Home » Haken » De laatste WIP, een winnares en een sneak peek

De laatste WIP, een winnares en een sneak peek

Geplaatst in: Haken, Mijn eigen boek 2

De laatste W.I.P.! Ik ben bezig met het laatste Work in Progress van mijn lijstje. Het lijstje dat ik weggewerkt wilde hebben voor ik aan de slag kon met mijn boek. Ik zou alleen nog maar aan haakwerken van dat lijstje werken. En dan pas aan de vele ideeën werken die ik al in mijn hoofd (of notitieboekje) had.

Dat is dus niet helemaal gelukt…

 

In die zin dat ik me dus niet helemaal heb beperkt tot het lijstje. Maar: ik ben ondanks de ‘sidetracks’ toch opgeschoten. Ik ben inmiddels bijna klaar met de laatste van mijn lijstje: de popcorn granny squares. Ze zijn inmiddels allemaal gehaakt en ik heb ze zelfs geblockt.

Ik weet alleen nog steeds niet wat ik er van ga maken. En dus is dit mijn uitzicht:

Popcorn granny square Jip by Jan

Ik heb er al een tijdje naar zitten staren, maar de inspiratie wil me maar niet te hulp schieten. Ik moet en zal het echter af krijgen, dus ik denk dat ik er op een gegeven moment maar gewoon aan begin. Wie weet komt het me al aan elkaar hakend nog aanwaaien.

Het patroon voor het haken van deze popcorn granny squares vind je hier: deel 1 en deel 2.

Popcorn granny square

Sneak peek

Jullie voorspelden het na mijn vorige bericht al: het zou me nooit lukken alle ideeën voor mijn boek voor me te houden. En ik werd zelfs aangemoedigd af en toe iets te delen. Gelukkig maar, want anders explodeer ik nog. Bij deze dan: een sneak peek.

Waarmee je meteen ziet waardoor ik onder andere geïnspireerd kan raken: in dit geval een prachtig stukje stof dat ik vorige week bij Handwerk.nl zag (oh, dat magazijn, wat een walhalla!) met wiebers. Laat ik dat nou ontzettend lekkere snoepjes vinden! Een en een is dan al snel twee in mijn hoofd en zodoende is dit waar ik nu mee bezig ben:

Wieber haken boek Jip by Jan

Nou, dat luchtte op 🙂

Nog meer popcorn

Ik zie nu al typend dat er een rode draad door de onderwerpen van deze blogpost loopt: popcornsteken. Of bobbelsteken, zoals Annemarie Arts van Haakidee ze noemt. Want ik ben jullie nog een winnares verschuldigd!

Bobbelsteek Granny Square Haakidee Jip by Jan

Bedankt allemaal voor jullie enthousiaste reacties op mijn vraag wat jullie zouden gaan maken met deze leuke bobbelsteekgranny’s van Haakidee! Helaas kan er maar een de winnaar zijn en dat is:

Anneke,

die er een heerlijk grote bankhangdeken mee wil gaan maken waar het hele gezin onder past. Heel veel plezier ermee en ik ben heel benieuwd naar de foto’s!

Voor degenen die niet gewonnen hebben maar wel graag die gave letters willen haken: je vindt het boekje in de webshop van Haakidee.

Ondertussen

Ondertussen was ik vorige week op boekenmaakles (bij Boezzt). Wat een informatie en inspiratie deed ik daar op. Ontzettend blij dat ik dat heb gedaan, ondanks dat ik eerst dacht dat het wellicht niet helemaal zou aansluiten. Mijn boek valt nogal in een ander genre. Maar dat maakte juist helemaal niets uit. En een van de trainsters bleek nog te haken ook, dus dat was helemaal geweldig.

Nu het opgedane nog even in de praktijk brengen.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl
Laatste berichten van

2 Responses

 1. Anneke
  | Beantwoorden

  Super gaaf dat ik her boek heb gewonnen!!! Dank je wel!

 2. Carolien
  | Beantwoorden

  Proficiat Anneke, veel plezier met het boekje. 🙂
  De popcorn granny squares … volgens mij gaat dat een vrolijk kussen worden. Zo eentje dat je gewoon ergens gezellig in de living op de grond hebt liggen.
  Heb jij ook zo problemen met leuke dingen voor je houden? Ik heb dat ook. 😉 Fijn dat we af en toe al eens mogen gluren naar je ideetjes.

  Groetjes
  Carolien

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.