Home » Mijn eigen boek » CraftKitchen en een Save the date

CraftKitchen en een Save the date

Even geleden kondigde ik al aan te mogen bloggen voor CraftKitchen, samen met vier inspirerende creatieve collega’s. Sindsdien hebben we ieder al aan een aantal tutorials mogen werken. Zo maakte Lidy twee heel gave breiprojecten: een poppenvestje en een shopper. Lisanne naaide een handige tas en Liza breide een ontzettend gave plaid waarbij ze zich liet inspireren door New York en patronen uit oude tijdschriften. Marianne ontwierp een hele gave granny square en liet zien hoe je daarmee een etuitje maakt (inclusief tutorial hoe een rits in te zetten!) en een kussen.

Fotocredits: Lidy Nooij, Lisanne Multem, Liza Veenendaal en Marianne Dekkers-Roos
Fotocredits: Lidy Nooij, Lisanne Multem, Liza Veenendaal en Marianne Dekkers-Roos

 

Naast dat we de handwerktechnieken (haken, breien, DIY en naaien) afwisselen, maken we ook bewust tutorials in een thema. Zo vind je op CraftKitchen nu drie projecten voor Vaderdag: Lisanne maakte een stoer shirt (en vond een bijpassend model ;-)), Liza haakte een tablethoes en ik maakte het herinneringskussen (dat je ook hier op mijn blog vindt).

Fotocredits: Lisanne Multem, Liza Veenendaal, Janneke Assink
Fotocredits: Lisanne Multem, Liza Veenendaal, Janneke Assink

 

Weaving sticks

Mijn volgende project komt volgende week online. Ik mocht de ‘nieuwe’ weaving sticks proberen en er een tutorial bij maken. Nieuwe tussen aanhalingstekens, omdat ik na het plaatsen van een fotootje van mijn work in progress al snel begreep dat deze stokjes vroeger ook al bestonden. Ik kreeg zelfs een fotootje van een Margriet (of Libelle?) uit de jaren ’70 met daarin een werkbeschrijving. Net als in de mode (ik zie weer wijde pijpen!), komt ook in handwerkland alles vanzelf weer ‘in’.

Weaving sticks Weefstokjes

 

Save the date: Boeklancering Haakspiratie

Terwijl we met de laatste loodjes van het boek bezig zijn, zijn ook de voorbereidingen voor de boeklancering in volle gang. Haakspiratie komt uit op 9 augustus en is dan in de winkels te koop of te bestellen via oa Bol.com en Boekenwereld.nl.

Omdat dat midden in de zomervakantie valt, vieren we het boekenfeestje op zaterdagmiddag 27 augustus bij ‘mijn’ Wolhuis (die is natuurlijk niet van mij, maar ik voel me er aardig thuis ;-)) in Rijssen. De precieze tijden, routebeschrijving, parkeertips en wat er allemaal voor leuks te doen is volgen binnenkort, maar block die middag vast in je agenda. Ik zou het superleuk vinden als je er bent!

Boeklancering Haakspiratie

In een vorige blogpost kun je de cover wat beter zien én kon je lezen over mijn zoektocht naar het goede doel waaraan ik de opbrengst van mijn boek wil geven. Inmiddels heb ik een keuze gemaakt: alles wat ik verdien met de verkoop van Haakspiratie gaat naar Stichting de Vrolijkheid, specifiek naar het Selvy-project. En het leuke is, als je wilt, kun je hieraan ook bijdragen door een Selvy te haken of te naaien voor een kind in een asielzoekerscentrum. Het eerstvolgende azc waar de Selvy’s worden uitgedeeld is het azc in Almelo (bij mij in de buurt dus).

Je leest meer over dit project én hoe je aan het patroon komt op de Selvy-pagina op de site van de Vrolijkheid.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Verie
  | Beantwoorden

  Wat een gave blog, Janneke! De datum staat in mijn agenda, het lijkt me erg leuk om te komen. `k Ben zo benieuwd naar je boek en het singneer-feestje, en naar je nieuwe project met de speciale pennen. 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Verie! Wat leuk dat je de datum in je agenda hebt gezet, daar ben ik blij mee. Zie je dan!

 2. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Ik ben echt ontzettend benieuwd naar je nieuwe boek, ik heb de datum groot in mijn agenda staan en heb mooi vrij gevraagd :-). Het wolhuis is inderdaad een winkel waar je je snel thuis voelt, tussen de mooie wolletjes en de goede service en aardige mensen. Ik heb er nu al zin in, en ik ben heel erg benieuwd naar je boek. Tot dan :-).

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Emily, wat leuk dat je zelfs vrij hebt gevraagd voor 27 augustus, ik voel me vereerd! Wat fijn dat jij ook zo’n goede ervaring hebt met Het Wolhuis. Tot de 27e!

 3. Toos
  | Beantwoorden

  Met welke Phildar dikte heb jij het wieberkussen gehaakt? Bij de beschrijving staat Phildar Phil Cotton 4. Maar ik las ook dat je Phildar Cotton 5 hebt gebruikt. Alvast bedankt voor je reactie.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Toos, Voor het wieberkussen heb ik inderdaad Phildar Phil Cotton 4 gebruikt.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.