Home » Persoonlijk » Eindelijk regen! Plus een boekupdate en een gehaakte rode kater

Eindelijk regen! Plus een boekupdate en een gehaakte rode kater

Oh wat was die regen vanochtend welkom!

Oosthof Rijssen in de regen

Na zoveel dagen zon en warmte kan ik de zomer wel wegkijken. Ik ben meer een wintertype. Ook van de herfst en de lente houd ik, maar de zomer… Nee, die zie ik altijd een beetje met angst en beven tegemoet.

Dat zit zo: ik verbrand in no-time en ik heb het gevoel dat ik smelt bij temperaturen boven de 25 graden. Je snapt, de afgelopen weken waren niet mijn feestje. Terwijl iedereen lijkt te genieten van lekker buiten in de zon zitten, sluit ik me op in huis. Ik kom naar buiten voor de hoognodige zaken, zoals het uitlaten van Max. Ik ben dan ook blij dat het ochtendrondje voor mij is.

Afgelopen donderdag was wel het dieptepunt. Ik ben gewend veel energie te hebben. Een combinatie van gezegend zijn met een goed gestel en veel sporten. Maar donderdag was het zo warm en vochtig dat ik niet vooruit te branden was. En daar kon ik slecht tegen. Het was maar goed dat ik het grootste deel van de dag alleen thuis aan het werk was. En mijn man was ‘s avond zo lief (en verstandig) om een beetje uit m’n buurt te blijven en me lekker in m’n sop gaar te laten koken.

Ik was dan ook heel blij vanochtend regen te zien toen ik naar buiten keek. Ik hou niet zozeer van de regen zelf, als wel het feit dat de temperatuur dan ook daalt. En dat maakt me dan zo blij dat ik vanzelf ook blij ben met de regen. Ik ben weer in m’n element 🙂

Boek Work in Progress

Jip by Jan boekupdate Work in progress

Gelukkig had ik ook genoeg te doen binnen: de voorbereidingen voor mijn boek zijn in volle gang. Ik haak en haal uit, ik naai en ik torn, ik schrijf en ik schrap. En per saldo begint er van alles te ontstaan. Van alles door elkaar heen en soms lijkt het chaos, maar ik heb een lijstje (uiteraard ;-)) en weet zo ongeveer waar ik ben. Verder zit alles netjes in van die niet zo mooie, maar wel handig stapelbare bakken en kan ik zo nog net door mijn werkkamer manoeuvreren.

Soms heb ik het gevoel dat het teveel wordt, dat ik niet meer weet of het allemaal wel gaat lukken. Of het wel leuk genoeg is, of het niet allemaal al eens bedacht is. Dan pak ik m’n lijstje er weer bij en werk ik stug door en hou me aan mijn plan. De onderzekerheid blijft en zal blijven tot het laatste boek verkocht is ben ik bang, maar dat hoort dan ook wel weer bij mij.

Mijn man gaf me dit lijstje niet voor niets. Dat ‘get used to it’ was voor mij bedoeld. Het is duidelijk: hij heeft meer vertrouwen in mij dan ik in mezelf.

I am superwoman

Volgende week hoop ik trouwens te horen van de uitgever waar ik mijn boekconcept naar toe stuurde. Nog even doorduimen dus.

Gehaakte Rode Kater

Ondertussen haakte ik ook nog iets dat niets met mijn boek te maken heeft: de Rode Kater!

Tweeten met de Rode Kater

De Rode Kater is een haakpatroon dat DenDennis heeft gemaakt en beschikbaar heeft gesteld aan de Leprastichting. Daar kun je het patroon kopen. De opbrengst is voor de Leprastichting. Je kunt ook Rode Katers haken tijdens Haakathons die op verschillende locaties worden georganiseerd. Er komen nog meer locaties en data bij.

Ik kreeg het shirtje voor mijn rode kater van de Leprastichting, gehaakt door een vrijwilligster. Maar mijn eigen Rode Kater was nog niet klaar, dus die moest ook nog even tussendoor. Dat kan gelukkig, het is een eenvoudig patroon en een paar uurtjes later was hij dan ook klaar. Ik miste, toen hij een keer z’n shirtje aan had, armpjes. In de strip heeft de Rode Kater ook geen armpjes, tenzij ze nodig zijn. Dus verzon en haakte ik er armpjes bij.

Gehaakte rode kater met hardloopshirtje

Nu nog even een constructie verzinnen waardoor hij zonder al te veel gewiebel met me mee kan tijdens mijn eerste 10 km hardloopwedstrijd. Je zult maar een misselijke Rode Kater op je rug hebben 😉

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

22 Responses

 1. Romy
  | Beantwoorden

  ooooooooooooooo ik ben ook zooo blij met de regen je bent zeker niet de enige die niet heul gek is op de zomer…
  Ik ben meer een herfst/lente typje hahha.
  Plus met dit weer is het een goed excuus om lekker te gaan knutselen :D.

  xxx

  • Jan
   | Beantwoorden

   Oh fijn dat ik niet de enige ben! Knutselse vandaag! 🙂

 2. Jacquelien van Eerden
  | Beantwoorden

  Grappig ik krijg de meeste energie van heel veel zon. Dan ben ik het meest actief. Nu met een gebroken hand en regen…….niet mij dag. Wel broeden er genoeg ideeën.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Oh bah, een gebroken hand! Dan kan ik me voorstellen dat je niet je dag (dagen) hebt. Beterschap!

