Home » Haken » Boekreview Eindeloos haken incl winactie

Boekreview Eindeloos haken incl winactie

Geplaatst in: Boeken, Haken, Winactie 119

Vandaag is het mijn beurt in de bloghoptoer voor Eindeloos Haken, het prachtige haakboek van (haak)vriendin en Craftkitchen-collega Marianne Dekkers-Roos. Marianne ken je wellicht beter als @Marretjeroos op Instagram en/of van haar blog MaRRose CCC.

Een paar maanden geleden ontving ze van Turkse uitgever Tuva een mail met de vraag of ze een boek wilde maken met hen. Hoewel ze ‘t eerst niet kon geloven, zei ze niet veel later volmondig ja. Op dat moment was ik bezig met de laatste loodjes van Haakspiratie en ‘t was erg fijn om onze ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Wat ook erg leuk was: een paar maanden later, toen we met de Craftkitchen-collega’s bij elkaar waren vroeg Marianne onze goede camera’s mee te nemen, om een paar foto’s te maken van een project dat af was. Die moesten naar de uitgever om eventueel op de cover en in het boek te komen. Lisanne (Draad en Praat…) en ik schoten Marianne, in haar prachtige granny square-vest, tegelijkertijd in verschillende poses en op verschillende plekken. Een aantal foto’s uit die shoot zijn daadwerkelijk gebruikt (die op de cover en de onderstaande twee foto’s in het boek). We weten niet wie van ons beiden nou de daadwerkelijk gekozen foto’s heeft geschoten, maar dat mag de pret niet drukken: het is ontzettend gaaf dat we zo onderdeel van het boeken-maak-proces waren.

Daarnaast heb ik in de testfase een tweetal projecten mogen dubbel checken en vertrouwde Marianne me het doorlezen en corrigeren van een van de laatste drukproeven toe. Je begrijpt: het boek is speciaal voor me en daardoor mijn review wellicht wat gekleurd. Dat je ‘t vast weet.

Maar ik ben echt, echt, echt heel erg enthousiast over het boek, los van alles wat ik hier boven schreef. Wat ik er los van de projecten zo in waardeer, is hoe Marianne de lezer ook graag inspireert tot ander kleur- en materiaalgebruik. Net als ik, geniet ze er van als mensen zelf hun eigen draai geven aan een patroon. Ze doet er zelf een aantal voorzetten voor. Zo is hexagon-deken Inez in eerste instantie heel kleurrijk, maar ze laat ook zien hoe deze uitpakt als je hem in een kleur en met een dikkere draad haakt (zie derde foto hieronder).

De hexagons die je op het boek ziet liggen zijn mijn test-hexies. Het is een van de uitdagender patronen, waarbij de uitdaging met name in de laatste toer zit wanneer je ze aan elkaar haakt. Maar als met zoveel: als je hem een keer door hebt, snap je niet meer wat er nou eigenlijk zo lastig aan was.

Blog hop Eindeloos haken

Voor deze blog hop, waarbij ik het stokje overneem van LotteHaakt, wilde ik graag een patroon uit het boek haken. Ik viel vrijwel direct voor de Cobblestone deken. Prachtig, zo’n uni-kleurige deken met een mooie contrasterende rand, waarbij het basisdeel reliëf heeft. En hoewel het er wellicht ingewikkeld uitziet, beide – zowel het basisdeel, als de rand – zijn dat niet.

Ik had op dat moment echter nét een dekentje af (en ik heb er ook echt – echt – echt genoeg, voor zover een haakster dat kan hebben ;-)) dus ik koos ervoor met het patroon een kussenhoes te haken. Daarnaast vind ik haak- en breiwerk in één kleur vaak het allermooist, maar om te haken vind ik dat toch echt heel saai (lastig!) dus paste ik het nog iets aan: ik koos er voor het patroon in twee kleuren te haken. Telkens twee rijen in een kleur, zodat ik de draad telkens kon laten hangen en bij de kleurwissel weer op kon pakken.

Ik gebruikte voor dit kussenhoesje Durable Cosy fine. Zalm en ecru voor het basisdeel en limegroen voor een lekker contrasterend randje, naar het voorbeeld in het boek. Het haakwerk stikte ik met de hand aan een ecrukleurige kussenhoes. Ik gebruik die rode knijpertjes (Clover wonderclips) in plaats van spelden. Zie deze tutorial voor het vaststikken van haakwerk op stof.

Het was overigens nog niet makkelijk kiezen. Dit patroon vind ik ook zo prachtig:

Het zijn hexagonen, maar door de structuur en de openingen, ontstaat er weer een heel ander patroon. Vind ik zo mooi! Nog een favoriet is het bloemenpatroon waar een sjaal, een kussen én een slinger mee worden gehaakt.

