Home » Boeken » Finally no more crochet coasters

Finally no more crochet coasters

Geplaatst in: Boeken, Haken, Handwerk 4

Schreef ik eerder dat ik vastzat op blz 41 van Mollie Makes Haken, kan ik jullie nu eindelijk melden dat ik van die pagina af ben. Ik zit nu op… blz 40.

Earlier I wrote that I couldn’t get past page 41 in Mollie Makes Crochet. Well I can finally show you something else. Cause now I am at…. page 40.

Mollie Makes Crochet Doily Jip by Jan | Mollie Makes Haken Doily Jip by Jan

Want terwijl ik die onderzetters aan het haken was, trok mijn oog al steeds naar dat leuke patroon op de bladzijde ernaast: een doily. Ik had nog nooit van de term gehoord, maar zoeken op plaatjes van doilies gaf me een beeld. Vergeleken bij de ingenieuze ontwerpen die ik daar allemaal zag, is het patroon in Mollie Makes Haken een fijn eenvoudig ontwerp voor een beginnende haakster als ik.

While I crocheted those coasters, I was constantly drawn to the page next to it with a pattern for a doily. I had never heard of the word before, but googling for images of doilies made it clear. Compared to the ingenious designs I saw there, the one in Mollie Makes Crochet is lovely simple. Quit nice for someone who is just exploring the wonderful world of crocheting.

Mollie Makes Crochet Doily Jip by Jan | Mollie Makes Haken Doily Jip by Jan
Met het haken van een nieuw patroon, kwam daar voor mij ook een nieuwe steek bij: de vaste. Die heb ik nu ook onder de knie. Waar ik blijkbaar nog niet zo goed in ben, is het tellen van het aantal steken in de binnenste ringen. Op de foto hierboven zie je dat misschien nog niet direct, maar op de foto hieronder, val ik toch maar mooi door de mand…
While crocheting this new pattern, I learned a new stitch: the single crochet. That one I mastered. But what I clearly hadn’t mastered while crocheting the inner circles, was counting stitches. On the picture above you could have missed it, but on the picture below, there is no denying it…
Mollie Makes Crochet Doily Jip by Jan | Mollie Makes Haken Doily Jip by Jan

Nou ja, volgende keer beter. Want er is één ding zeker: ook deze ga ik vaker maken.

Well, better luck next time. Because there is one thing I know for sure: I will crochet more doilies.

 

♥ UPDATE: Het haakpatroon van deze doily uit Mollie Makes haken vind je hier op mijn blog ♥

4 Responses

 1. marie bartels
  | Beantwoorden

  Je doily is prachtig! Maak er nog veel meer leuk!

 2. sanne de roos
  | Beantwoorden

  Je kunt ook een teller bevestigen op je haaknaald 😉

 3. sanne de roos
  | Beantwoorden

  Je kunt ook een teller bevestigen op je haaknaald 😉

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.