Home » Handwerk » Doe jij al mee met de Mystery Blanket?

Doe jij al mee met de Mystery Blanket?

Geplaatst in: Handwerk 4
{GESPONSORD BERICHT}

Toen ik vorig jaar begon met haken, vielen ze me voor ‘t eerst op: de CAL’s (Crochet alongs) en de KAL’s (Knit alongs). Projecten waarbij je gelijktijdig een deken haakt of breit. Want samen handwerken, al zit je op je eigen bank, heeft iets. Je inspireert elkaar (vaak zijn er Facebook-groepen waarbij je je vorderingen kunt tonen) en helpt elkaar (in diezelfde groepen kun je je vragen stellen als je ergens niet uit komt). Een mooi alternatief dus voor de offline handwerkgroepen, als je toevallig niet zo’n groep in je buurt hebt of er van houdt het op je eigen tijd en plaats te doen.

Soms weet je van te voren wat je gaat haken of breien bij een CAL of KAL, soms is het nog helemaal in nevelen gehuld. Zoals bij de Mystery Blanket, waarbij je alleen weet dát je een deken gaat breien, maar nog niet hoe deze er uit gaat zien. In andere landen werden al vaker Mystery Blankets georganiseerd, maar nog niet eerder in Nederland.

Babette en haar Breiclub.nl-team organiseren de eerste Mystery Blanket Nederland. Op 1 december start het gelijktijdig breien van de nog geheime deken. Breiclub koos ervoor het gehele concept van mysterie en spanning over te nemen en dus niet meer bekend te maken dan dit: de ontwerpster van het patroon is de Nederlandse ontwerpster Gonny Albers en de garens die je gaat gebruiken zijn van hoge kwaliteit uit eigen land. Verder is het thema bekend: ‘Bohemian Chic’.

Mystery Blanket Breiclub Bohemian Chic

Het gezamenlijke breiproject duurt 7 maanden, waarbij je elke maand een deel van het breipatroon ontvangt. Verder ontvang je alle benodigde garens (2 dozen met daarin ongeveer 30 bollen!) en toegang tot de besloten Facebook-groep voor alle deelneemsters.

Mocht je al wel kunnen breien, maar nog wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken: daar is ook aan gedacht. Je krijgt namelijk ook toegang tot de speciale Mystery Blanket cursus waar de patronen die elke maand beschikbaar worden gesteld met een videocursus worden toegelicht. De Mystery Blanket is dus ook een mooie stok achter de deur als je het breien beter onder de knie wilt krijgen.

Mystery Blanket Breiclub.nl

 

De prijs voor dit pakket (breipatronen, ondersteuning, garen, etc) bedraagt € 139,95. De eerste 100 aanmelders ontvangen een korting van € 10,- en betalen dus € 129,95. Dit is heel wat goedkoper dan de gemiddelde Mystery Blanket. Maar ook de Breiclub snapt dat dit desalniettemin best een bedrag is om in een keer te betalen. Daarom bieden ze je ook de mogelijkheid aan om in termijnen te betalen.

Inschrijven kan hier t/m 16 november. Je ontvangt het eerste pakket eind november, zodat je op 1 december met jouw Mystery Blanket kan beginnen.

Mystery Blanket Breiclub inschrijven

 

Op Breiclub.nl verschijnen regelmatig brei- en haak tips & tricks. Wil je meer ondersteuning en onderdeel worden van de club? Dan kun je online lid worden. Met een abonnement heb je toegang tot een online community waar nieuwe technieken worden gedeeld en brei- en haakpatronen worden besproken. Lees er hier meer over.

En houd mijn blog in de gaten, want binnenkort verschijnt hier een leuke winactie van Breiclub!

4 Responses

 1. Carmen
  | Beantwoorden

  Oeh.. is dat Stonewashed dat ze gebruiken voor de deken? Ben zo benieuwd hoe hij eruit gaat zien! Ik ga zelf niet meedoen maar mijn moeder heeft al een pakket besteld 😉

  • Carmen
   | Beantwoorden

   ps: ik zit dan wel in het Breiclub panel, maar ik heb geen idee hoe de deken eruitziet!

  • Jan
   | Beantwoorden

   He Carmen, ook ik weet niet welk garen ze gebruiken 🙂 Het deed mij er ook aan denken, maar we zullen het zien. Vind de kleuren in ieder geval prachtig. Wens je moeder alvast veel plezier!

 2. jacqueline
  | Beantwoorden

  Is het wel echt

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.