Home » Haken » Een winactie en twee bekentenissen

Een winactie en twee bekentenissen

Poef met ribbel haken Reliefsteek Jip by Jan

Gisteravond haakte ik nog een W.I.P. (Work-In-Progress) van m’n lijstje: de poef met ribbel! Die had ik natuurlijk al vaker gehaakt, maar zelf had ik er geen een. Dat kon natuurlijk niet. Het garen ervoor (Lang Yarns Sempione) was al lang en breed in huis en ik had zelfs de eerste toeren al gehaakt. En toen kwam er weer andere inspiratie voorbij en belandde de nog lang niet affe poef in de bekende hoek.

Bij het opstellen van het lijstje met haakwerken die ik af wil hebben voor ik aan mijn boek begin, kwam de poef weer in zicht. En nu is hij dan eindelijk af! Het was gisteravond nog even zwoegen op die laatste toeren, wanneer de vulling al in de hoes zit, maar het lukte. Zelfs het labeltje zit er aan: officieel af. Weer een streep op mijn lijstje er bij.

(Dit labeltje maakte Nicollie voor mij. Zij maakt ze helaas niet meer, maar je kunt vergelijkbare leren labeltjes vinden bij Mez11.blogspost.nl.)

Poef haken met ribbel Jip by Jan Reliefsteek patroon

De kleuren in het mandje heb ik allemaal al gebruikt voor de ribbelpoef of het krukhoesje met ribbel (gratis haakpatroon). Allemaal even mooie kleuren vind ik en het garen haakt heerlijk.

Lang Yarns Sempione poef haken Jip by Jan

Bekentenis

Voor degenen die denken dat ik me heel strikt houd aan mijn ‘alleen nog maar haken wat op de W.I.P.-lijst staat’-dieet, moet ik bekennen dat ik gesmokkeld heb. Wel voor een goed doel overigens *haastte ze zich er bij te zeggen*. Aangezien het haken met naald 6 best zwaar is, is het wijs even pauze te houden. Ik was immers al eerder twee weken uit de haak-running en dat is geen pretje.

De poef was de een na laatste op m’n lijstje en voor het allerlaatste project op m’n lijstje (ik moet nog iets met deze granny’s) wacht ik nog op een bolletje garen. Dus je begrijpt, ik kón niet anders dan iets nieuws oppakken 😉

Bobbel Granny Squares

Nu kreeg ik dit weekend van Haakidee het Bobbel Granny Squares boekje. Om te proberen en… om er een weg te geven! Dat gecombineerd maakte dat ik de afgelopen dagen ook nog deze letters haakte:

Bobbelsteek Granny Square Haakidee Jip by Jan

In het boekje vind je het patroon voor alle letters van het alfabet, cijfers en rekentekens. Je haakt ze allemaal met een bobbelsteek, ook wel popcornsteek genoemd. Die vind ik net als Annemarie ook zo leuk (ik haakte er recent de popcorn granny’s mee en eerder al een ponchorand waarvan je het patroon hier vindt).

Ik heb inmiddels de J, de I en de P af. Ik vermoed dat daar nog wel een keer een B, Y, J, A en een N bij komen 😉

En dan natuurlijk nog verzinnen wat ik met die letters ga doen. Annemarie haakte er zelf een deken mee en geeft in haar boekje ook nog andere suggesties.

Wat zou jij maken met de bobbelsteek granny squares? Laat het hieronder weten in een reactie en wie weet ontvang jij een exemplaar van Haakidee’s boekje!

Meedoen kan t/m zondag 21 juni 2015. Maandag 22 juni maak ik de winnaar bekend.

Bekentenis 2

Weet je wat het allermoeilijkste gaat zijn van het maken van een boek? Dat weet ik nu al, dat is het geheim houden van alle ideeën en uitwerkingen. Want ik heb dus stiekem al een klein-klein stukje gehaakt aan een project voor het boek. En er liggen hier allemaal dingen (garen, stoffen, vilt, en tig lijstjes en halve schrijfsels) in mijn werkkamer, waar ik dus niet enthousiast even een foto van kan laten zien.