Wat ik verder mooi vind aan het boek: de cover heeft een flap aan de binnenkant die je als bladwijzer kan gebruiken (zie foto boven). Het zijn dat soort handigheden waar ik van houd. Het is helder geschreven, in tekst én voorzien van haakschema’s, en het geeft aan wat de moeilijkheidsgraad is van een project. Er zitten projecten in voor beginnende haaksters én voor de gevorderde haakster die van een uitdaging houd. Er worden verschillende technieken gebruikt naast het ‘normale’ haken in rijen en toeren, zoals de corner to corner techniek en zelfs tunisch haken ontbreekt niet. Daarnaast zie je Marianne zelf ook regelmatig voorbij komen op de foto’s en schrijft ze persoonlijke introducties, wat het boek vind ik iets extra’s geeft.

Een hoofdstuk Basissteken & Technieken ontbreekt ook niet. Daarin gaat Marianne verder dan de standaard ‘zo maak je een opzetlus’ en ‘zo haak je een vaste’. En het is inclusief duidelijke tekeningen.

In Eindeloos haken staan 23 patronen en telt 144 bladzijden. Het kost € 16,99 en is te koop in handwerkwinkels. De Engelse versie (Colorful Crochet) is verkrijgbaar op Bol.com.

Morgen is er een feest bij Wolplein ter ere van de publicatie van Eindeloos Haken (Zaltbommel van 10.30 – 13.00) en op zaterdag 1 juli is er een Meet & greet bij Rits in (Zwolle).

Check Marianne’s Facebook pagina om alle bijdragen aan de blog hop te zien. Er zijn inmiddels enorm veel varianten op patronen uit haar boek gemaakt, enorm inspirerend!

Winactie Eindeloos haken

Daarnaast morgen vele van die blog hop-bloggers exemplaren van Eindeloos haken weggeven, dus check hun blogposts vooral. Ook ik mag twee door Marianne gesigneerde exemplaren weggeven*! Laat hieronder je reactie achter (welk patroon je bijvoorbeeld graag zou willen haken of misschien wel een vraag: wat zou je graag nog willen weten over het boek?) en ik maak volgende week woensdag de twee winnaressen bekend. Veel geluk!

*Verzending alleen binnen NL

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

119 Responses

 1. Hanneke
  | Beantwoorden

  Ik zou graag het boek willen winnen. Ik volg je al enige tijd en geniet van alles wat je maakt. Of het haken of naaien is. Het is allemaal even mooi.

  • Arjanne
   | Beantwoorden

   Oh, wat zou ik dit boek graag willen winnen, die witte sjaal (hexagonen) is helemaal geweldig. Ik hoop zo dat ik win.

  • Corien
   | Beantwoorden

   Beste Janneke,
   Wat een mooi boek en wat zou ik die graag winnen!
   De gekleurde deken van hexagons…of die uni met opengewerkte hexagons…ik kan niet kiezen. En dat doe ik ook lekker niet…ik zie een heleboel inspiratie voor babydekentjes, die ik haak voor een Healty mom and baby clinic in Jeffrey’s Bay Zuid Afrika.
   Haak -groetjes! Van Corien uit Amersfoort

 2. Leontine
  | Beantwoorden

  Wat een onwijs leuk boek. Daar kan ik als hobby juf inspiratie uithalen. En ps ga zo door ik ben een grote fan van jip by jan

 3. Lisette
  | Beantwoorden

  Lijkt me weer een heel leuk boek. Die roze deken op de voorkant, prachtig. Die zou ik het eerst maken in ijsblauw, of oudroze.

 4. Rosalie van Ganzewinkel
  | Beantwoorden

  Ohhhh wauw!! Wat mooi toch weer allemaal. Ik geniet al van deze foto’s en krijg helemaal zin in een nieuw project.

 5. Janneke
  | Beantwoorden

  Er liggen nog een aantal onafgemaakte projecten te wachten. Mijn dochter vindt dat ik eerst de landleven deken moet afmaken want die wordt voor haar. Die ga ik dus ook eerst afmaken, maar ik zie hier ook weer zoveel leuks in waar ik weer wat van wil maken voor mijn drie meiden???

 6. Ingrid Terpstra
  | Beantwoorden

  Ik kom dit prachtige boek..”eindeloos” vaak tegen…ik kan er niet meer tegen..Hellup!! ..ik wil dit boek zóó graag!
  ik kan niet kiezen.. mijn voorkeur gaat naar je “zoete” kussen:is prachtig .. ik ga ervoor! Groet, Ingrid

 7. Karin
  | Beantwoorden

  Ik zou graag een kussenhoes en het deken uit dit boek willen haken, daarom doe ik graag mee met deze winactie!

 8. Anneke
  | Beantwoorden

  Wauw ,mijn handen jeuken om het mooie vest te gaan haken!
  Wat ziet het er super uit! Mijn vraag zou zijn wat was haar inspiratie voor dat supermooie vest!

