Home » Organiseren » D’ruitdaging en nieuwe kamer update

D’ruitdaging en nieuwe kamer update

Geplaatst in: Organiseren, Persoonlijk 2

Oktober is de maand van D’ruitdaging (ik typte er hier al over) en inmiddels is er geen plek in huis die nog niet onder handen is genomen. Wat niet wil zeggen dat het hier nu heel opgeruimd is. Het moet eerst slechter worden voor het beter wordt, hoor je wel eens. Dat is hier deze maand zeker van toepassing. Want tegelijk met de opruim-uitdaging zijn we bezig met een interne verhuizing: mijn hele zolder (knutsel-, werk- en opslagplek) verhuist naar de kamer van onze oudste en hij krijgt op zolder zijn slaapkamer.

Ik trok het oude behang af en kreeg hele mooie nieuwe muren. We bestelden een Ikea-kast waarin ik alles kwijt moet (ook mijn kleren en schoenen). Alles wat daar niet in past, moet weg, is het motto. Al bouwend aan de kast verhuisde ik telkens spullen van boven naar beneden. Maar er staat veel, heel veel op zo’n zolder en al is mijn kast nog lang niet vol, ik pak dingen die ik al tijden niet gebruikt heb er ook niet meer in. Ik ga er met een rigoureuze bezem door. Stapels kleding zijn al weggegaan, rollen lint (uit de Jipshop-tijd) staan op Marktplaats en ondertussen verzamel ik tassen vol met stofjes, lintjes en ander knutselspul waarvan ik weet dat ik er niets meer ga doen. Tenzij er ooit nog een tweede, derde of eventueel vierde leven wordt uitgevonden. Of 48 uur in een dag, dat is ook nog een optie.

Ikea kast

Zoals je ziet: er blijft nog genoeg over voor in de kast. En eigenlijk vind ik ook dit nog te veel. Maar ik vind dat ik nu al heel goed bezig ben. Volgend jaar is er weer een Druitdaging.

Aan het einde van de maand ga ik kijken wat ik met de volle tassen ga doen. Een van de tassen zal ik in ieder geval hier weggeven, maar ik hoop er ook nog een goed doel blij mee te kunnen maken (niet dat jullie niet ook een heel goed doel zijn natuurlijk, maar ik bedoel zo’n ander goed doel ;-)).

Nieuwe werk- en knutselkamer

Inmiddels heb ik ook mijn werkplek in mijn nieuwe kamer. Waar ook Max een plekje heeft (op de tweede foto zie je op de achtergrond zijn kussen liggen), ondanks dat dat heel dicht bij de boeken is… (zie dit bericht als de link tussen Max, boeken en gevaar niet bekend is).

Rechtsboven een aandenken aan onze trip naar Disneyland Parijs en daaronder mijn bij elkaar gelopen medailles (ik ben er al weer 1 kwijt…) en de zelfgemaakte moeder- en vaderdagcadeautjes van de jongens.

Langzaamaan ontstaat er orde in de chaos. Wordt vervolgd!

2 Responses

 1. Liza
  | Beantwoorden

  Dat ziet er fijn uit zeg!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja heerlijk he? Ik geniet er ook dagelijks van!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.