Home » Haken » Echt niet vies!

Echt niet vies!

Geplaatst in: Haken 0

Terwijl ik de laatste bestellingen voor de vakantie wegwerkte – wat nog niet eenvoudig was, nu ik besloten had afscheid te nemen van een aantal merken, en dus heel veel met korting in de shop had staan – zaten de jongens op Houtdorp.

Ik weet niet of dat een algemeen bekend fenomeen is? Voor degenen die het niet kennen: vier dagen lang bouwen kinderen van 6 t/m 12 jaar hutten van hout. Alleen de maandagochtend helpen ouders ze even op gang en daarna timmeren en zagen ze zichzelf de mooiste villa, flat of boshut.

Dit jaar doen de jongens voor het eerst mee. Hoewel ik het zelf vroeger volgens mij ook leuk heb gevonden, kon ik me niet voorstellen dat zij zich vier dagen zouden vermaken met klussen. Nu moeten ze nog een dag, maar ik kan nu alvast zeggen dat ik me daarin heb vergist.

Wat een lol hebben ze! Elke ochtend om 9.00 uur beginnen ze en komen ze om 12.00 uur thuis. De kleine bouwvakkers lunchen thuis om vervolgens om 13.30 de hamer weer op te pakken tot 16.00 uur. En dat voor jongens die opgegroeid zijn met tv, iPad en meer ‘niet zo van de straat’-activiteiten.

Ik geniet er van! En niet alleen omdat mij dat even ruimte geeft om full speed ahead op te ruimen in de shop 😉

En wat ik nog het leukst vind: ze komen elke middag pikzwart thuis van het gerommel in het zwarte zand, maar beweren elke keer steevast dat ze echt niet vies zijn. En steevast houd ik vol dat ze toch echt even in bad moeten. Dit is wat ik zie als het water uit het bad is gelopen:

Dat randje, dat is dus zand. Maar het is elke keer een raadsel hoe dat daar is gekomen 🙂

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.