 9. Miriam
  | Beantwoorden

  Wauw! Wat een mooi boek om te winnen…!
  Zeker na het lezen van jouw enthousiaste review over het boek, Janneke!!
  Omdat ik gek ben op het haken van kussens…zou ik deze als eerste maken…denk ik…lastig…;-)

 10. Barbara
  | Beantwoorden

  ik zie zoveel leuks over dit boek voorbij komen dat het hoog op mijn wensenlijstje staat. Vooral de Deken Inez met wellicht dikker garen zou ik heel graag willen maken. Nu maar duimen!

 11. Henriët
  | Beantwoorden

  Mooi! Het ziet er allemaal mooi uit om te maken, maar ik zou denk ik beginnen met de hexagon deken…

 12. Arina
  | Beantwoorden

  Oooh wat heb je dat kussen mooi gemaakt. Die zou ik wel graag willen maken, of de Cobblestone deken. Die ziet er ook supertof uit…. Ik hoop dat ik dit boek ga winnen 🙂 Dan kan die straks lekker mee op vakantie!

 13. Marjanne
  | Beantwoorden

  Wat een prachtige ontwerpen! Als ik het boek zou winnen begon ik direct aan de deken met de hexagonen!

 14. Linda Annink-Vonk
  | Beantwoorden

  Oooh ja ik ben heeeeeel benieuwd naar de binnenkant en patronen in dit boek ? Lijkt me super om met een gaaf kussen te beginnen voor onze nieuwe bank ? en daarna vast nog meer…..
  Ik leg mijn haaknaald vast klaar ?

 15. Margreet Ardon
  | Beantwoorden

  Ik kan het boek alleen maar van instagram. Ik heb verschillende projecten voorbij zien komen en mijn nieuwsgierigheid islam opgewekt. Ik doe graag mee met deze actief.

 16. Ingrid ten Hove
  | Beantwoorden

  Wat leuk deze bloghop! Iedere keer krijgen we meer te zien van dit prachtige boek! En wat is je kussen gaaf zeg! Ik hop nog graag een poosje mee ?

 17. Janneke
  | Beantwoorden

  Wat lijkt me dit een tof boek! Ik heb al zoveel mooie projecten op IG uit dit boek voorbij zien komen. Het corner to corner kussen lijkt me leuk om te haken, maar volgens mij staat er nog veel meer heerlijks in! Groetjes Janneke (jannus82 op IG)

 18. Mieke Juten
  | Beantwoorden

  De Cobblestone deken…. Wil een deken voor een man haken en dit is een perfect idee! Stoer en mooi!!!

 19. Yvonne
  | Beantwoorden

  Ik was eigenlijk een beetje klaar met haken. Veel breipatronen vind ik veel mooier, totdat ik de foto’s van dit boek zag met de hexagonen……ik ben om. Wat mooi en bijzonder. Haken krijgt hierdoor een andere dimensie.

 20. Lizzet Gerls
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het boek willen winnen. Ik hou van haken en wil graag heel veel technieken leren en toepassen.

  • Lizzet Geels
   | Beantwoorden

   Verkeerde naam moet zijn Geels

 21. georgina
  | Beantwoorden

  Uren lang haken…
  Het dekentje ga ik maken.
  eerst het boek winnen,
  dan kan ik beginnen!

 22. Jannet Schoenmakers-Hartman
  | Beantwoorden

  Hoi ….. Ik zou graag het boek willen winnen, omdat ik het vest super vind!
  En ik het ook graag zou willen haken.
  Er staat zoveel leuks in. Kortom gewoon een geweldig boek.

 23. lisanne
  | Beantwoorden

  O, wat prachtig! Als beginnend haakster ben ik vooral nog opzoek naar makkelijke, kleurrijke patronen. Het boek lijkt me een welkome aanvulling voor ‘nog-te-haken’ projecten!

 24. Esselyne Nieuwenhuizen
  | Beantwoorden

  Oh super mooi boek, dit zou ik echt heel graag willen winnen voor mijn 12 hobbyvriendinnen.
  Elke maandagavond gaan we aan de slag met haaknaald en draad, wat ons natuurlijk steeds beter afgaat.
  Maar om het niveau wat op te voeren, willen wij graag in dit prachtige boek loeren.
  Nu maar duimen!!!!!

 25. Cynthia de Klerk
  | Beantwoorden

  Prachtig boek lijkt het mij.
  Het grannyvest maar dan in blauwe denimkleuren lijkt mij leuk om te maken!

 26. Harma Huiting
  | Beantwoorden

  Genieten zal het zijn als ik met dit boek samen met vriendinnen mag gaan delen . Ik droom al van een zomermiddag gezellig bijkletsen en delen met elkaar welk patroon we de uitdaging aan gaan ?

 27. Monique ten Heggeler
  | Beantwoorden

  Wat een geweldig leuk boek. Ik zou graag een deken voor mijn dochter willen haken!

 28. suzan
  | Beantwoorden

  Te mooi waar mee ga ik beginnen?

 29. Tilly Renses
  | Beantwoorden

  Ik heb een haakverslaving. De cobblestone deken lijkt mij enorm leuk om te maken.

