Home » Haken » Dubbel feest!

Dubbel feest!

Geplaatst in: Haken 4

Vandaag is het dubbel feest: uiteraard om bevrijdingsdag, maar ook omdat het vandaag Lynn’s verjaardag is.
We zijn afgelopen week weggeweest, zodat ik gisteren alsnog in haast het jurkje moest afmaken, ondanks de voorbereidingen vorige week. Gaat het jullie ook altijd zo?

En toen bedacht ik me net toen ik klaar was, dat ik ook nog iets in haar haar had beloofd. Ze had twee elastiekjes achtergelaten en ik zou iets doen met de overgebleven stukjes lint. Ik voegde er nog twee stofknopen aan toe en maakte deze twee strikken:

Ik heb nog nooit eerder met strikken en elastiekjes gewerkt, dus ik hoop dat mijn last minute creatie duurzaam blijkt *fingers crossed*.

De jurk bracht ik gisteravond naar haar toe. Het mooie foto’s maken schoot er door de haast een beetje bij in, maar ik hoop dat je met deze foto’s wel een idee krijgt van hoe het is geworden. Ten opzichte van de vorige foto’s is met name de afwerking aan de onderkant het meest opvallend. Ik koos er voor dat met de lockmachine te doen zodat een schulprand ontstond.

Zie, ‘k had zoveel haast, dat ik niet eens even het wasmandje uit beeld had gehaald…

Schulprand voor

Aan de binnenkant zit het voorpand met een strikje vast aan de zijnaad

Ik heb inmiddels een foto gezien van een heel blij jarig meisje vanochtend. De grootste waardering die je kan krijgen 🙂

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

  1. Wat een heel mooi jurkje. En de wasmand ook, hihi grapje! Gefeliciteerd met je meisje. Fijne dag gehad? De haarelastiek is vrolijk met de strikjes. Groetjes kathy

  2. Wendy
    | Beantwoorden

    Wat een vrolijk en schattig jurkje heb je gemaakt, ook dat rode geschubde biesje erlangs staat heel mooi, mooi detail! Kan zó de winkel in met een prijskaartje eraan!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.