 3. ina
  | Beantwoorden

  ik zie dat je de kater kan kopen voor € 10,00. Maar ik kan nergens het kooppatroon vinden.
  Of zie ik iets over het hoofd…?

 4. Mabel
  | Beantwoorden

  Jou een beetje kennende van IG word je boek vast een succes! Niet teveel twijfelen ?

  Groetjes Mabel (hipmetkleur)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat lief Mabel! Je reactie doet me goed.

 5. Marjolein
  | Beantwoorden

  Nou, dat stukje zou ik geschreven kunnen hebben. Dat vochtige weer, dat alles plakt en de stoelen niet schuiven, ggrrrr ik word er enorm chagrijnig van, terwijl ik dat praktisch nooit ben. Er komt geen steek uit mijn handen terwijl mijn hoofd barst van de inspiratie. Overigens merk ik nu ook dat de vakantie bijna om is, de jongens zijn weer aan school toe. Dat geeft weer wat rust en regelmaat in huis.

  Ik ben heel benieuwd naar je boek, dus ik volg je op de voet.!

  Groetjes Marjolein

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja, dat ook: dat je hoofd wél doorgaat, maar je lijf niet. Wat fijn dat ik niet de enige ben, in het kader van ‘gedeelde smart, is halve smart’ 🙂
   Ik ga het wel weer missen, de jongens naar school, vind het fijn ze lekker thuis te hebben. Maar dat ritme en die regelmaat vind ik ook weer heel prettig. Het is goed dat het er beide is, zowel vakantie als school. Eigenlijk net als de zomer en de andere seizoenen: daardoor waardeer je die laatsten weer des te meer!

 6. carmenjorissen
  | Beantwoorden

  Wat grappig, bij mij is het juist het tegenovergestelde! Voor mij kan het niet warm genoeg zijn (ofja…), bij 28-30 graden voel ik me op mijn best, heerlijk dat zonnetje! Maar de winter heeft ook wel wat hoor, dan kunnen we allemaal onze gehaakte sjaals weer om! 😉 Ik ben erg benieuwd naar je boek, het ziet er al prachtig uit!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, die sjaals ja, die lijken nog eeuwen ver weg nu 🙂 Dank je wel voor je compliment!

 7. Gerda Hartman
  | Beantwoorden

  Het is alsof ik mijn eigen verhaal lees, zo tegen de zomer opzien, dat heb ik ook. Vorige week heb ik hei en potchrysanten gekocht, in de hoop de herfst te lokken. Ben heel benieuwd naar je boek.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, die chrysanten hebben dan wel heel goed geholpen Gerda! Ik vind het ook altijd fijn om de mais hoog te zien staan, ook een teken dat de herfst nadert.

 8. Henderica
  | Beantwoorden

  Oh ja ik kan ook niet tegen dat benauwde weer. En dan die felle zon, niet te lang erin anders heb ik migraine ?maar dat boek gaat volgens mij prachtig worden ?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Oh gets, migraine van de zon is wel het toppunt 🙁 Bedankt voor je compliment!

 9. Margaret
  | Beantwoorden

  Heerlijk dat mensen allemaal zo anders zijn. Ik voel me het fijnst in zonnig lenteweer. Dan voel ik me vrolijk en vol energie. Het plakkerige, warme weer was vast voor veel mensen een beetje teveel van het goede.
  Zo aan de materialen en vorderingen te zien komt he me jouw helemaal goed. Gewoon lekker met vertrouwen door gaan.
  De rode kater prijkt ook bij mij op de kast. Grappig dat jij de pootjes ook miste. Mijn levende poes mist één poot en dat is al raar, maar een kaer met maar twee pootjes kan echt niet. Goed idee om jouw exemplaar twee extra pootjes te geven. Staat veel beter.

  Groetjes, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Oh ja, zonnig lenteweer, dat vind ik dan wel weer heel lekker ook. Dat het nog maar net een beetje ergens tussen de 15 en 20 graden is, er al wat bolletjes de grond uit komen. Heerlijk!

   Ja, die pootjes he? Ik heb de strips nog even bekeken en de kater heeft normaal gesproken ook echt alleen de achterpootjes. Was me nooit zo opgevallen.

 10. Sigrid
  | Beantwoorden

  Vind de rode kater schitterend!!
  En je woont blijkbaar in een heel mooie omgeving aan de regenfoto’s te zien.
  Ben ook alvast nieuwsgierig naar je 101 projectjes voor het boek, aan de sfeerfoto’s te zien zijn dat zalige werkjes!
  Groetjes, Sigrid

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Sigrid voor je complimenten! Onze omgeving (Rijssen / Twente) is inderdaad prachtig, daar geniet ik dagelijks van.
   Wat fijn dat je al nieuwsgierig bent naar m’n boek!

 11. Sandra
  | Beantwoorden

  Wat heerlijk dat ik niet de enige ben, die niet van dat warme weer houdt. Doe mij inderdaad maar de winter en ook lente en herfst vind ik wel leuk. Maar die warmte nee, dan gaat alles een stuk langzamer. Dus de regen, daar geniet ik van……ook als ik op de fiets weg moet. Heerlijk!!!
  Je boek wordt vast en zeker een succes, het is altijd genieten van je foto’s en blog. Ben heel erg benieuwd.
  Groetjes Sandra

 12. Jan
  | Beantwoorden

  We zijn zeker niet de enigen Sandra, ik kreeg veel reacties van mede-koelere-temperaturen-liefhebbers! Dank je wel voor je blijk van vertrouwen in mijn boek, lief!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.