 30. Linda
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke..zo leuk al die reviews op de blogs….en iedereen zijn versie van een patroon uit het boek!
  Ik vind de Mechelina omslagdoek waarvan Lotte een foto had geplaatst erg tof…en ik ben nieuwsgierig naar het patroon En naam van de gele deken die op een van jouw foto’s staat. Liefs, Linda – hipenhandgemaaktbylin

 31. Mariël
  | Beantwoorden

  Oh, wat lijkt mij dit een heerlijk boek! Ik zou niet weten met welk project ik zou beginnen. Eerst maar eens lekker voor gaan zitten en mijn fantasie laten werken, plannetjes maken, kleuren bedenken en nog weer een nachtje over slapen. Kortom, ik zou het boek wel heel graag willen winnen.

 32. Sabine ganga
  | Beantwoorden

  Helemaal verliefd op het prachtige vest.het zou mijn eerste kledingstuk zijn wat ik ga haken.mijn laatste project was het krukhoesje van jou.graag maak ik kans op dit prachtige boek

 33. Gineke
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek,ik zou gaan voor de hexagon deken

 34. Antje
  | Beantwoorden

  DEKENS DEKENS DEKENS
  Ik kan er geen genoeg van krijgen. En t is zo leuk om te haken?
  Ik zou me heeeeeeel graag willen laten inspireren door dit leuke boek.
  Nu duimen!!!

 35. Irma Klaasen
  | Beantwoorden

  Direct in Love met de Cobblestone deken. Al meerdere dekens gehaakt maar geef ze vaak weer weg. Deze zie ik meegaan in de caravan voor de koelere avonden buiten, kaarsje, wijntje…. genieten!

 36. Marja
  | Beantwoorden

  Janneke wat heb je toch weer een mooi blog geschreven…ik ren al bijna naar de winkel om het boek te halen ? Maar ik wacht nog ff…want wie weet. En weet dan ook wat ik ga maken een deken met die open hexagons. Dat lijkt me wel wat !!
  Groetjes, Marja

 37. Corné
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke, zou het ook een keer een winnaar mogen zijn ;-)!? Ik haak nu ca. 1,5 jaar vooral woonaccessoires met wat dikker garen in vrij neutrale kleuren. De hexagon deken spreekt me erg aan en het lijkt er op dat er meer patronen in staan die ik naar mijn smaak aan kan passen. Momenteel ben ik met het wieberkussen bezig (het wordt voor mij nog een uitdaging om dat netjes op stof gestikt te krijgen) en zo ben ik een tijdje terug op jouw blog terecht gekomen en volg je blog met plezier. Fijne avond!

 38. Nicolle
  | Beantwoorden

  OMG!!! Wat een geweldig boek! Ben helemaal fan van de vrolijke kleuren.. zou eigenlijk niet weten waar ik moet beginnen in dit boek maar mocht ik winnen.. dan denk ik dat ik begin met de hexagon-deken Inez, zo mooi!!!

 39. Annie Woertman
  | Beantwoorden

  Super gaaf boek.
  Alles wat jullie op Facebook zetten is gaaf.
  Zou hem graag willen winnen, vooral de omslagdoek.

 40. Mooi geschreven deze review door jou. Ik zou het boek graag voor mijn zus winnen.

 41. Diana
  | Beantwoorden

  Wauw wat leuke projecten in dit boek. Waag graag een poging mee voor het winnen van het boek. Groetjes Diana

 42. Ah, Jan, wat een práchtige blog post & review! Ik vond het ongelooflijk waardevol mijn boekmaak-avontuur met jou te kunnen delen: ik ben je zeer dankbaar voor AL je hulp.
  En wat een pret hebben we toch gehad tijdens die eerste foto-shoot op “Tuin11”, hè? Fijne herinneringen!
  Dank voor alles, lieve collega-auteur! Mar xx

  PS: en nu weet ik ein-de-lijk ook hoe het zit met de stréépjes……. 😉

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, ja dat is toch een bijkomend voordeel van het maken van een haakboek: dat je weet hoe het zit met de stréépjes ?
   Heel graag gedaan wat betreft de hulp, het was me een genoegen ?

 43. Regina ten Hove
  | Beantwoorden

  De Cobblestonedeken? daar wil ik mijn vakantiedagen wel mee vullen?

 44. Judith
  | Beantwoorden

  Wat leuk Janneke dat je zo intensief betrokken bent geweest bij het ontstaan van dit boek! Ik doe graag mee… Ik vind het patroon van de gele deken erg mooi (in een andere kleur voor mij) en jouw Idee, om in plaats van een deken een kussen te maken, is ook heel goed! De structuur ervan is zo leuk! Keuze te over dus 🙂 Groeten, Judith

 45. Arja
  | Beantwoorden

  Na dit te hebben gelezen zijn mijn vragen voor zover beantwoord: voor de beginnende en gevorderde, dus ook voor daartussen.Precies dat zetje wat ik vaak kan gebruiken of nodig hebt.Maar ondanks dat zie ook ik zoveel meer mogelijkheden met een patroon dat ik werkelijk sta te trappelen.Ik wil gewoon weer eindeloos haken, zoals een deken, onderzetters/placemats maar ook een uitdaging: vest 🙂
  Hopen doe ik op dit vrolijke en kleurrijke boek, daar kan ik wel wat van gebruiken.

