Home » Haken » Crocheting a bag with Scheepjeswol Stone Washed yarn

Crocheting a bag with Scheepjeswol Stone Washed yarn

Geplaatst in: Haken 20
Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Online kwam ik dit nieuwe garen van Scheepjeswol al eerder tegen. Toen vond ik het al mooi. Bij binnenkomst bij Het Wolhuis liep ik er ‘in het echt’ tegenaan en was verkocht. Ik was er voor wat anders (ja, deze zin gebruik ik vaker in combinatie met een bezoekje aan Het Wolhuis…) maar kwam in eerste instantie niet voorbij de kast met het Stone Washed garen. Het was net nieuw binnen en de eigenaresse had er zelf nog niets mee kunnen haken. Ze vroeg of ik het wilde testen. Ha, natuurlijk, dat liet ik me geen twee keer vragen! 😉

When I walked in to the local yarn store, I stumbled upon a new Scheepjeswol yarn called Stone Washed. And fell in love with the beautiful colors. The owner of the store asked me to try and test it, as she hadn’t had time yet to do that herself. Well, of course I wanted to!

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Wat ik er dan mee zou haken. Ze stelde voor een SAS-tas te haken. Ik beken dat ik er nog nooit van had gehoord, maar het blijkt dus een waar fenomeen te zijn. Ik had jullie al vaker toegegeven niet voorop te lopen als het om trends gaat he? Dat is bij deze dan maar weer bevestigd.

She asked me to crochet a kind of bag that, apparently, is quite a big hit here in The Netherlands. But I had never heard of it. Again it is confirmed, I am not an early adopter.

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Thuis gekomen sloeg ik aan het Googelen en inderdaad, ik kwam de wereld tegen aan deze tassen waarvan het idee is dat je een bestaande boodschappentas ‘omhaakt’. Omdat het Stone Washed garen een wat stoer aandoend garen is, wilde ik een bijpassend patroon haken en dat vond ik bij Saskia van LittleSweetThings. Je kunt het patroon downloaden als je lid wordt van de Gehaakt en zelf gemaakt Facebook-groep. Daar vindt je ook heel veel voorbeelden van al eerder gehaakte tassen. 
At home I started Googling and there they were: plenty of patterns to crochet this bag. The idea is to crochet around a certain kind of grocery bag. I found my pattern at a (Dutch) Facebookgroup called Gehaakt en zelf gemaakt (translated: Crocheted and handmade). It a pattern written by Saskia of LittleSweetThings.

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Scheepjeswol Stone Washed Jip by Jan

Dit is hoe ver ik nu ben: ik heb de bodem gehaakt met Boulder Opal nr 804 en dat is ook de kleur waar ik de lossen/vasten toeren mee haak (die waarvan je steeds een klein stukje ziet hier tussen de stokjesclusters.

Ik haak de tas met een ander garen dan het oorspronkelijke patroon voor de Shop-Sas-Tas, dus ik pas de aantallen aan (steken en toeren). Als ik hem af heb, zal ik gaan tellen op hoeveel ik uit kom en hoeveel bollen ik overal van heb gebruikt.

Ik vind het prettig garen om mee te haken: het voelt zacht aan (al ziet het er wellicht stug uit) en is een mix van katoen (78%) en acryl (22%). En de kleuren… ik vind ze allemaal even mooi!

Het enige waar ik nu met een bolletje tegenaan liep is dat er een knoopje ergens halfweg zat. Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit bij bijvoorbeeld Catania of vergelijkbaar katoengaren ben tegengekomen. Ik kon het gelukkig goed wegwerken. Als ik je niet vertel waar hij zit, vind je hem niet denk ik 😉

Wordt vervolgd…

I haven’t finished my test (and bag) yet, but I do like the yarn. It feels soft and is a mix of cotton (78%) and acrylic (22%). And the colors… I love them all!
To be continued…

Bloglovin

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

20 Responses

 1. Heidi
  | Beantwoorden

  hoe gaaf Janneke dank je wel voor het delen! door jou blog en leuke project ga ik mezelf een paar bolletjes cadeau zien wat een stoer garen! veel plezier met je tas! benieuwd naar het resultaat!

