Home » Haken » Crochet flower pouf is ready!

Crochet flower pouf is ready!

Geplaatst in: Haken 11
Gehaakte bloemenpoef Jip by Jan

De bloemenpoef uit Haken & Kleur waar ik vorige week aan begon is klaar! Het was echt goed te doen; het is niet zo dat ik er dag en nacht aan heb gewerkt (had gekund ;-)). Het enige wat even lastig haken was, waren de laatste toeren bloemblaadjes. Die haak je er op wanneer het binnenkussen er in zit en de boven- en onderkant aan elkaar zijn gehaakt. Althans, dat is wat de beschrijving zegt. De volgende keer – want ja, die komt er zeker! – ga ik het anders doen. Dan haak ik de bovenkant een aantal toeren verder door en de onderkant een aantal toeren minder. Zodat ik dan nóg sneller klaar ben 😉

My flower pouf crocheted according to the pattern from the (Dutch) book Haken & Kleur (i.e. Crochet & Color) is ready! I started crocheting it last week and it wasn’t that hard to finish it in 7 days (and no, I wasn’t crocheting day and night :-)). The only thing that took me a while, was crocheting the last rows of flower petals. You have to crochet them when you’ve attached the bottom and the upper half and put the cushion in. At least, that is how it’s dictated by the pattern. The next time – cause yes, there definitely will be a next time! – I will do this differently. I will make the upper half a few rounds bigger and the bottom part a few rounds smaller. So I’ll be finished even faster 😉

Gehaakte bloemenpoef Jip by Jan

Ik gebruikte voor de vulling een opvulkussen van 55 cm doorsnede (besteld bij Schuimrubbelbetaalbaar). Maar je kan natuurlijk ook je eigen vulling maken, van bijvoorbeeld oude lakens en t-shirts.

Het garen is van Drops en kocht ik bij Het Wolhuis (Eskimo 100% wol, kleur 26 Pink). Op Garnstudio vind je alle kleuren en dealeradressen (klikken op de Bestel nu knop, dan schuift het hele lijstje snoepwinkels uit).

En nu pak ik mijn fiets om zo, heerlijk in het zonnetje, naar Het Wolhuis te fietsen voor garen voor mijn volgende poef. Jullie ook een fijne dag!

I used a round cushion as filling but you can also make your own filling out of sheats and old shirts. The yarn I used is Drops Eskimo (color Pink 26, 100% wool).

And now I will take my bike and go to the local yarnstore (named The Woolhouse) for my next pouf. Have a nice day!

Gehaakte bloemenpoef Jip by Jan

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

11 Responses

 1. Heel mooi geworden en de kleur vind ik ook super!

 2. LiesbethCreatief
  | Beantwoorden

  Wouw, super mooi!!

 3. kreamade
  | Beantwoorden

  Echt heel mooi geworden!!! gr. Hennie

 4. Wendy
  | Beantwoorden

  Ja hoor…Janneke kan toveren! Wat een prachtig kunstwerk heb je weer gemaakt, ook zo’n lekker kek kleurtje! Geef je ook haakles? Ik snap er werkelijk-waar helemaal niks van, heb al zo vaak een poging gedaan (boek/youtube/websites…), maar m’n haakwerk is altijd scheef, of ik weet niet meer in welk gaatje ik de naald moet steken en krijg dan hele rare vormen. Gefrustreerd haal ik het dan maar weer uit en zelfs dat lukt niet, zit ‘t weer in de knup…zucht…haha

 5. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Hoi Wendy, Dank voor je complimenten! Ik geef zelf geen haakles (dat is toch een vak apart), maar er zijn wel heel veel haakworkshops her en der te vinden. Misschien moet je dat eens proberen? (Haakverslaving ligt wel op de loer overigens. Dat ik je wel gewaarschuwd heb ;-))

 6. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Dank voor jullie complimenten Handmade by Dianez, Hennie (Kreamade) en Liesbeth!

 7. Wendy
  | Beantwoorden

  Ha Janneke, jammer maar ik ga eens kijken hier in de buurt, als ik jouw gehaakte creaties voorbij zie komen word ik namelijk altijd helemaal enthousiast. En dat het verslavend is…heerlijk I love it! Kan er nog wel bij namelijk (chocola, pinterest, sushi, koffie, Sakkjes en zo, bloggen, FB, zonnebaden, etc….hihihi)

 8. Daniëlle Kok
  | Beantwoorden

  Wauw! Prachtige poef!
  Bedankt voor de tips!
  Liefs Danielle
  ahappymess.blogspot.com

 9. Wauw, leuke poef, mooi kleurtje. Deze staat nog op mijn to-do lijstje! Eerst mooi wol vinden 🙂
  Ik ga je volgen, leuke blog!
  Groetjes Simone
  http://haakennaai.blogspot.nl

 10. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Dank je Danielle en graag gedaan wat betreft de tips!

  Leuk dat je me gaat volgen Simone en bedankt voor je compliment! Succes met de zoektocht naar wol (vaak al net zo leuk als haken zelf ;-))

 11. Bapke
  | Beantwoorden

  Wow ziet er gaaf uit!
  Heb in de boekwinkel in het boek gekeken, maar kon het patroon van de poef niet vinden. Heb je misschien een oude druk? Weet je anders een andere manier om aan het patroon te komen? Ik vind hem zo leuk.
  Gr. Bapke

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.