 46. CORRY Willems
  | Beantwoorden

  O, wat zou ik daar blij van worden! Diecsjaal van hexagonnen (mooi woord alleen al) of, iets heel anders, het vest van granny’s 🙂 en die deken ( nee ik heb nog niet genoeg gehaakte dekens …..toch?) Die wil ik óók!
  Dus dat boek..? Heel graag!

 47. Carolina Heijboer
  | Beantwoorden

  Het zal vast een heeeeel mooi boek zijn. Zou het dan ook graag willen hebben. Het kussen op de voorkant en de deken zien er mooi uit. Wil dat wel erg graag proberen.

 48. Tineke
  | Beantwoorden

  De zwart/witte sjaal op de cover! ?

 49. H.M.Moed
  | Beantwoorden

  ‘k Zou zo graag een ketting rijgen…ja, dat ook, maar ook een patroon voor sokken haken…. Als dat in dit boek staat, wil ik het heeeeeel graag winnen.

 50. Kelly
  | Beantwoorden

  Ik vind de cobblestone heel gaaf! Mijn broertje heeft zijn eerste huis gekocht en dit lijkt me een mooie deken om voor hem te maken! Voor de rest laat ik me verrassen wat er nog meer in het boek staat. Misschien nog kussens voor op de bank?

 51. Janneke Knuiman
  | Beantwoorden

  Oooh, dat vest op de voorkant, als lekker woonvest, lijkt me heerlijk! Of een van de dekens of…. keuzestress! Als ik win ga ik er gewoon lekker van genieten en onder het genot van een lekker kopje thee, met chocola, eens rustig uitzoeken wat ik als eerste ga maken.

 52. Marcha Aarts
  | Beantwoorden

  Hier krijg ik nu echt weer zin om een nieuw project te starten, die hexagons vind ik super!!!

 53. Mirjam S
  | Beantwoorden

  Super leuk boek, veel nieuwe inspiratie! Vind de gele deken erg mooi, zou er een babydekentje van maken voor ons kindje wat eind van het jaar geboren hoopt te worden.

 54. Wendy Kotterlink- van der Laan
  | Beantwoorden

  Al heel wat leuke dingen gezien vanuit dit boek! Als ik hem zou winnen (wat ik heel graag hoop) ? dan denk ik dat ik met de hexagon deken zou beginnen….Maar wie weet veranderd dat wel als ik eenmaal het boek ingezien heb en alle andere werken heb mogen bewonderen……X Wendy

 55. Lilian
  | Beantwoorden

  Wat een mooi boek lijkt me dit, zoals ik nu kan zien de voorkant en door je blog over dit boek maakt me helemaal enthousiast.
  Ik krijg gelijk herinneringen aan mijn oma door de hexagonen. Dus dit zou ik dan ook graag willen leren door het boek.
  Fijne dag nog ? warme groet Lilian

 56. Carina
  | Beantwoorden

  Oh dat zou gaaf zijn, ik wil graag een mooie deken maken. Zou dan project nr 10 zijn waar ik mee bezig ben maar dat mag de (haak)pret niet drukken ?
  groetjes Carina

 57. Ine
  | Beantwoorden

  Zou super graag het boek winnen, en dan de hexagonnen deken haken.
  Wat een prachtig inspirerend boek, een boek met mogelijkheden, daar houd ik van ?

 58. Esther
  | Beantwoorden

  Na ca. 30 jaar de draad weer opgepakt. Inmiddels 3 proefprojecten om te oefenen verder wil ik nu beginnen met de accessoires om echte projecten te maken, te beginnen met de woonkamer. Dit boek wil ik heel graag vanwege duidelijke uitleg en mooie technieken, was te laat voor de lanchering bij Echtstudio. Deze blog heeft me overtuigd dat ik naast die mooie deken ook bijpassend kussen kan maken. Dank voor de inspiratie, ook van de hexagons, heel mooi… verrijking!

 59. Saskia Vermaas
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het boek winnen, alleen kan ik niet kiezen welk project ik als eerste zal maken. Dat wordt weer een heel aantal op mijn to do lijstje?

 60. Berdine
  | Beantwoorden

  Zo’n kussen op mn bank.. daar wordt je vrolijk van! Heel graag zou ik t boek winnen en aan de slag gaan!

 61. Daphne
  | Beantwoorden

  Wat een leuk verslag om te lezen! De uitdagende deken van hexagons lijkt me wel wat, maar ook die waar jij een kussenhoes van maakte. Het boek staat al op mijn verlanglijstje.

