Home » Haken » Een nieuw en opgeruimd jaar

Een nieuw en opgeruimd jaar

Een nieuw jaar ligt voor ons. Met voor ons nog lekker een paar dagen vakantie. Niks lekkerder dan om thuis lekker aan te rommelen vind ik. De kerstboom rustig aan weer eens opruimen. Al kijk ik er aan het einde van het jaar altijd weer naar uit hem op te mogen zetten, na een maand vind ik het ook net zo lekker om hem weer af te tuigen. Weer rust en ruimte in de woonkamer. Ik schoof nog wat met meubels, wat ik niet vaak doe, en kreeg daardoor een nieuwe opstelling die voor ons allemaal beter uitpakt. Heerlijk is dat, zo’n onverwacht cadeautje voor helemaal niks ☺️

Nog een onverwacht cadeautje kreeg ik toen ik de zolder aan het opruimen was. Ik heb al tijden bakken vol handwerk: gehaakte kussens, gebreide sjaals, borduurwerkjes en nog veel meer. Maar ik gebruik al het handgemaakte zelf niet. Sjaals draag ik niet of nauwelijks: altijd te warm. Ik wandel ‘s ochtends vroeg ook nog steeds in m’n zomerjas. Wel met handschoenen aan, maar dan heb je een beetje een idee. Kussens die ik maak zijn bijna nooit in de kleuren van ons interieur dat vrij naturel is. En mijn haakwerk is dat nou niet bepaald 😆 Ik hou van haken in kleur, maar dus niet van heel veel kleur in mijn interieur (zie dit dilemma ook in het hexagon babydekenpatroon).

Nou ja, en zo eindigt dat dus allemaal in bakken achter de schuine kant op zolder.

Ik was die bakken eens aan het doorgaan en aan het sorteren wat ik wil houden en waar ik wel graag een andere eigenaar voor zou vinden (het resultaat daarvan zie je in mijn webshop, onder Showmodellen). Vond ik ook het vloerkussen uit het vorige boek van Nienke (van Mooi van Draad). Althans, het haakwerk. Er lag zelfs al netjes een kussenhoes bij waar het opgenaaid moest worden. Maar blijkbaar riep toen een nieuw haakwerk mijn aandacht alweer 🙈

Mooi van Draad vloerkussen

Wat zo leuk is: het garen en de kleuren zocht Nienke voor mij uit voor het boeklanceringsfeest en die blijken dus perfect te passen bij onze bank! (En ik heb niet of nauwelijks eigen haakwerk in ons interieur, dus dat is wel een dingetje.)
Ik vouwde het haakwerk hier voor de show even om een bestaand kussen. Het haakwerk is ruim 60 bij 60 cm, maar ik maak er denk ik een dubbelgevouwen variant van.

Inmiddels lag ook het nieuwe boek van Nienke, Rondom Thuis, op mijn deurmat. Net als het vorige boek weer helemaal Mooi van Draad: verschillende handwerktechnieken en haar herkenbare stijl. En natuurlijk weer mooie projecten met borduurwerk.

(Oh ja! Ik maakte onlangs ook eindelijk mijn tweede geborduurde handschoen af!)

Nu alleen nog even een project kiezen, maar dat valt nog niet mee! Zo wil ik nog graag leren sokken breien. En hoe leuk zijn deze dan?! Met een borduurseltje:

Maar deze eierwarmertjes zijn óók zo leuk:

Het derde project dat me ook heerlijk lijkt om te maken is deze sjaal. Want voor een man, en laat mijn man nou wél sjaals dragen. Hoef ik deze niet ook in een bak op zolder te bewaren 😜

Ik ga er nog even over nadenken. Ondertussen blijf ik lekker opruimen, boeken lezen, haken, wandelen, sporten en allerlei andere dingen lekker in en rondom huis ☺️

Ik wens jullie allemaal een heel mooi, creatief en bovenal gezond jaar toe met een ieder die je lief is 💕

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.