Home » Handwerk » Finished my crochet bag

Finished my crochet bag

Geplaatst in: Haken, Handwerk 16
Shop-sas-tas Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Het ging heel voorspoedig, het haken van mijn shop-sas-tas. Ik begon hier en had de basis al snel klaar. Ik haakte nog een bloemetje en toen… Toen kwam Max en lag het werk stil. Tot afgelopen weekend. We beginnen weer een beetje een ritme te krijgen – naast ademhalen een van mijn eerste levensbehoeften 😉 – en dan leef ik weer op.

It all went very well in the beginning. I started crocheting the grocery bag and was soon finished with the bottom and the sides. I crocheted a flower and then… Then Max came into our lives and my WIP stopped being ‘In Progress’. Until last weekend. We picked up kind of a rhythm again. And that is, besides breathing, one of my basic needs, so I started to live a little again.

Ik haakte nog een derde bloemetje om te kijken of ik nou twee of drie bloemetjes op de tas wilde maken, maar vond uiteindelijk, ondanks de ongeschreven regel dat een oneven aantal beter zou zijn, twee beter.

I crocheted a third flower to see whether I wanted two or three flowers on the bag. Eventually I chose two, despite the unwritten rule you have to have an uneven number.

Shop-sas-tas Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

En eindelijk kon ik mijn door Nicollie gemaakte leren labeltjes gebruiken! Ik bestelde ze al even geleden in haar Etsy-shop, maar had nog geen memorabel haakwerk sindsdien gemaakt waar ik ze op kon vastzetten.

Finally I could use the leather labels Nicollie made for me! I ordered them a while ago from her Etsy-shopbut hadn’t crocheted something since then to stitch them on.

Leren label Nicollie Jip by Jan

 

 • Patroon: Het oorspronkelijke patroon van de Shop-sas-tas is van Saskia van LittleSweetThings. Je kunt het patroon downloaden als je lid wordt van de Gehaakt en zelf gemaakt Facebook-groep.
 • Garen: Scheepjeswol Stone Washed van Het Wolhuis. Ik heb de tas gewogen, zonder bloemen: 249 gram. Je kunt hem dus haken met 5 bollen, als je precies zo los of strak haakt als ik. Ik gebruikte meerdere kleuren, dus heb er in totaal meer bollen voor moeten gebruiken (waar ik nu dus restjes garen van heb en die ik gebruikte voor de bloemen). Ik zou sowieso 1 bol extra nemen omdat je natuurlijk ook de tas nog moet vastzetten aan de binnentas en dat is wel zo mooi om met hetzelfde garen te doen als je een onopvallend stiksel wilt.
 • Haaknaald: Het patroon schrijft ander garen voor met een andere haaknaald, ik gebruikte nr 3,5 zoals staat voorgeschreven voor het Stone Washed garen. Aangezien ik nr 3,5 nog niet had, kocht ik deze Clover Amour Haaknaald, niet goedkoop, maar ontzettend fijn.
 • Aantal steken en toeren bodem: Omdat het patroon met ander garen werkt heb ik andere aantallen gebruikt. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van hoe strak of los jij haakt. Ik haakte voor de bodem 77 steken. De lossenketting haakte ik met haaknaald 4 en ik stopte toen ik de juiste breedte (= breedte tas) had. Vervolgens met haaknaald 3,5 de vastentoeren tot de gewenste hoogte voor de bodem (= diepte tas), in totaal 36.
 • Aantal steken en toeren buitenkant voor-, achter- en zijkanten tas: voor de voor- en achterkant haakte ik 26 stokjesclusters en voor de zijkanten 9. Ik haakte 23 stokjestoeren hoog (exclusief toeren met vasten en lossen dus).
 • Patroon bloemen en blaadjes: het haakpatroon voor de bloemen en de blaadjes haalde ik uit Mollie Makes Haken. Wat heb ik dat boek veel gebruikt zeg! Helaas is het op het moment niet meer in het Nederlands verkrijgbaar, nog wel in het Engels.
Ik hoop dat ik hiermee alle vragen heb beantwoord. Zo niet, dan hoor ik het graag!
Shop-sas-tas Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

 

Unfortunately the pattern I used is written in Dutch, so that’t not of much help to you I’m afraid. The yarn I used is Scheepjeswol Stone Washed from Het Wolhuis. I used Clover Amour Crochet hook nr 3.5. Not a cheap hook, but I really loved it. The patterns for the flower and the leafs are from the book Mollie Makes Crochet.
Gehaakte shop-sas-tas met Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Bloglovin

16 Responses

 1. Readkapke
  | Beantwoorden

  Die kun je met trots dragen! Ik zou teminste de hele tijd glimmen als ik dit zelf had gemaakt, echt heel mooi!

 2. MootjeK
  | Beantwoorden

  Wow, hij is echt mooi! Ik vind die wol ook prachtig!

 3. Bravissima!!!!! ;oD
  xxxxxx Ale

 4. Heel erg mooi! Wordt wel verleidelijk om ook zo’n tas te gaan maken 🙂
  De bloemetjes vind ik ook super!
  Groetjes Simone

 5. JuffrouwX
  | Beantwoorden

  WOW, wat een supergave tas zeg !! Echt heel mooi
  Groeten, Vera

 6. Elfi
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige tas, en bedanktvvoor je toelichting op het patroon qua stekenaantal.

 7. Angeline
  | Beantwoorden

  Zucht hij is zoooo mooi en dan dat lederen label erop…helemaal af en zo exclusief daarmee!

 8. Wat een geweldige tas, daar mag je terecht fier op zijn !

 9. Little Train
  | Beantwoorden

  De tas is prachtig geworden! De bloemetjes maken het af.

 10. Nicole
  | Beantwoorden

  Hij is supermooi geworden en het labeltje staat er goed bij. 🙂

 11. Auntie
  | Beantwoorden

  De AH tas is echt super mooi geworden, top hoor!!!

 12. Ingrid K.
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke!

  Ik heb just een verhaal over mijn gehaakte tas met grannies in mijn blog geschreven hier:

  http://myfunkycrochet.blogspot.be/2014/08/my-granny-square-crochet-bag-plus-lucky.html

  en daar heb ik ook naar hier gelinkt – over jouw tas, die find ik ook heel mooi! (Ik hou van jouw blog and kreg inspiratie, dankje!!!)
  Groetjes!
  Ingrid xx
  http://myfunkycrochet.blogspot.be

 13. Threadsnshreds
  | Beantwoorden

  This is beautiful I love it, I have wanted to make my own crochet bag before but as I don’t sew I knew I would never be able to line it! Can I ask, have you attached it to the bag by only sewing along the top??
  Thanks for the inspiration x

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hi, Thanks for your comment and compliments! Yes I only attached it to the bag by sewing along the top, so you can absolutely do that too!

 14. Dianne Ketelaar
  | Beantwoorden

  Het is een erg mooie tas geworden…..
  Wat zijn de code’s van de kleuren? Zou ‘m ook graag willen maken, met dezelfde kleuren combinatie. Erg mooi!!!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Dianne, dank voor je compliment. Ik weet de kleurcodes niet, maar de kleuren stonewashed zijn heel verschillend, dus ik denk niet dat het mis gaat als je ze in de winkel (of webshop) ziet.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.