 62. Patricia Caminada
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke. Hopelijk lukt dit vanaf mijn vakantieadres. Ik zit tot het eind van de maand in het Zwarte Woud’ met vaak uitvallende wifi 🙂 . Ik heb nog niet de kans gehad het boek in te zien, maar jouw beshrijving en foto’s geven me een goede indruk. Haar vest ziet er prachtig uit en ook het kussentje is reuze leuk. Ik waag dus een kansje 🙂

 63. Annie
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig boek! Ik zou beginnen met de Cobblestone deken en daarna het kussen of nee de hexagons …
  Zo kan ik nog wel EINDELOOS door gaan! Een boek wat ik dus heel graag zou willen winnen.

  Liefs, Annie

 64. Sabine
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig boek is dit! Als eerste wil ik de gele deken maken. Ik heb ooit strengen gesponnen wol gekocht die zo lekker zacht voelen, maar tot nu toe had ik nog geen idee wat ik ermee wilde maken. Nu ik je blogpost lees en de foto van de gele deken zie, weet ik het!

 65. Floortje
  | Beantwoorden

  Het lijkt me alleen al een feest om dit boek bladzijde voor bladzijde rustig door te kijken! Marianne houdt net zo van kleur als ik. Het Granny vest ziet er geweldig uit, dat zou ik zeker willen maken.

 66. Jackelien
  | Beantwoorden

  Als echte haakverslaafde, zou ik het ontzettend leuk vinden om dit boek te winnen.
  Ik zou als eerste de roze opengewerkte omslagdoek met hexagonnen willen maken en daarna de kussenhoesjes.

 67. Monique
  | Beantwoorden

  ik vind de hexagonen die door de openingen weer nieuwe patronen maakt erg mooi!
  Daarom zou ik graag meedoen!
  Groetjes Monique

 68. Ellen van Meeuwen
  | Beantwoorden

  O, wat zou dit een leuk inspiratie-boek voor míj zijn! Ben bezig met een project van nieuwe kussens op de tuinbank….

 69. Petra
  | Beantwoorden

  Lijkt me een super boek. Nu al weg van de sjaal van hexagonen. Sjalen heb je nooit genoeg, toch

 70. Thera
  | Beantwoorden

  Eindeloos haken en dat is precies wat het is. Haken is eindeloos. Ik kan me er helemaal in verliezen na een dag werken en de zorg voor ons gezin. Het zien liggen van mn haakwerk start al het lekkere eindeloze gevoel. Een boek vol nieuwe projecten. Eindeloos leuk.

 71. Annette
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek!
  Het patroon van de hexagonen vind ik heel mooi. Deze heb ik nog nooit gehaakt en het lijkt me een mooie uitdaging om zo’n prachtige sjaal te gaan maken

 72. Ilona
  | Beantwoorden

  Wauw wat een leuk boek. Ik zou beginnen met de hexagon, maar dan een kussen! En dan snel door met al het andere moois wat erin staat!

 73. Marjolein
  | Beantwoorden

  Wat gaaaaaf!! De cobblestone deken staat hoog op m’n lijstje, maar ook nog een sjaal, en een kussen en…..

 74. janet
  | Beantwoorden

  My book came yesterday i can’t wait to get started

 75. Elize
  | Beantwoorden

  Mooie kussensloop en wat een hoop mooie kleurrijke patronen! Mijn jongste dochter wil nog heel graag een mooie deken en mijn oudste zou deze graag voor haar maken, daarom maak ik graag kans voor haar! Kunnen ze samen een patroon en kleur(en) gaan uitkiezen voor een mooie deken.

 76. Emily
  | Beantwoorden

  Oh, wat een mooi boek. Ik doe graag mee. Ik zou de bloemen sjaal/omslagdoek graag maken. Je kunt nooit genoeg omslagdoeken hebben. toch? Ik ben benieuwd.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 77. Cinderella
  | Beantwoorden

  Wauw dat zou een mooi boek zijn voor nu om afleiding te hebben en even te vergeten dat ik in het gips zit en niet zomaar weg kan….want heel eerlijk word ik gekkkkk en ik moet nog 4 wel aaaaaahhhhhh ( sorry ik was even in de ban van mijn zelfmedelijden ?)

 78. Ilona Vrauwdeunt
  | Beantwoorden

  Jaaaaa, natuurlijk wil ik dit boek graag winnen! Vooral om het granny vest te kunnen maken, maar natuurlijk om eindeloos van de mooie foto’s te genieten!

 79. Marja
  | Beantwoorden

  Sinds twee dagen ben ik voor het eerst ‘granny’ dus je begrijpt dat ik het boek super graag wil hebben om het Granny vest te haken.

 80. Tanneke
  | Beantwoorden

  wow, de kussenhoes zou ik heel graag uit dit boek willen haken. Prachtige winactie!

 81. Janet
  | Beantwoorden

  Ik heb het boek al in kunnen kijken bij mijn zus, maar het is zo’n mooi, kleurrijk boek dat ik hem ook heel graag zelf wil hebben. Het voorwoord en achterin (basissteken) het boek heb ik (nog) niet gelezen. Ik doe dus heel graag mee met deze prachtige give away.