Ik denk dat ik over een paar maanden ontplof. Dus wie weet zie je af en toe toch wel een sneak peek voorbij komen. Puur therapeutisch is dat dan dus.

Morgen ga ik trouwens op les: boekenmaakles! Als het goed is heb ik morgenavond het recept voor het maken van een boek geleerd. Daarna moet ik het natuurlijk nog wel ‘even’ in praktijk brengen, maar het leek mij een goede start voor een newbe op dit vlak. Ik ben heel benieuwd!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

54 Responses

 1. Wat een prachtige projecten Janneke. De poef is erg mooi. Ik ben dol op poefjes. Lijkt me lastig idd om het gevuld te haken. Ik deed dat ooit om een potje en dat vond ik al lastig terwijl een potje nog handzaam is haha
  Die bobbel squares zijn prachtig! Leuk dat je de bobbels ook nog eens in Eem andere kleur hebt gemaakt. Echt een blikvanger!
  Het lijkt me een heel leuk boekje om mee aan de slag te gaan en ik er een heerlijk kussen van maken met de letters home gecombineerd met een paar van die leuke bloemen-bobble granny’s die jij laatst maakte, die staan ook nog op mijn wil-ik-graag-maken-lijstje en lijken me leuk om te combineren.
  Zwijmelzwijmel
  Groetjes, Wendy

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Wendy! Ik denk dat een potje wel lastiger is hoor, want dat werkt natuurlijk helemaal niet mee. En die poefvulling is nog wel een beetje flexibel.

 2. Sanne
  | Beantwoorden

  Hoi!

  Wat een leuke winactie weer! Ik zou er een ledikant dekentje van maken voor een vriendin die een zoontje verwacht.. misschien ga ik de letters B E N G E L er wel op maken of W O K K E L ( zo noemt ze hem op het moment ) jij nog leuke ideeën?

  Groetjes, Sanne

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, wat leuk, Wokkel 🙂 Ik weet niet hoeveel tijd je nog hebt voor Wokkel ter wereld komt, maar als een deken dan te groot is, kan je er ook nog een slinger van haken.

 3. Mejuffrouw K
  | Beantwoorden

  Mijn moeder is dol op haken. Ze heeft een prachtige deken gemaakt voor (de nu nog ongeboren) baby. De bobble in de vorm van een hartje. Ze zou super blij zijn met het boekje wat jij gaat weg geven. Kan ze weer nieuwe dingen uitproberen.

  Trouwens, we vinden het helemaal niet erg om al wat dingen uit je boek te zien want zo krijgen wij ook weer inspiratie! De tas die je laatst postte is ook een favorietje geworden in de lijst met projecten.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk dat de tas een favoriet is geworden! Ik snap best dat je ‘t niet erg zou vinden al iets uit het boek te zien, maar het is natuurlijk de bedoeling dat je er zo nieuwsgierig naar wordt dat je ‘t boek gaat kopen ;-P Kwestie van tijd hoor, voor ik toch stiekem iets laat zien.

 4. Karin Altena
  | Beantwoorden

  Kussens voor m’n loungebank buiten met figuren in bobbelsteek

 5. Nina
  | Beantwoorden

  Wat een mooie dingen maak jij toch!
  Ik zou heel graag meedoen aan de winactie en dan voor alledrie mijn dochters een deken met hun naam maken. Elk in hun eigen kleuren, helemaal leuk!
  Groetjes, Nina

 6. Mez11, Joyce
  | Beantwoorden

  Ik denk dat ik na al die maanden met je mee ontplof; ben nu al zo benieuwd naar jouw boek!!

  De bobbelsteekletters lijken me ook erg leuk als vlaggenlijn of kussenhoes in een slaap-/werkkamertje of loungehoek/theehuis ?

  Succes met het ontwikkelen en ervaren van je ‘newbe’ ?? YES YOU CAN

 7. Mara
  | Beantwoorden

  Ik zou er het woord dare mee maken, dit woord staat voor wat ik dit jaar meer wil doen, durven…

  Volgens mij ben jij daar dit jaar ook mee bezig ?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, valt het op Mara? 😉 Inderdaad, een jaar met lef.

