Home » Garen » Durable haakfeestje bij Anna Haen

Durable haakfeestje bij Anna Haen

Geplaatst in: Garen, Haken 8

Er is een nieuw merk in garenland. Of eigenlijk, een al heel lang bestaand merk, maar dan in een nieuw stoer jasje: Durable yarn. Onlangs zijn er nieuwe garens en nieuwe kleuren aan het assortiment toegevoegd en dat was een heel mooie aanleiding voor een introductiefeestje. Er was een prachtige locatie gekozen: Anna Haen in Abcoude, net onder Amsterdam.

Ik was de avond en nacht ervoor in Amsterdam, en zoals jullie wellicht weten: ik ben geen stadsmens. Dus wat was ik aangenaam verrast toen ik, zo van de snelweg, op een prachtig landweggetje terecht kwam. ‘t Was een beetje uitkijken met tegenliggers en een vaart vrij dichtbij, dus voor zover ik het kon zien: prachtig!

De locatie zelf paste daar helemaal in en was extra feestelijk aangekleed. Nu hebben wij haaksters doorgaans niet veel nodig om er wat gezelligs van te maken, maar zo’n mooi gestylde locatie doet natuurlijk wel wat. Prachtige bloemen overal en dat servies!

En natuurlijk alle mooie garens prachtig uitgestald.

Er was nog veel meer moois te zien, maar zodra ik tussen al die gezellige en enthousiaste mensen sta, vergeet ik al snel foto’s te maken. Zo veel leuke dames weer gesproken die ik lang niet had gezien. Dus wil je meer zien (onder andere Handwerkjuffie’s prachtige kussen Olle stond er tentoon gesteld) dan moet je even klikken op de hashtag #DurableYarnParty dan zie je foto’s die andere aanwezigen wel maakten.

Je ziet, ik doe nog net een poging tot haken, maar verder is foto’s maken er niet bij als je naast Lisanne zit 😉

Dank voor de foto Petra!

Overigens vergat ik die dag wel meer. Zoals opletten bij het overstappen van treinen… ? Gelukkig kwam manlief ‘to the rescue’ en bleef mijn zelf veroorzaakte vertraging tot slechts een uur beperkt.

In de afgelopen tijd had ik al een en ander met Durable garen gehaakt. Durable is een merk van groothandel G. Brouwer & Zn. en Brouwer is vervolgens weer de drijvende kracht achter CraftKitchen. Dus je snapt: als we dingen haken en breien voor CraftKitchen doen we dat met een van de merken uit het Brouwer-assortiment.

Zo haakte ik een tijdje geleden met Durable haakkatoen (en haaknaald 1,5!) vullingen voor mijn medaillon. En ook wieberkussen 2.0 werd met Durable katoen gehaakt, maar dan met Coral, die je gewoon lekker met haaknaald 3 mag haken 😉

Mijn volgende haakproject voor CraftKitchen haak ik met Durable Cosy fine. Je zag er hier eerder al een begin van. Inmiddels ben ik al weer een stukje verder en kan ik zeggen dat dit nieuwe garen heerlijk haakt. En in mooie kleuren komt, zeker niet onbelangrijk.

Ik kan nog niet zeggen wat het wordt, dat blijft altijd geheim totdat het online komt op CraftKitchen (lastig!). Morgen komt eerst een ander project van mij online. Een borduurproject dit keer waarvoor ik werd geïnspireerd door (hele oude) foto’s van mijn jongens die ik onlangs weer tegenkwam.

De komende dagen zitten we met de hele familie op de camping en haak ik fijn verder. Ik zit op een dieet van 5 hexagons per dag om m’n deadline te halen. Ik kan me ergere diëten voorstellen ?

Als ik dan nog tijd over heb, hoop ik ook nog een paar kruissteekjes te kunnen zetten aan mijn tweede borduurproject. En te wandelen en te fietsen en hard te lopen en… Hoe lang is zo’n Hemelvaartweekend eigenlijk?

En oh ja, een van de dagen uit het Hemelvaartweekend is al een tijdje enorm geblokt in mijn agenda: vriendin Marianne’s (MaRRose) boek is uit en wordt komende zaterdag gelanceerd bij Echtstudio in Alphen aan de Rijn. Ik heb het boek al gezien en kan je vertellen: daar staan prachtige ontwerpen in!

Lees hier meer over haar boek, de bloghop die gaande is én informatie over het feest van aanstaande zaterdag.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

8 Responses

 1. Judith
  | Beantwoorden

  Leuke blog Janneke over een heel gezellige middag! Ik ben blij dat ik niet de enige ben die met een hoofd vol wol in de verkeerde trein stapt… Het gebeurde mij na het feestje van Nienke in februari :-)! Groeten, Judith

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, die hoofden vol wol ? Nou ja, als de verkeerde trein het ergste is wat ons ervan overkomt, valt het best mee toch? 🙂

 2. Margaret
  | Beantwoorden

  Ziet er hartstikke gezellig uit. Jij beleeft zo nog eens wat. En zo te zien met jouw nog een groep gezellige mensen. Er zit veel bekende gezichten bij.
  De doos met garens ziet er aantrekkelijk uit, net als het haakwerk waar jij mee bezig bent.

  Groetjes, Margaret

 3. Caroline
  | Beantwoorden

  SUPER MOOIE tafel / locatie!
  En dan ook nog eens zulke gezellige mensen naast je☺…….dan kan het feestje niet meer stuk☺.
  Heel gezellig weekend gewenst………..lijkt me haast tekort voor al die leuke projectjes☺☺…..

  Lieve groet, Caroline.

 4. Stéphanie
  | Beantwoorden

  Wat een feest was het… supergezellig! Zo leuk om je weer ye zien. Heel veel plezier op de camping en bij Marianne. Wordt vast een heerlijk weekend! Creatieve groet, Stéphanie (Handwerkjuffie.nl)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Insgelijks Stéphanie, leuk je weer te zien en ook het mysterie te hebben opgelost 😉
   Het weekend was inderdaad heerlijk, dank je wel en creatieve groet terug!

 5. esther
  | Beantwoorden

  wat een leuk verslag en mooie foto’s! het kussen vind ik prachtig en het medaillon ook. veel plezier bij de boeklancering van marianne! dat wordt vast heel leuk. groetjes esther

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Esther! Het was inderdaad erg leuk bij Marianne: gezellige mensen, een prachtige wolwinkel en een stralend middelpunt met een prachtig boek in handen.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.