 82. Juffrouw Truus
  | Beantwoorden

  Er verschijnen de laatste tijd veel handwerkboeken en een aantal daarvan zijn niet echt vernieuwend te noemen. Dat lijkt mij met dit boek niet het geval (met die van jou ook niet hoor), dus ik doe graag mee aan de give-away. Fijn weekend!

 83. Myrjam
  | Beantwoorden

  Wat een geweldig mooi boek met die prachtige granny”s blokken jas! Zou die graag voor mezelf willen haken.

 84. Annet
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Wat een enthousiast verslag, ik word nieuwsgierig. Jij laat hele andere patronen zien als die ik eerder op instagram zag.

  Inspiratie kan ik altijd gebruiken, t klinkt goed dat je meerdere patronen voor meerdere projecten kan gebruiken.

  Graag doe ik mee!

  Groetjes Annet

 85. Jos
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat je zo aan dit boek hebt bij kunnen dragen.
  Ik ben echt een granny mens en zou graag het vest maken, dat staat al heel lang op mijn verlanglijstje!

 86. Annet
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig boek! Kan me voorstellen dat je wat bevooroordeeld bent als je zo mee hebt geholpen! Ik vind de mintgroene hexagondeken echt geweldig!! Zou zoiets mooi vinden voor in de slaapkamer!

 87. Renate
  | Beantwoorden

  Ik zou ook graag de kussenhoes maken, maar dan in een combinatie van roze met grijs, voor thuis op mijn bank.

 88. Shirley
  | Beantwoorden

  Wat een mooie blogpost Janneke!

  Ik ben afgelopen zaterdag mijn eigen, door Marianne gesigneerd, boek gaan halen en ik weet eerlijk gezegd nog even niet waar ik moet beginnen. Het is zo’n ontzettend mooi boek.
  Hartstikke leuk dat je hier ook aan meegewerkt hebt…
  Ik wil toch graag een kansje wagen voor dit boek, zodat ik een hele lieve vriendin kan verrassen, dus dat is eigenlijk mijn reden…

  Groetjes, Shirley 🙂

 89. Christa
  | Beantwoorden

  Oooo, wat een prachtig boek. Heerlijke nieuwe patronen die je voor meerdere projecten kunt gebruiken. Vooral de lichtgroene deken zou ik graag maken! Een ideaal begin van de zomer!!

 90. Corien
  | Beantwoorden

  Beste Janneke,
  Wat zou ik het boek graag winnen! De deken van gekleurde hexagonen is prachtig! Die uni is ook geweldig. Ik zie genoeg inspiratie voor nieuwe babydekentjes … die maak ik graag voor een Healthy mom and baby clinic in Zuid Afrika. Als jij zorgt voor het boek, doe ik de rest…..?
  Haakgroetjes van Corien

 91. […] Ps: je kunt nog meedoen met de winactie van het boek Eindeloos Haken! […]

 92. Aafke
  | Beantwoorden

  Het kussen! Ben nog niet zo goed in haken met verschillende kleuren. Komt omdat ik afhechten een ***werkje vind☺️

 93. NellekeNe van Driel
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijk kleurrijk boek! Lijkt me leuk om daar in de vakantie projecten uit te haken!

 94. Nelleke van Driel
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijk kleurrijk boek! Lijkt me leuk om daar in de vakantie projecten uit te haken!

 95. Myrthe
  | Beantwoorden

  Leuke winactie! Ik zou graag een kussentje uit het boek gaan haken. Ik denk in petrol kleur :D.

 96. Willemien
  | Beantwoorden

  Dit lijkt me echt een superleuk boek! Zal inderdaad lastig zijn te kiezen waarmee te beginnen … Vind de twee dekentjes echt supermooi, de witte met opengewerkte hexagons en die gele op de onderste foto. Maar ben ook weg van de felgekleurde hexagons die jij in blauwtinten hebt geproef-haakt (is vast geen goed nederlands woord :-). Afijn, ik waag graag een kansje voor dit prachtige boek.

 97. Ainhoa
  | Beantwoorden

  Wat en geweldige boek, de granny square vest is wel mijn favoriet. Ik zou graag mee willen doen

 98. Caroline
  | Beantwoorden

  Haakboeken heb je nooit genoeg, tóch☺☺…..?

  Wat ik zo leuk vindt aan dit boek, is dat er héél veel (voor mij) onbekende steken in staan, maar wel met een goede uitleg! Fijn☺….zo kom ik als beginneling ook steeds een stapje verder!
  Heb ècht geen idee wat ik als eerste zou maken……zie zoveel leuke ontwerpen☺.
  Mijn inspiratie / to-do-list wordt met de week langer☺☺……
  Kom maar op met de winter☺☺…….dan houdt ik wat meer tijd over om te haken/breien!
  Ben nu veel te veel, lekker! buiten bezig……☺.

