Home » Haken » Decopatch 1e ervaring

Decopatch 1e ervaring

Geplaatst in: Haken 1

Eerder blogde ik over mijn leuke trip naar de Creabeurs in Hardenberg en de nieuwe hobby die ik daar had opgedaan: Decopatch! Nu liggen de mooie vormpjes en papiertjes al weer een week naar me te kijken, zonder dat ik er ook maar iets mee had kunnen doen (dan af en toe zwijmelen bij hoe mooi die blaadjes toch zijn…).
Maar vandaag is het er van gekomen! De jongens waren een tekening aan het maken voor een nog geheim verjaardagsprojectje (daarover later meer!) en ik kon aan de slag met m’n papiertjes, lijm en kwastje. Juj!

Ik begon met de hartjes. Ze zijn van blank hout en de eerste poging die ik deed was direct beginnen te plakken. Daar houd ik wel van: zonder enige voorbereiding gewoon wat beginnen te plakken. Je scheurt wat stukjes papier van verschillende vellen met verschillende motieven en begint gewoon: eerst wat lijm op het hout, stukje papier er op leggen, en dan met het kwastje er over heen vegen met wat lijm zodat het én vast zit én meteen afgelakt is.
Dit is het resultaat van mijn eerste Decopatch-ervaring. Links het nog onbehandelde houten hartje, rechts mijn eerste Decopatch-freubel!

Omdat ik vond dat het witte papier wat doorlaat heb ik het volgende hartje eerst wit gespoten met een laagje grondverf (zie linker fotootje hieronder). Het tweede beplakte hartje zag er als volgt uit:

De papiertjes met een witte ondergrond vind ik hier mooier op. Hieronder zie je links het hartje mét witte ondergrond en rechts het hartje zónder witte ondergrond.

Op de foto’s is het verschil misschien niet overweldigend, maar in het echt zeker wel. Dus ik heb het dekseltje weer even op het potje lijm geschroefd en heb het olifantje, het derde hartje en het vogelhuisje dat nog beplakt gaan worden eerst maar eens met de verfbus bewerkt. Later meer…

Het resultaat van vandaag hangt al tussen de rest van mijn hartjesverzameling, voor het raam:

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

  1. Moosmade
    | Beantwoorden

    Wat leuk… ik heb ook een hartjesverzameling 🙂

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.