 8. Ilse van Raaij
  | Beantwoorden

  Ik zou denk ik slingers maken. Als ik nu begin, moet ik het in december wel klaar hebben voor mijn dochters 3e verjaardag, toch? ?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, ik weet natuurlijk niet hoeveel W.I.P.’s er bij jou om aandacht vragen, maar in principe zou het moeten kunnen 😉

 9. Willeke
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boekje! Ik zit al een aantal dagen een project te bedenken voor de bobbelsteek en bij het zien van dat boekje weet ik het ineens! Zo’n ouderwets kleed voor onze kapstok in de hal waarop de naam van ons huis staat vermeld. Dat lijkt me heel toepasselijk voor onze oude huis uit 1912.

 10. Marjon
  | Beantwoorden

  Weer zo’n leuke win actie!! Als mijn lijstje is afgewerkt dan wil ik met zo’n bobbelsteek een vlaggenlijn maken?

 11. Karin Voorman
  | Beantwoorden

  Ik zou een letter verwerken in een hoes voor om een schrijfblok. Een leuk, persoonlijk cadeau voor een collega!

 12. Franca
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Ben dit boek al meerdere keren op IG tegengekomen. Ik zou een dekentje voor mijn vriend maken die hij om kan slaan als hij achter de computer zit ☺ is al meerdere keren gevraagd maar nog niet van gekomen, en dan met een leuke tekst er op ?

  Succes met je boek!

 13. Superleuk weer! En wat zal het fijn zijn om, nu je definitief de keuze hebt gemaakt om aan een boek te werken, je hier dan ook volledig op te storten met een duidelijk einddoel voor ogen.

  Ik zou een slinger haken voor mijn gezellige keukentje met de volgende tekst: FLUITKETEL GELUK. Geïnspireerd op een artikel dat ik ooit in de Flow heb gelezen over ‘dat het allemaal best een beetje langzamer mag’. Niet teveel en alles tegelijk willen doen, maar met 1 ding tegelijk bezig zijn en daar je volle aandacht aan geven. (Zo ook de link naar de fluitketel waarbij je in de buurt moeten blijven voor als hij af gaat… tegenover de waterkoker die het mogelijk maakt om op hetzelfde moment ook nog andere dingen te doen.)

  Groetjes Saskia

 14. Karin Hofman
  | Beantwoorden

  Wat een leuke dingen maak je toch! Ik zou van de letters slingers maken voor geboortes, verjaardagen of als berichtje voor een wens! Te leuk!

 15. Sara
  | Beantwoorden

  Leuk!
  Mijn kleindochter groeit zo langzamerhand uit haar wiegje dus ga ik graag aan de slag om een dekentje voor haar ledikant te haken. Toen ik de bobbel-letter-blokken zag kreeg ik gelijk een beeld hoe de deken eruit zal zien:
  Blokken in allerlei tinten roze en de letters van haar naam in legergroene bobbels er op gehaakt.
  Wat zal het mooi worden, en uniek!

 16. Leonie
  | Beantwoorden

  Wow wat leuk! Ik zou mijn schoonmoeder aan het werk zetten met de letters voor vlaggenlijntjes met de namen van de kids.

 17. Marielle verhoeven
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie en wat superleuk die letters…. Ik zou kiezen voor een kussentje voor m’n kleine meisje met haar naam of dekentje voor in wiegje voor de kleine die wij begin november verwachten…

 18. Bregje
  | Beantwoorden

  Lijkt me een heerlijk gevoel als dadelijk al je WIP’s af zijn. Ik zou een leuke naam slinger maken van de granny squares. Ik ben benieuwd naar je boek, succes!

 19. Karin Sloof
  | Beantwoorden

  Superleuke actie weer! Ik doe een poging, ik heb laatst een bobblestitch geprobeerd en die werd niet zo heel mooi, waarschijnlijk dat het me met dit boek erbij wel lukt!
  Ik ben nu al heel nieuwsgierig naar je boek, ik krijg altijd veel inspiratie van je blog met leuke ideeën en foto’s!

