Home » Tutorial » Fietsmandtas van Petit Pan stoffen

Fietsmandtas van Petit Pan stoffen

Geplaatst in: DIY, Naaien, Tutorial 14

Vorige week was de Handwerkbeurs. In Zwolle, dus lekker dichtbij voor mij en dan kan ik natuurlijk niet níet gaan. Ik zag de meest fantastische wolletjes (zoveel nog om ooit eens te proberen!), kwam bekende haaksters en Instagrammers tegen (gezellig!) en stuitte op de meest leuke kraampjes. Zo ook die van Keetje Knutsel. Een stand vol fantastische stoffen, bandjes en knoopjes van onder andere Petit Pan. Ik zag het blauwe zeil (gecoat katoen) en wist: die moet ik hebben. Alle twijfelkonterigheid die normaal nogal bezit van mij neemt in een keer weg.

En ik wist ook direct wat ik er mee wilde maken: een tweede tas voor in mijn fietsmand.

Petit Pan Fietsmand tas Jip by Jan

Ik maakte al eerder zo’n tas die precies in mijn fietsmand past (en schreef er een tutorial bij) en ben daar erg blij mee. Super handig namelijk als je boodschappen doet, daar alles in stopt en bij thuiskomst de hele lading in een keer mee naar binnen kan nemen. In plaats van vijf keer heen en weer lopen. Ik ben graag bezig, maar wel een beetje efficiënt graag 😉

Nu komt het ook nogal eens voor dat ik met diezelfde fiets en mand naar Het Wolhuis ga en daar met een tas als hierboven thuis kom. Vol bolletjes wol. En dan blijkt die tas ook heel handig te zijn als haak- of breitas: je laat de bolletjes er gewoon in liggen en er ontstaat gaandeweg een haak- of breiwerkje en de bolletjes verdwijnen. Maar dan zit ik al die tijd dus wel zonder handige tas voor in mijn fietsmand. Moet ik elke zaterdag eerst m’n tas leegkieperen voordat ik boodschappen kan doen.

Daarom heb ik er nu ook een zakje binnenin genaaid: voor naalden, schaartje en steekmarkeerders.

Steekmarkeerders Wol met Verve

Over steekmarkeerders gesproken: ik vond de allerschattigste op de Handwerkbeurs bij Wol met Verve. Ik wist niet eens dat er ook schattige varianten van deze praktische dingen bestonden, maar dat is het leuke van zo’n beurs: je komt dingen tegen waarvan je niet wist dat je ze nodig had (ja, nodig). 

De blauwe stof met stipjes is van Dapper en vond ik ook op de Handwerkbeurs, bij de stand van Dinie Kleine. Op hun Facebookpagina zie je foto’s van de stoffen die ze mee hadden (veel en mooi!) en je snapt dat het al mijn beheersing kostte om maar één stofje mee te nemen *geeft zichzelf schouderklopje*.

Het bloemenstofje is ook van Petit Pan (ook van Keetje Knutsel) en die gebruikte ik om het zakje aan de binnenkant te maken. Die versierde ik met geruit biaisband met een gehaakt randje en natuurlijk met een naamlabel (van Nominette). Voor het vastnaaien plakte ik het met masking tape op de plek, in plaats van met spelden, die natuurlijk een no-go zijn in combinatie met zeil (zie hier de foto die ik daarvan maakte op IG of FB).

Fietsmand tas Petit Pan Jip by Jan

Ook het tassenband versierde ik, met lint en stiksels en natuurlijk stukjes lint in de naad aan de buitenkant. Ook zette ik een D-ringetje vast aan de tas, zodat ik er eventueel m’n sleutels aan kan hangen.

Erg leuk om weer achter de naaimachine te kruipen, zeker nu ik met haken nog rustig aan moet doen (en de aanblik van al die wolletjes het me niet makkelijker maken).

Petit Pan tas voor in je fietsmand Jip by Jan

Claire Boeter was ook op de handwerkbeurs en ook zij was op de stand van Keetje Knutsel gestuit. Zie hier de prachtige tas die zij maakte met haar stoffenbuit.

Ook erg leuk aan de Handwerkbeurs: ik deed er leuke nieuwe contacten op waardoor ik straks erg mooie nieuwe wol mag testen én er een winactie bij mag organiseren. Stay tuned dus 🙂

Ps: Blokkeer 7 maart vast in je agenda: dan is de opening van het nieuwe (workshop)pand van Handwerk.nl in Nijkerk waarbij o.a. DenDennis aanwezig is

14 Responses

 1. Daphne
  | Beantwoorden

  Echt een geweldige tas, met prachtige stoffen, lintjes en andere mooie details. En zo praktisch, ik zou willen dat ik ook kon naaien…

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Daphne! Als je ooit de mogelijkheid hebt om het te leren, zou ik dat ook zeker doen. Zo handig (en leuk!) om zelf te kunnen.

 2. jehanne
  | Beantwoorden

  Echt wow, zo mooi gemaakt!
  Zijn die stekenmarkeerders ook als sleutelhanger te gebruiken, of zijn ze te klein?ik vind die zo leuk!♥

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Jehanne! Ze zijn te klein als sleutelhanger, maar was inderdaad ook leuk geweest 🙂

 3. Joke
  | Beantwoorden

  Wat superleuk weer!

 4. Ingrid
  | Beantwoorden

  Wat een gave tas. Die stofjes zijn echt leuk. Ik zou willen dat ik zo handig met de naaimachine was.

 5. Maaike | Gekkiggeitje
  | Beantwoorden

  Heul erg leuk! 😀

 6. Zjojes
  | Beantwoorden

  wat mooi!
  Ik wil ook zo handig zijn met een naaimachine 🙂
  Groetjes,
  Joyce

 7. Trijntje
  | Beantwoorden

  Heel mooi! Een prachtige stoffencombi en super leuk uitgedacht, al die mooie details!

  Wat ben ik dan toch een bofferd. Dinie Kleine is voor mij de dichtsbijzijnde stoffenwinkel (3km)! Ik kom er heel regelmatig. 😀

 8. […] m’n aandacht. Uiteraard vond ik weer heel leuke stofjes bij Keetje Fabrics (ik kocht op een eerdere beurs al geplastificeerde Petit Pan stof waarmee ik een extra fietsmandtas maakte) en nog een paar leuke stofjes bij een stand waar ik naam […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.