Home » Haken » Crocheting with Zpagetti

Crocheting with Zpagetti

Geplaatst in: Haken 8
Hoooked Zpagetti Jip by Jan

Bestelde ik net deze week voor ‘t eerst Zpagetti, lees ik op de Facebookpagina van Freubelweb dat het gisteren vijf jaar bestond. Ik ben dus niet echt een zogenaamde early adopter als het gaat om haaktrends (eigenlijk, wat betreft geen enkele trend of technologie). Maar hé, uiteindelijk begin ik er dan toch nog aan.

De Zpagetti en het patroon bestelde ik bij Echtstudio, voor m’n zus. Ze wil graag zo’n poef én ook leren haken. In november gaan we een weekendje weg met de hele familie en dan gaan we er aan beginnen.

Ik poste gister deze foto op de Jip by Jan Facebookpagina en begrijp uit de reacties dat we de komende maand beter nog even onze armspieren kunnen trainen. Wat is jullie ervaring met Zpagetti?

Hoooked Zpagetti
This week I ordered Zpagetti for the first time. On Freubelweb’s facebookpage I read that this extra large yarn was celebrating its 5th anniversary. That shows that I’m really not an early adopter when it comes to crochet trends (actually, I’m not an early adopter regardless the activity or technology). But hey, eventually I will catch up.

I ordered the Zpagetti and the pattern for a pouf on Echtstudio.nl, for my sister. She wants a pouf and wants to learn to crochet as well. In november we will be on a family weekend and that is when we will start.

Yesterday I posted the picture above on the Jip by Jan FB-page and learned that we’d better train our arm muscles before we start. What is your experience with Zpagetti?

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

8 Responses

  1. Miriam
    | Beantwoorden

    Super leuk om te doen! Ik heb al poefjes, krukjes, kussens en tassen met Zpagetti gemaakt. Misschien wel fijn als je het haken eerst met een gewoon wolletje onder de knie krijgt. Als het haken zelf al wat krampachtig gaat, kan dit idd wat zwaar zijn. En de ene zpagetti draad haakt fijner dan de andere. Ik vind het altijd wel prettig als de draad wat elastisch is. Maar weet zeker dat jullie prachtige poefjes gaan maken, ben benieuwd naar het resultaat! Bye Miriam

  2. Mumendemiekes
    | Beantwoorden

    heel leuk! kan je tips posten ??? ik wil er ook aan beginnen

  3. hutsefluts
    | Beantwoorden

    Ik begon eerst met een bamboe naald en die was toch niet glad genoeg merkte ik. Haken met een plastieken naald ging gemakkelijker! Je moet vooral niet te strak willen haken, dan wordt het echt afzien. Als je eenmaal de slag te pakken hebt gaat het ontzettend snel en is haken met zpagetti heerlijk!

  4. MootjeK
    | Beantwoorden

    Ik vind het ook een beetje zwaar haken met die bamboe naald. Het gaat niet soepel en het is ook letterlijk zwaar om vast te houden. En het eindproduct is ook zwaar, maar dat is bij een poef natuurlijk niet zo’n probleem. Maar de twee tassen die ik ervan maakte heb ik nooit kunnen gebruiken vanwege hun gewicht…

  5. Gerda Bos
    | Beantwoorden

    Ik heb net gisteren een hoesje afgerond voor op een krukje. (Deze kun je terug zien op mijn blog Haakfeest).
    Normaal haak ik altijd amigurumi’s , dus met gewonen haakkatoen en haaknaald nummer 2/5.
    Dit is wel zwaar haken en na een aantal toeren voel je het wel in de handen, maar je hebt snel resultaat.

    • Janneke Assink
      | Beantwoorden

      Wauw, wat mooi dat krukhoesje! (en het krukje zelf ook trouwens) Gebruikte je daar een patroon voor of doe je dit zo uit de losse pols?

  6. sarah isebaert
    | Beantwoorden

    Ik wou je langs deze weg laten weten dat je supermooie bdankt-kaartjes heel goed zijn aangekomen en zeker van pas zullen komen! Ben er heel blij mij: hartelijk bedankt!

  7. You are so awesome! I don’t suppose I’ve read through anything like that before.
    So nice to find somebody with a few unique thoughts on this topic.
    Seriously.. thanks for starting this up. This site is one thing that’s needed on the internet, someone with a bit of originality!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.