 20. Hiltsje
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek lijkt me dat!

  Dekens ed heb ik al vaak gemaakt, maar een vlaggenlijn staat nog op mijn to-do lijst! Ik wilde er eentje haken en de letters dan van vilt maken……maar dit is toch veel leuker!?! 😀

 21. Joke
  | Beantwoorden

  Wat errug leuk allemaal! Ik zit al vaker te denken aan een soort lettersgroepje á la Ruzzle met voor mij betekenisvolle woorden. En waar jij in garen denkt, denk ik in hout, maar dit is ook leuk met deze gehaakte letters. Ik heb mijn “oh dit ga ik ook nog even knutselen – koffer” al zo vol; moet op maar eens op WIP-dieet ?. Bij mij heet dat trouwens FWYS [f-wijs]: Finish What You’ve Started.
  Heel veel plezier met je boekenmaakles. Ik hoop dat jij er meer aan hebt dan dat ik op dat moment aan ‘Schrijf!’ dag had. Heel veel succes met alles zus.

 22. Leonie Spit
  | Beantwoorden

  Super leuke winactie, erg herkenbare ‘dilemma’s’ in je blog ?. Wij zijn net verhuisd, veel geklust en ondertussen ook nog een zoon gekregen, alles is nu af en we hebben een heerlijke huis en tuin waar ik nog volop projecten in kwijt kan! Als sluitstuk wordt een gedeelte van de schuur binnenkort omgetovert tot mijn hobbykamer. Ik kan niet wachten om daar het boek op de plank te zetten en een leuke naamslinger voor aan de deur te haken!

 23. Sofie
  | Beantwoorden

  Ik zou er de naam juf Sofie mee maken, haken, zou leuk zijn aan mijn klapdeur, niet?! Ik heb dus nog meer dan twee maand tijd voor het nieuwe schooljaar hier in september begint. (België)!
  Fie Jip ziet er alvast heel leuk uit!
  Groetjes Sofie

  • Sofie
   | Beantwoorden

   Mijn klasdeur bedoel ik natuurlijk, die zelfverbetering, grrr….

 24. Miriam
  | Beantwoorden

  Wat leuk die bobbelhaakjes! Ik zou er een naam slinger van maken voor mijn dochtertje die in augustus geboren wordt. Hoef ik me niet te vervelen tijdens mijn verlof!

 25. Brigit
  | Beantwoorden

  In september hebben we een markt op mjn werk, waar alle collega’s iets gaan laten zien van hun passie. Ik sta dan met een kraam met mijn brievenbuscadeautjes en met mijn prentenboekenliefs. En ik zou heel graag een slinger haken in de kleuren van mijn nieuwe visitekaartjes (wit, knalroze en appeltjesgroen) met de letters G-I-T-T-E-P-E-T-I-T om in de kraam te hangen. Zodat ik al van verre herkenbaar ben.
  Succes met de boekenmaakles. Lijkt me geweldig om te doen. En ik weet zeker dat het een succes gaat worden. En dat je niet alles geheim kunt gaan houden. Gelukkig…

 26. Boukje
  | Beantwoorden

  Lijkt me super om te leren hoe je die bobbelsquares moet maken. Ik zou er naamslingers voor de verjaardag van maken om te laten zien wie er het feestvarken is in ons huishouden van 5!

 27. Agnes van Wingerden
  | Beantwoorden

  Wat een leuke winactie!! Zou denk een slinger met cijfers voor mijn zoon haken, kan hij die gaan leren wanf hij vind tellen fantastisch. Haak nu 2 jaar en ben nu pas voor het eerst iets aan het haken voor hem omdat ik altijd voor anderen en goede doel aant haken ben. Dus naast een auto zou een cijferslinger super zijn! Kan nog wel een WIPs erbij hebben hahaha

 28. Rode dahlia
  | Beantwoorden

  Ik had ze nog nooit gezien, deze letters, maar wat ontzettend leuk om er in ieder geval een naamslinger voor ieder familielid van te maken. Maar misschien nog wel meer om er cadeautjes voor anderen van te maken, want met een persoonlijk cadeautje met de eerste letter van hun naam krijg je iedereen aan het glimlachen.
  Succes met je boek, ik vind het helemaal niet erg om tussendoor al dingen te zien hoor.
  Groetjes,
  Marijke