  Ook héél leuk om te zien Janneke, dat jij van dezelfde steek, er weer iets héél anders van maakt, door frisse kleurtjes te gebruiken en er een kussenhoes van te maken!
  Zo vullen jullie elkaar mooi aan☺☺!
  Wat een waanzinnig team heeft Craftkitchen!

  Lieve groet, Caroline.

 99. Barbara de Jong
  | Beantwoorden

  Ben ik nu nummer 100 met reageren? Ik waag toch een kansje. Heb het boek al even mogen inkijken en ben er erg enthousiast over. Hij stond op mijn moederdaglijstje, maar helaas…

  Mij lijkt het bloemenpatroon in de verschillende uitvoeringen erg leuk. Bedankt voor je mooie teksten op de blog, Janneke. Kan ik erg van genieten! Op naar de zomer dan maar! ☀️☀️☀️

 100. Chantal Put-Schoutene
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het dekentje maken uit het boek super leuk om kado te doen!

 101. Sylvia
  | Beantwoorden

  Wauw! Wat ik nu (in alle blogs) al voorbij heb zien komen op foto’s is echt super mooi en lekker kleurrijk uit. Ben onder andere zeer benieuwd naar de steek van de Cobblestone deken, deze ziet er op de foto zeer goed uit, benieuwd naar de structuur! Zou graag een kansje wagen en heerlijk met dit mooie haakboek aan de slag gaan!

 102. Winny
  | Beantwoorden

  Wat een leuke voorbeelden! Het boek ziet er geweldig uit! Ben aan het kijken om een woondeken te maken die hexogon ziet er erg leuk uit?.

 103. Rosalie van Ganzewinkel
  | Beantwoorden

  Pff net mijn deken uitgehaald, waar ik al een jaar mee bezig ben… Ik was begonnen met vaste en stokjes in prachtige kleuren op naald 3.5. Het schiet echt niet op! En nu ik nog eens kijken naar deze foto’s… Ik weet het!! Ik ga de hexagon deken maken. Heb er weer helemaal zin in!!

 104. Ymie
  | Beantwoorden

  Ik heb al zo veel leuke foto’s gezien van het boek.
  Het boho-vestje lijkt me leuk om te maken!

 105. Sandra
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag de Hexagon-steek willen leren! Dus is dat boek ideaal daarvoor. En ik ken het boek niet, dus perfekt voor nog meer inspiratie!

 106. Irene
  | Beantwoorden

  Wat ziet het boek er leuk uit! Ik kan nu al niet kiezen uit de projecten die je hebt laten zien, laat staan als ik het hele boek zou hebben! Ik zou het boek graag willen winnen en meenemen op zomervakantie. Heerlijk Eindeloos Haken op de camping…

 107. Aletta
  | Beantwoorden

  Ik stond er vandaag nog mee in mijn handen in de wolwinkel. Wat een gaaf boek!!
  Ik waag graag een kans.

 108. Jantine
  | Beantwoorden

  Het boek ziet er inderdaad erg leuk uit en van jouw verhaal word ik ook helemaal enthousiast! 🙂
  Ik zou graag de hexagon-deken in blauwtinten of pastelkleuren maken, of de mooie omslagdoek van hexagonen, of de cobblestone-deken, of………………….

 109. Jerney
  | Beantwoorden

  Ik zal het boek heel graag willen winnen dan kan ik voor mijn dochter van 8 weken een cobbledeken maken. Ik ben ook heel benieuwd naar de tips voor kleurgebruik, blijf dat altijd moeilijk vinden

 110. Nellianne
  | Beantwoorden

  Dit boek zou ik graag willen winnen. Het ziet er mooi uit. De hexagon-deken Inez wil ik uitproberen.

 111. […] versie haakte ik de squares in ecru en de rand in subtiele kleuren). Bovenop de stapel zie je het kussen dat ik haakte op basis van het Cobblestone patroon uit Eindeloos haken. Which reminds […]

 112. Margaret
  | Beantwoorden

  Ook al heb je de winnaars nu misschien al getrokken, toch nog even een reactie. Je schrijft zo inspirerend en enthousiast over dit boek. En wat laat je geweldig haakwerk zien. Heet boek is duidelijk een topper, een echt Must-Have voor iedere haakfan. Eindeloos Haken staat vanaf nu op mijn verlanglijstje.

  Groetjes, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel nog voor je reactie Margaret! Ik had inderdaad de winnaars net getrokken, maar blij dat je nog even je reactie achterliet, fijn te lezen.

 113. Rineke Boers
  | Beantwoorden

  Die deken is echt gaaf, wil er nog graag een maken. Duimen…

 114. Mirjam
  | Beantwoorden

  Vind het een super mooi boek, zit op een haakclub zou super leuk zijn om dat boek te laten zien. De deken en de hexagonen zou ik als eerste gaan maken. Moet binnenkort weer een nieuw project opzetten. Ben nu nog aan de wieberdeken bezig (nog 8) moet ik er.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.