. Dus is het veel leuker om dat op mooie papiertjes te doen. Ik vind de kaartjes van Usem mooi en ook nog praktisch: ze zijn van wat dikker papier en hebben formaat pinpas zodat ze ook handig in je portemonnee passen.

Usem notecards verzonden als een mooi verpakt cadeautje

Ik gebruik ze o.a. als kladblaadjes op m’n bureau, maar ook als weekplanner boven het aanrecht zodat ik weet wie ook al weer wanneer z’n gymtas mee moet nemen, wanneer het koekjesdag is op school en wanneer er fruit mee moet. En een groeiend lijstje met boodschappen die gehaald moeten worden.

I use the notecards as scrap paper on my desk, but also as a week planner above the kitchen sink. So I know who has to bring his gym bag to school, when it’s cookie day at school and when they have to bring fruit. And a growing list of groceries that need to be done.

Usem notecards used as week planners


En nu ik alle lijstjes weer op orde heb en dus rust in m’n hoofd, denk ik dat ik deze plek maar eens ga bezetten:

And now I have every list in order and thus some peace and quiet in my head, I think I’m going to occupy this seat:

Reading chair Jip by Jan

Ps: Ik word niet gesponsord door Usem om dit te schrijven. Ik ben gewoon echt heel blij met deze kaartjes 🙂

Ps: I am not being paid to write this about Usem notecards. I am just really happy with these cards 🙂

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

 1. Annelies
  | Beantwoorden

  Ze zijn echt heel erg leuk, ik gebruik ze ook.

 2. Martine
  | Beantwoorden

  Geweldig! Bedankt voor de tip, heb ze direkt besteld!!
  groetjes, Martine

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.