Home » Organiseren » Druitdaging en gehaakte poncho nr 4

Druitdaging en gehaakte poncho nr 4

Vandaag is het 1 oktober en dat betekent het begin van D’ruitdaging: een – zoals Hilde Verdijk van Yourganize het zelf noemt – ludieke, vrolijke en motiverende manier om overbodige spullen je huis uit te werken. Nu we bezig zijn met een interne verhuizing, waarbij mijn hobby/werk-zolder wordt geruild met de slaapkamer van onze oudste, komt me deze uitdaging slash stok-achter-de-deur enorm goed van pas.

Het leuke is namelijk dat je met heel veel mensen tegelijk aan het opruimen bent en de vorderingen via Twitter, Instagram (op beide: zoek op #druitdaging) en de Facebook-pagina van Yourganize kunt volgen. En je steekt elkaar aan. Zo wist ik bijvoorbeeld überhaupt niet van het bestaan tot voor kort, tot de tweet links van Lyneke Busscher.

Druitdaging 2014 Yourganize Jip by Jan

Met tot gevolg mijn aanmelding en eerste opdracht (rechts): een schriftje met daarin alle kasten, lades en oppervlaktes in ons huis. Schrik niet: deze hoef je niet allemaal in oktober aan te pakken.

De afgelopen dagen begon ik alvast, vol goede moed, de eerste opruimwerkzaamheden te verrichten. En te hopen op een allesvretend monster.

Druitdaging 2014 Yourganize

Want man, wat kan je een boel verzamelen. Inmiddels heb ik twee zakken kleding de deur uit gedaan en staan er drie tassen met boeken en tijdschriften klaar bij de achterdeur. En nog een tas met goedbedoelde prullaria voor in huis waarvan ik al lang weet dat ik het niet meer ga neerzetten of ophangen. Weg er mee dus.

En het voelt heerlijk. Want inmiddels heb ik dus maar mooi een heel kastje leeg gewerkt. Het volgende wat ik aanpak is de zolder. Daar staan nogal wat knutselspullen waarvan ik ook al lang weet dat ik ze niet allemaal ga gebruiken. Maar ja, weggooien… Dat is ook zoiets hè? Ik ben er slecht in als het op stofjes, garen en lintjes aan komt. En toch ga ik het doen dit keer. Want alles, heb ik mezelf opgelegd, moet in mijn nieuwe kast op mijn nieuwe kamer passen en daar is de ruimte beperkter dan op zolder.

Druitdaging 2014 Yourganize

Inmiddels heb ik een tas waarin ik alles stop op haak-, naai- en knutselgebied dat weg gaat. En die ga ik aan het einde van de maand weggeven. Aan iemand van jullie. Hoe, daar kom ik nog op terug. Eerst maar even vullen die tas.

En ondertussen vordert ook poncho nummer 4 gestaag: de rand is inmiddels gehaakt.

Gehaakte poncho Stylecraft paars

Ik had deze keer geen inspiratie voor een eigen rand en pakte dus een van mijn favoriete boeken er bij (Haken en Kleur). Ik haakte de rand met minder kleuren dan in het boek en maakte – en passant – ook een fout in een van de toeren. Of gaf er m’n eigen draai aan. Het is maar hoe je het bekijkt 😉 Want het resultaat is prima, het golft alleen meer dan het patroon, maar ik doe net of dat de bedoeling was.

Gehaakte poncho Stylecraft Paars JipbyJan

Verder haakte ik langs de hals ook nog een toer stokjes in boogjes en een toer vasten. Aan deze poncho mocht geen bloemenketting komen. Want dat hadden ‘die kleintjes’ ook (zie hier en hier). Graag een beetje stoerder voor deze 9-jarige. Op Facebook kreeg ik twee goede tips en er is gekozen voor pompons. Dus die ga ik binnenkort, tussen het opruimen van huis en inrichten van nieuwe kamer door, maken en dan is ook poncho nummer 4 klaar.

Op naar nummer 6! (nummer 5 maakte eerder een inhaalmanoeuvre)

6 Responses

 1. Ria Smits
  | Beantwoorden

  Gaaf de poncho en ik moest grinniken om de draai die je aan je vergissing geeft (-: top.
  Lees je blog met veel plezier, groetjes Ria

 2. Brigitte
  | Beantwoorden

  Super poncho, en de opruimmaand klinkt ook erg leuk. Ik ga er eens naar kijken.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Brigitte en ik kan je D’ruitdaging echt aanraden!

 3. Boukje
  | Beantwoorden

  Die Poncho is echt gaaf!
  Twee jaar geleden kwam ik het fenomeen een kastje per dag tegen en heb ik dit ook laten rondwaren in mijn huis.
  Met vlagen kan ik flink opruimen…. Maar er komt tegelijk weer zoveel binnen.
  In de vakantie hebben we in ieder geval de kinderkamers van A-Z gehad.
  Ik zet de website in mijn leeslijst dan kan ik hem volgen en semi-meedoen, want het kriebelt wel om weer verder aan de slag te gaan.
  Jij in ieder geval heel veel succes op zolder!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je voor ‘t compliment Boukje! Een kastje per dag is inderdaad ook een goede. Ik ben er nu na 2 (en een halve smokkel-)dag al heel blij mee 🙂

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.