Home » Haken » En nog een W.I.P. af!

En nog een W.I.P. af!

Geplaatst in: DIY, Haken 25

Ribbelpoef haken Jip by Jan

En jawel, ook de gehaakte ribbelpoef is af! Typte ik even geleden dat ik wel heel veel W.I.P.’s (Work In Progress) had, inmiddels zijn er dus al weer twee van m’n lijstje. En uit m’n hoofd, minstens zo belangrijk. De poef met doily liet ik hier zien en in deze blogpost laat ik je de gehaakte ribbelpoef zien die in de file ontstond. In m’n hoofd dan. Hem daadwerkelijk uit m’n hoofd en in m’n handen krijgen was vers twee.

Ribbelpoef haken Jip by Jan

Ik heb heel wat meer steken gehaakt dan je uiteindelijk in deze poef terugvindt. Ik haalde al met al wel twee bollen uit. Want te ver doorgehaakt en dus een te grote poefhoes. Maar goed, zo gaat dat wanneer je zonder patroon werkt en het resultaat is naar mijn idee goed geslaagd en dus die extra steken meer dan waard.

Ribbelpoef haken Jip by Jan

Net als met de poef met doily heb ik meegeschreven met wat ik deed (en de toeren die ik teveel haakte weer doorgestreept ;-)) en zal ik het haakpatroon voor de ribbelpoef hier binnenkort ook delen. Het is in ieder geval heel eenvoudig en ook voor beginners goed te doen. Als je dan, zoals ik, ook nog een wat grover garen kiest, ben je in een paar avonden klaar.

Update: het patroon voor de ribbelpoef staat online! ♥

Poef met ribbel haken
Ik gebruikte voor deze grijs gemêleerde poef met ribbels Lang Yarns Sempione en haakte met haaknaald 6. Het kussentje (in de vorm van een schildje, zo leuk!) op de foto is van Bibelotte en de stoere brandweerauto kochten we op Loopauto.nl (helaas, een kraamcadeautje voor iemand anders, slechts even als figurant gebruikt. De jongste had hem graag zelf gehouden :-))

Inmiddels ben ik al aan een tweede ribbelpoef begonnen, in het donkergrijs. Met welk garen en in welke kleur zou jij deze poef haken?

25 Responses

 1. Norah
  | Beantwoorden

  Toevallig ga ik morgen naar het Wolhuis om te beginnen met een poef, ik kies ook voor licht grijs denk ik… Keuzes maken is soms lastig haha donker grijs of taupe zijn ook opties 😉

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk Norah! Ga je mee doen aan de workshop? Keuzes maken bij Het Wolhuis valt inderdaad nooit mee. Er is ook een heel mooie taupe kleur van ditzelfde garen! Donkergrijs heb ik al geconfisqueerd 😉 Veel plezier morgen!

 2. m(i)e
  | Beantwoorden

  zee geslaagd ! pLezant hé, dat je zo iets in je hoofd laat rijpen en bij de uitvoering blijkt dat het nog echt lukt ook ! Ik zou hem ook wel kunnen maken … Met wat vul je hem ? Bij mij zou hij trouwens in een kleur moeten die past bij rood wit en zwart ….

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je! Ja heerlijk is dat, wanneer het plan slaagt. Ik heb hem gevuld met een kant en klare poefvulling.

 3. Ester
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettende leuke poef!! Mooi gehaakt! 🙂

  Groetjes, Ester

 4. Martine
  | Beantwoorden

  Wat een prachtige poef!! Lekker stoer zo in het grijs. Ik kijk uit naar het patroon. Alvast hartelijk dank daarvoor!!
  Fijn weekend.
  Groetjes, Martine

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Martine, gaat aan gewerkt worden! 🙂

 5. Sarah
  | Beantwoorden

  Er zal wel wat tijd in gekropen zijn om deze poef te haken, maar het resultaat is prachtig. Hele mooie wol ook!
  Groetjes, Sarah

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dat viel reuze mee Sarah, die tijd! Bedankt voor je compliment. En de wol is inderdaad prachtig én haakte heerlijk.

 6. Bren
  | Beantwoorden

  Baie mooi. Ek het een begin in chocolate bruin, maar ook nog net ‘n WIP!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Bren! Oh in chocoladebruin is het ook heel mooi lijkt me!

 7. Maaike | Gekkiggeitje
  | Beantwoorden

  Ik vind ‘m super leuk! Maarre… waar heb je ‘m mee gevuld?
  x

 8. Nora
  | Beantwoorden

  Prachtige poef ,wil hem ook wel haken dacht aan rood !

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Nora! Rood zou ook heel gaaf zijn denk ik.

 9. Margaret
  | Beantwoorden

  Prachtige poef. Ik ga alvast nadenken in welke kleur ik de poef wil maken. Deze poef lijkt me goed te doen.
  De brandweerwagen is echt een topper. Jammer dat ik geen kleine kinderen meer heb.

  Via deze weg wil ik je ook bedanken voor de GiveAway (de Knottenagenda). Ik heb hem gisteren ontvangen en hij is helemaal top. Dat wordt een jaar lang genieten.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Margaret! Deze poef is zeker goed te doen, makkelijke steken, makkelijk tellen en vrij snel vanwege het dikke garen.
   Ja jammer he wat betreft de brandweerwagen? Dat heb ik zelf ook, dit was een kraamcadeautje, dus hij is al weer weg. Mijn eigen zoons zijn al weer te groot.

   Wat gaaf dat je de Knottenagenda hebt gewonnen! Niet via mij overigens, ik denk via Winkieflash? 🙂

 10. Yvonne
  | Beantwoorden

  Heb je enig idee wanneer het patroon van de ribbelpoef komt? Ik zou zo graag willen beginnen maar heb geen idee hoe ik de ribbels moet maken.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Eerst nog ‘even’ de poef doily uitwerken en dan heb ik tijd om de ribbelpoef uit te schrijven. Ergens deze maand verwacht ik Yvonne.

 11. \ria Smits
  | Beantwoorden

  Gaaf geworden beide poefs, kijk vol verlangen uit naar het patroon (-: (-: maar heb zo mooi nog even de tijd om te dubben over de kleur.
  De beste wensen voor een creatief 2015, Ria

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, zo heeft even moeten wachten ook z’n voordelen he Ria? Bedankt voor je complimenten en nieuwjaarswens en jij ook een heel mooi nieuwjaar!

 12. Marian
  | Beantwoorden

  Ik zie ook erg uit naar het patroon van de ribbelpoef.

 13. Annabel
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige poef! Ik haak nog niet zo lang, maar deze gaat zeker op mijn to-do-lijstje. Wat fijn dat je het patroon wil delen.

 14. Chantal
  | Beantwoorden

  Wauw, de poef is geweldig! Ik ga vast het garen bestellen en wacht geduldig op het patroon 😉 Bedankt alvast daarvoor…..

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.