 29. Tanja
  | Beantwoorden

  Hi Janneke,

  Wat ben je toch weer heerlijk bezig met al je WIP’s. Geeft n fijn gevoel hè, als je weer wat kunt wegstrepen. Geeft ruimte in je hoofd.
  Ik ben je al n tijdje aan t volgen. Zo leuk om te zien wat je maakt en in super mooie kleurcombinaties. Ook geniet ik van je schrijfwijze en filosofie. Hoop voor je dat je je geheimen voor je kunt houden. DOEN HOOR?

  Ben al eens begonnen met de bobbelsteek (misschien kun je t je nog herinneren…die wip is nog niet af?)
  Als ik nu het alfabet zie, dan heb ik meteen zin om een tas te gaan maken met Tanneke’s erop.
  (Zo wordt ik soms genoemd)

 30. Monique
  | Beantwoorden

  Ik ben zoooooo gek op al je mooie handwerken, ik denk dat ik er een leuke strandtas van ga maken met het woord woord Beach erop , kijken of ik om net zo mooi kan maken als de prachtige blauwe gehaakte tas die je laatst gemaakt hebt.
  Ben heeeeeel erg benieuwd naar je boek. Suc6 , t gaat je vast lukken!!!!

 31. De poef is echt super leuk!! Je bent goed bezig met het afwerken van je WIP’s. Ik zou met de granny squares en bobbelsteek een mooie slinger maken voor mijn nichtje. Ze is helaas net jarig geweest maar ja, haar broertje is binnenkort jarig, dan krijg je nog de zomer, sinterklaas, kerst en natuurlijk gewoon omdat ze het allerliefste nichtje is. Genoeg redenen om haar te verwennen! Maar als mijn nichtje een slinger krijgt kan mijn neefje ook niet achterblijven, dus ook voor hem een stoere jongensslinger 🙂

 32. Anneke
  | Beantwoorden

  Wat zijn de poef en letters zijn gaaf geworden!
  En ik ben zooo benieuwd naar je boek, dus heerlijk als we af en toe al even met je mee mogen koekeloeren. Met de winactie doe ik graag mee…ooit zag ik met deze steek een gave tablethoes en sinds die tijd zit de steek in m’n hoofd. Met dit boek gaat het me misschien wel lukken om eindelijk eens die grote bank-hang-deken voor ons zessen te maken met: ik hou van jou tot de maan en weer terug. Succes met jouw eigen boek en je laatste WIP!!!

 33. claudia
  | Beantwoorden

  Ik zou die prachtige deken gaan haken wauw mooie ondersteuning voor kinderen

 34. Anja
  | Beantwoorden

  Leuk leuk leuk na mijn WIP lijst idd een deken met kussen voor mijn zoon… het deken met zijn naam en het logo fairytail van een japanse animee wat mijn zoon ieder week volgt…
  en een klein logo op het kussen…

 35. Bee
  | Beantwoorden

  Allereerst dank je wel voor het delen van al je inspiratie!! Dat werkt zoooo aanstekelijk!! Ik ben wel handig, maar niet zo creatief, en wordt mede door jou aanstekelijke blog goed geprikkeld!!!! En wat een leuk boekje!!! Verjaardagsslinger voor in m’n klas denk ik!!!

 36. Brenda vd W
  | Beantwoorden

  Leuk boek…Met een bruiloft in het verschiet (juli), een mooi kussen met de letters LOVE.
  Misschien wat afgezaagd, maar het is wel leuk om te geven.

 37. Lies
  | Beantwoorden

  Super leuk!! Ik zou gaan voor ‘kleine dame’ of ‘kleine man’ voor een lieve vriendin die een kleine verwacht!!

 38. ikke
  | Beantwoorden

  Ik weet wel wat ik zou maken, een tas en in bobbelsteek de naam van dochter. Dan weet ik zeker dat de tas niet weer “kwijt” raakt.
  Dus ik maak graag kans op het boekje.
  Ben trouwens heel benieuwd naar jouw boek, succes met de voorbereidingen.

