Home » Boeken » Derde gehaakte mandala, nog een boek en de laatste winnares

Derde gehaakte mandala, nog een boek en de laatste winnares

Geplaatst in: Boeken, Haken, Handwerk 1

Ik liet vorige week het beginnetje al zien en het weekend kon ik hem al blocken: de derde mandala die ik haakte uit Mandalas to crochet van Haafner Linssen, de Strawberry Blossom:

Strawberry blossom mandala crochet

Dit zijn de drie mandala’s die ik haakte uit het boek:

Mandalas to crochet Jip by Jan

Ondanks dat ze alledrie qua patroon heel verschillend zijn, passen ze doordat ik voor alle drie hetzelfde garen gebruikte, toch heel goed bij elkaar. Onder mijn vorige blogpost gaf Margaret trouwens nog heel leuke tips als reactie op de vraag ‘wat te doen met een gehaakte mandala?’.

Naast Mandalas to crochet kocht ik nog een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond: Vrolijk handwerk met met Bonthuishouden.

Vrolijk handwerk met bonthuishouden

Ik ben al tijden verliefd op die handschoenen versierd met een mooi geborduurd motief en vind sowieso wat Nienke maakt erg leuk. Het boek doorbladerend viel mijn oog echter op het patroon van de ‘Heen-en-weer-deken’. Tijdens het weekendje-weg-met-familie vorige week haakte ik met een restje garen een proeflapje en was verkocht.

Vrolijk handwerk heen en weer deken

Het is namelijk een keer tellen voor het begin (en zelfs dat deed ik maar half) en daarna ga je totaal niet nadenkend door tot je deken zo groot is als je wilt. Ik had nog bollen wol liggen uit mijn boek-maak-periode die ik daar goed voor kon gebruiken. Miste uiteraard toch net nog iets toen ik een keer drie kleuren had gecombineerd en kocht er nog een paar bollen donkergrijs bij en haak nu een stoere strependeken.

Vrolijk handwerk heen en weer deken

Vrolijk handwerk heen en weer deken

Ik heb nog heel veel toeren te gaan, dus dit blijft nog wel even een Work In Progress. Maar het is heerlijk om zo’n ‘niet-na-te-hoeven-denken-werkje’ te hebben liggen!

Daarnaast heb ik nog genoeg WIP’s liggen die iets meer concentratie vereisen. Op breigebied heb ik net een project afgerond dat komende donderdag op CraftKitchen te zien is (zie sneak peek). En komende week start ik een nieuw breiproject dat ook wat meer aandacht zal vergen. Het is weer iets dat ik nog nooit heb gedaan (zoals zoveel op breigebied aangezien ik daar dit jaar pas serieus mee begon), maar wel op mijn ‘wil-ik-ooit-nog-eens-leren-lijstje’ staat.

En dan heb ik nog dit ontzettend leuke, maar enigszins tijdrovende werkje liggen:

Kerstman borduren

De oplettende lezer ziet het al: niet veel opgeschoten sinds ik het de vorige keer liet zien. Dit is dan ook echt iets waarvoor ik rustig moet kunnen  zitten. En licht moet hebben. Beide vallen niet altijd mee. Ik gok er dan ook maar niet op dat ik deze kerstmannetjes voor de eerstvolgende kerst klaar zal hebben. Ach, het bederft niet zullen we maar zeggen en kerstmannetjes komen elk jaar weer in weet ik toevallig 😉

Winnares vierde Haakspiratie weggeef-winactie

Vier weken lang kreeg ik heel erg leuke inzendingen binnen op de weggeef-winactie. En vandaag is alweer de afsluiting van de november-weggeefmaand. De winnares van het laatste exemplaar van Haakspiratie dat ik mag weggeven is Sharon die deze ontzettend leuke Pieten-poncho haakte gebaseerd op het kinderponchootje.

Gehaakte pieten poncho Haakspiratie

Dank allemaal voor jullie deelname, het was een feestje om de inzendingen te zien! Blijf jullie Haakspiratie-creaties ook vooral delen op Instagram (gebruik de hashtag #haakspiratie) of plaats ze op mijn Facebook-pagina.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

 1. Margaret
  | Beantwoorden

  De mandala’s zien er prachtig uit. Mooi bij elkaar passend door de kleuren. In drie vierkante moderne wissellijsten staan ze mooi aan de muur. Goede quote erbij en je kunt een tijd genieten van je werk. Ik zet het mandalahaakboek op mijn wensenlijstje. Wat leuk dat je mijn reactie op jouw bericht even aanhaalt.
  Heerlijk om een beetje gedachtenloos aan een deken te kunnen haken, die ook nog mooi wordt. Weegt mooi op tegen het borduurwerk waar je met volle concentratie aan moet werken.
  Sharon, gefeliciteerd.

  Groetjes en fijne maandag, Margaret

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.