 2. Tante Kee
  | Beantwoorden

  Oh wat mooi! En leuk ook…

 3. jolanda
  | Beantwoorden

  Erg mooie kleuren!!!!! Meteen verliefd:-)

 4. kreamade
  | Beantwoorden

  Leuk! Ik ben zelf ook bezig met een SAS-tas. Grappig is dat hè, opeens komen dit soort dingen ‘in’. Echt mooie wol lijkt het mij! gr. Hennie

 5. WIEN-ART
  | Beantwoorden

  Mooie kleuren en mooi gehaakt!
  Groetjes, Corine

 6. Amber
  | Beantwoorden

  Dit garen ziet er echt anders uit. Leuk dat je het gebruikt voor een tas. Ik ben benieuwd hoe het garen aanvoelt en of het prettig haakt.

  Groetjes, Margaret

 7. Het is echt een heel mooi soort garen Janneke! Ik denk, moet toch even kijken waar je dit stoere garen vandaan hebt haha.
  Kleine aanvulling… de Shop-Sas-Tas heb ik wel om een AH tas gehaakt. In een andere tas die ik haakte met een roos er op zit wel een tas van de Deen.

  Succes met het verder haken van je tas en ik ben nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat!

  Groetjes, Sas

 8. Wauw echt gaaf hoor. Kwam jouw blog bij toeval tegen toen ik blogs aan het kijken was. Heb me meteen ingeschreven voor de nieuwsbrief. Grappig trouwens, zag dat je uit Rijssen komt. Ik kom zelf uit Hengelo, nog nooit een mede-blogger zo dichtbij gevonden. Je hebt een nieuwe volger erbij ^.^

  Groetjes Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 9. the yarn is really gogeous and the bag looks fab!!!
  xxxx Ale

 10. Marjo
  | Beantwoorden

  Dat knoopje in de draad ben ik helaas bij meerdere soorten wol en katoen tegen gekomen, ook die van catania, drops en andere kwaliteits merken.

 11. Little Train
  | Beantwoorden

  Het garen leek mij al heerlijk (zacht) om mee te haken. In gedachten was ik al bijna bezig er een kussen van te haken.:-) Ik zou graag willen dat dit garen er in het zachtblauw was…

 12. Anonymous
  | Beantwoorden

  Hoi,

  Hij wordt super mooi, ik denk dat ik dit garen ook ga kopen!
  In het patroon staat dat je haakt met haaknaald 5. Doe jij dat ook? Of gebruik jij een kleinere haaknaald?

  Groetjes, Marianka

 13. Anonymous
  | Beantwoorden

  Daar ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar, welke haaknaald je gebruikt hebt. En hoeveel lossen en lussen heb jij gebruikt? G

 14. Hoi Marianka en G., ik gebruik haaknaald 3,5. Ik zal later deze week de steken en rijen tellen!

  Groet, Janneke

 15. Anonymous
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Super, dank je wel. Dan kan ik dan de scheepjeswol bestellen en beginnen met de tas. ik hoop dat het lukt als beginnende haakster hihi

 16. Anonymous
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Super, dank je wel. Dan kan ik dan de scheepjeswol bestellen en beginnen met de tas. ik hoop dat het lukt als beginnende haakster hihi

 17. Marion
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Ik vind het prachtig. Ik ken de steek ook maar hoe doe je dat met het randje vasten in een andere kleur? Je wisselt dan elke toer van kleur toch? Kun je die bollen laten hangen of moet je steeds aanhechten? Domme vraag misschien maar toch. Ik zou heel blij zijn met uitleg of YouTube filmpje ☺

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Marion! Als je volgende toer met vasten/lossen in dezelfde kleur is, kun je het bolletje inderdaad laten hangen en later weer oppikken. Dat scheelt heel wat aan- en afhechten!

 18. jacqueline
  | Beantwoorden

  Ik vind de tas zo mooi gemaakt maar helaas kan ik nergens het patroon vinden ik zou het heel graag willen ontvangen

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Jacqueline, dank je! Het patroon vind je op de FB-pagina die ik hierboven noem.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.