 39. Kelly
  | Beantwoorden

  Een tas met de eerste letter van de naam! Leuk cadeautje! Of een deken voor in de hangmat
  Succes met de voorbereidingen van je boek, spannend!

 40. Joke
  | Beantwoorden

  Haha, wat schrijf jij toch altijd leuk! Word ik helemaal blij van. En ook heel herkenbaar met al die WIP’s
  Ik heb de tulpsteek net ontdekt en vind deze fantastisch leuk, de bobbelsteek lijkt er wel een beetje op, ik zou ‘m graag onder de knie krijgen.

 41. emily
  | Beantwoorden

  Wauw, wat een mooie projecten. Al die WIP zijn heel herkenbaar voor mij. Ik werk aan 2 (eigenlijk 3) dekens, een koe, een vest, een omslagdoek enzovoort. haha. Wat een leuk boek lijkt me dat, dus ik doe graag mee voor de winactie :-). Fijne donderdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 42. Corine
  | Beantwoorden

  Die ziet er gaaf uit, die poef heel mooi!
  Tja, de bekentenissen, dat snap ik wel. Bij mij vliegen ook allerlei ideeën door mijn hoofd en ben ik met verschillende projectjes bezig.
  En dan dat boekje.. Oh ik zou meteen naam-tassen makkelijk. Handig voor op school. Of tassen met leuke spreuken ” happy day!” Ik zie het al voor me.. Dus doe ik graag mee en waag een gokje voor de give -away… Zou een leuk verjaardagscadeautje voor mezelf zijn, ghi.

 43. Mirjam
  | Beantwoorden

  Heel mooi met die popcornsteek! Zou een dekentje maken voor ons dochtertje, die net in haar nieuwe ledikantje ligt. Met nu nog een saai fabrieksdekentje.. Tijd om de boel op te vrolijken!

 44. Fenny Estié
  | Beantwoorden

  Gave poef! Die staat op een verlanglijstje om te maken……..met zoveel andere dingen ?!
  Ik kan me voorstellen dat je zo graag dingen wilt laten zien….Zo spannend een echt boek!
  Over 2 weken ga ik verhuizen….ik mag ook niks nieuws beginnen meer. Eerst werkjes afmaken!
  Druk bezig met een sprei, een soort haak therapie, alle verhuisstress weg haken. Suc6 met je boek
  Kijk er naar uit. En het boekje lijkt mij erg leuk om te winnen!,

 45. Karin
  | Beantwoorden

  Dit is zo mooi! Bovendien lijken granny squares ideaal voor een beginnende haker. Extra motivatie is mijn zoon die leert lezen. Lettertjes en kleur, ideaal voor hem.

 46. Linda
  | Beantwoorden

  Ik zie dat er veel reacties zijn maar, toch ga ik het proberen. Graag zou ik mee willen doen met de winactie. Als ik zou winnen ga ik er stoere deken voor een van mijn zoontjes mee maken (en misschien wel één voor hun alle drie). Krijg ik wel een hele lang W.I.P lijst van?.

 47. Shirley
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Ik wil wel weer eens een gokje wagen met deze leuke winactie! Er komen meteen meerdere ideeën bij me op, namelijk leuke dekentjes haken met naam, want momenteel zijn 2 vriendinnen van mij zwanger, maar ik moest ook meteen denken aan mooie
  woonkussens met een leuke tekst of zelfs een canvasdoek overtrekken met die mooie gehaakte letters om op die manier een mooie wanddecoratie te creëren. Ideeën genoeg dus.
  Via dit berichtje wil ik je ook nog even laten weten, dat ik erg benieuwd ben naar het boek dat je gaat maken.
  Ik maak al een tijdje gebruik van je blog om inspiratie er uit te halen voor mijn eigen projectjes, dus ik ben er van overtuigd dat het met je boek helemaal goed gaat komen!

  Groetjes, Shirley 🙂

 48. Jos
  | Beantwoorden

  Ik zou graag een dobbelsteen voor mijn neefje haken met de letters uit zijn naam!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.