Home » DIY » DIY Pepernotenkrans

DIY Pepernotenkrans

Pepernotenkrans maken voor Sinterklaas

Dat was weer een leuke week, mét een blog-mijlpaal: ik maakte mijn eerste video-tutorial! Ben heel blij met jullie enthousiaste en positieve reacties er op. Verder was het de week van de Sinterklaas-voorbereidingen. De jongens trekken lootjes op school en dus moeten er surprises en gedichten komen. Dit jaar wilde ik er maar eens op tijd mee beginnen en dus togen wij de stad in voor cadeautjes en spullen voor de surprises. Waarbij de kosten voor de surprises minstens even hoog, zo niet hoger, uitvielen dan het bedrag dat mocht worden uitgegeven aan cadeautjes, maar dat mocht de pret niet drukken…

Woensdag begon de een aan een groot geschilderd gevaarte en met de ander maakte ik een pepernotenkrans. Althans, we begonnen er samen aan en al snel stond ik alleen te plakken…

Hoe dan ook: het leverde een leuke krans op én een korte tutorial op. Dus als aanvulling op de DIY Weekend Inspiratie van vorige week, die in het teken stond van Sinterklaas, hierbij het recept voor een pepernotenkrans.  Zo gepiept en dus een O.M.A.-project: iets dat je in een Ochtend, Middag of Avond af hebt.

DIY Pepernoten krans Sinterklaas

 1. Men neme:
  • een krans (ik kocht deze bij de Action)
  • een grote zak pepernoten (niet alleen voor op de krans, er verdwijnen er geheid ook wat in de mond),
  • een lijmpistool (ik kocht deze ooit eens bij de Gamma, maar zag ze bij de Action ook liggen) en vergeet ook niet extra lijm te halen, er gaat nogal wat doorheen
  • versieringen voor op de krans. Ik kocht kikkers, chocolade pietjes en sinterklaasjes en chocolademunten, maar je kunt er natuurlijk van alles Sinterklazigs op plakken.
  • lint om de krans op te hangen. In plaats van ophangen kun je hem ook op een taartplateau leggen.
 2. Spuit een druppel lijm achter op een pepernoot en druk deze op de krans. Ik legde eerst een ronde pepernoten bovenop de krans. Elke pepernoot even aandrukken zodat hij goed hecht aan de krans.
 3. Lijm vervolgens een ronde pepernoten tegen de eerste ronde aan (en probeer meer pepernoten op de krans dan in je mond te laten belanden ;-)).
 4. Ga door tot de hele krans bedekt is.
 5. Versier de krans. Druppel ook hier telkens de achterkant in en druk stevig op de pepernoten.
 6. Als je de krans op wilt hangen, knoop je er een lang lint aan en klaar is je Sinterklaas-pepernoten-krans!

Heel veel plezier ermee en fijne Sinterklaas-voorbereidingen gewenst!

4 Responses

 1. Maaike | Gekkiggeitje
  | Beantwoorden

  Hij is leuk!!! Wel jammer dat je de pepernoten nu niet meer op kunt eten, met al die lijm eraan… 😛
  Oja, ik heb een lijmpistool van de action. Werkt prima!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha nee, dat is dan geen optie meer Maaike. Daarom moet je ook die éxtra pepernoten gelijk meenemen 😉 Bedankt voor je reactie over het lijmpistool van de Action!

 2. Suze
  | Beantwoorden

  Hoi, ik heb een vraagje. Ik heb vorig jaar deze krans gemaakt en aan mijn voordeur gehangen echter werden na een paar dagen de pepernoten zacht door vocht en brokkelden ze helemaal af. Vind het leuk om ‘m dit jaar weer te maken. Heb je misschien een tip daarvoor?

 3. Jan
  | Beantwoorden

  Je zou hem in kunnen spuiten met lak of vernis? Iets om ervoor te zorgen dat er geen vocht bij de pepernoten kan komen. Ik heb het zelf nooit geprobeerd, heb ze alleen binnen gehad en daar werden ze niet vochtig.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.