Home » Haakspiratie » Kleurrijke coaster square deken gehaakt met restjes garen

Kleurrijke coaster square deken gehaakt met restjes garen

Daar ben ik weer! Het is ruim een half jaar geleden dat ik een bericht postte op mijn blog. En ik had, gezien de mededeling die ik daar deed, wel verwacht dat ik niet heel veel meer zou posten, maar – poe – ruim een half jaar radiostilte had ik ook weer niet verwacht. Ik was wel af en toe op Facebook en Instagram, maar echt heel veel nieuws had ik nu ook weer niet te melden.

Niet dat ik dat nu wel heb, haha, maar ik had zin om even weer iets van me te laten horen ๐Ÿ˜‰

Het afgelopen half jaar stond vooral in het teken van het wennen aan mijn nieuwe functie. Hij is leuk en uitdagend, maar – zoals dat gaat met nieuwe dingen – bij tijd en wijle ook behoorlijk intensief. Ook is het wennen weer fulltime te werken. Niet zozeer om het aantal uren (per saldo werk ik nu minder met mijn fulltime functie dan ik de jaren hiervoor deed, toen ik een parttime functie combineerde met een uit de hand gelopen hobby…), maar wel om het opnieuw vinden van balans. Ik ben er nog niet. Maar, zoals ik al eens schreef in een eerdere blogpost, dat blijft ook een doorlopend ‘ding’.

Sporten

Ondertussen rende ik gelukkig nog lekker veel hard en hebben we menig rondje gewielrend en honderden baantjes gezwommen. Alle drie sporten zijn voor mij een fijne uitlaatklep. Heerlijk, je gedachten op een rijtje te sporten!

En elke dag een wandeling met Max, ook fijn. Al moet ik zeggen dat ik er met dit weer niet echt een fan van ben (ik ben zรณ geen zomertype ?). Maar het grootste deel van het jaar is het prachtig!

Prachtig toch? Alle foto’s zijn genomen langs de (Midden) Regge tussen Rijssen en Enter.

Breien

Hoewel ik het idee had dat ik handwerktechnisch niet zo veel gedaan had het afgelopen half jaar, viel dat, mijn foto’s terugkijkend toch nog mee.

Ik begon het jaar met het afmaken van een gebreide sjaal. Ik liet er op social media en in mijn laatste blogpost foto’s van zien tijdens het breien, maar ik kan de foto’s van de complete sjaal niet meer terugvinden. Heel handig… Anyway, de ontvangster was er super blij mee en daar ging het om ๐Ÿ™‚

Dit was de laatste foto die ik er nog van vond. Prachtig garen van Phildar. Heerlijk om mee te breien en ik hou van de uitstraling.

Haken

Ik had weinig tot geen inspiratie om iets nieuws te verzinnen om te haken. Dus pakte ik mijn bak met katoengaren en het coaster square patroon (nou ja, die laatste pakte ik niet echt, ik had het patroon inmiddels zo vaak gehaakt, die zit tot in lengte van dagen in mijn hoofd ben ik bang ?) en begon in redelijk willekeurige kleuren squares te haken.

Dat resulteerde in dit kleurrijke geheel:

Totaal niet mijn stijl en smaak ? maar ontzettend leuk om te doen! Mocht je willen experimenteren met kleuren combineren, dan is dit een mooie oefening.

Verder kwam ik nog een verdwaald haaksel tegen dat me inspireerde er nog een paar te haken, waaronder deze:

De eerste paar toeren zijn van het lente square patroon en de rest improviseerde ik er bij. Geen idee wat ik hier verder mee ga doen, maar he, ik was weer even heerlijk zen met naald en draad en dat is uiteindelijk toch het heerlijkst aan handwerken dat er is!

Tot een volgende blogpost of op Facebook/Instagram!


Nieuw in mijn webshop!

Het digitale haak- en naaipatroon voor het bloemenkussen uit Haakspiratie!

Gehaakt bloemenkussen te koopVariatie op hetzelfde patroon:

 

 

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

10 Responses

 1. Petra Hartgers
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, wanneer kunnen we het patroon van de Landleven sjaal verwachten?
  Groetjes Petra Hartgers

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Hoi Petra, in augustus komt het patroon voor de Landleven sjaal in mijn webshop. Bijna dus!

 2. Ria Kassenberg
  | Beantwoorden

  Wat leuk om weer wat van je te lezen ik heb het gemist !

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel voor je leuke reactie Ria! Ik hoop voortaan weer iets vaker dan 1 x per 7 maanden te bloggen ๐Ÿ˜‰

 3. Ine
  | Beantwoorden

  Dag Janneke, leuk om weer van je te horen, had je gemist, ?

 4. Margaret
  | Beantwoorden

  Leuk om hier weer van je te horen.Ik kan me voorstellen dat het met jouw nieuwe fulltime baan een puzzel is om de balans te vinden. Het sporten is dan een fijne afwisseling. Zelf nu heb je nog prachtige dingen gebreid en gehaakt. De hobby is nu weer terug als echte hobby. Ook jij hebt tenslotte maar 24 uur waarin alles plus slapen moet gebeuren.

  Groetjes, Margaret

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Margaret! Inderdaad, nog steeds maar 24 uur in een dag ๐Ÿ˜‰

 5. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Ik volg je natuurlijk via instagram en zie dus wel een beetje wat je deelt. Maar wat leuk dat je weer terug bent op je blog. En wat is je deken mooi geworden. Leuk met al die kleurtjes. En de andere foto’s zijn echt prachtig.
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

 6. […] mijn vorige blogpost schreef ik al dat ik dit verdwaalde haaksel weer tegen was gekomen en besloot er nog een paar te […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.