Home » Breien » Breipatroon kussen

Breipatroon kussen

Dat had ik vorig jaar niet gedacht, dat ik m’n eerste breipatroon zou maken! Ik deed toen nog verwoede pogingen om me deze handwerktechniek eigen te maken. Ik wilde wel graag en had zelfs een beste stok achter de deur bedacht: meedoen met de Mystery Blanket. Maar de stok bleek niet sterk genoeg. Of de deur te zwaar. Want het kwam er toch niet van.

Met een boek in de maak ook niet zo gek natuurlijk, maar toch. Nu mijn boek klaar is (althans, mijn werk zit er op, het is nu een kwestie van wachten op de drukker) én ik stond ingepland voor een breiproject op CraftKitchen was de stok achter de deur wel groot genoeg. Omdat het leren haken me een aantal jaren geleden goed is afgegaan met de Haakbijbel, sloeg ik er nu de Breibijbel op na. Ik zocht er steken in uit die ik leuk vond én met mijn basiskennis (ik kon inmiddels recht en averecht breien) te doen waren. Het werd dit kussen:

Gebreide kussenhoes patroon

Mocht je nog niet recht en averecht kunnen breien: dat wordt ook uitgelegd in de Breibijbel. En anders is Youtube je vriend.

Je vindt het patroon voor de gebreide kussenhoes op CraftKitchen en hier op mijn website.

Het haakpatroon voor het wieberkussen met noppen vind je hier.

Het breivirus heeft me dit keer te pakken, want ik zat gisteren, op een van de eerste zomerse dagen heerlijk te breien aan… een sjaal. Je kunt maar beter voorbereid zijn hier in Nederland, niet? En aangezien ik nog niet zo snel brei, is het maar beter ook dat ik nu vast ben begonnen.

Linnensteek-breien-Phildar-Phil-Nuage

Ik brei hier de linnensteek. Dat is dezelfde steek als die ik gebruik in het limegroene blok linksonder op de kussenhoes (zie het patroon). Het garen is Phildar Phil Nuage, dat ik kreeg op het haakfeestje van Lisanne (Draad en Praat…) en Miriam Catshoek.

Op datzelfde feestje kreeg ik ook het prachtige Phildar Phil Charme. Waar ik nu de op Instagram inmiddels beroemde Miriam Catshoek-sjaal mee aan het maken ben.

Miriam-Catshoek-sjaal

Overigens ben ik niet de enige die dit een mooi wolletje vindt…

Jip

Pup Jip logeert bij ons en kreeg inmiddels de belangrijkste les voor huisdieren: Niet Aan Het Garen Komen! Iéts in haar blik doet me vermoeden dat ik haar nog beter niet alleen kan laten met garen ?

En ondertussen…

gaat het aftellen door. Morgen nog maar 3 weken en dan ligt mijn boek in de winkel!

Boeklancering Haakspiratie

Je kunt Haakspiratie al reserveren op Bol.com en op Boekenwereld.com. Het wordt dan 9 augustus verzonden. Vanaf 9 augustus is het ook verkrijgbaar in de (offline) boekhandel en in je favoriete handwerkwinkel.

Er is een digitaal inkijkexemplaar waar je Haakspiratie alvast in kunt kijken.

Overigens staat in de beschrijvingen op die websites dat mijn boek uit 96 pagina’s bestaat, maar ik heb er zoveel ingestopt dat er extra bladzijden nodig waren. En nu krijg je dus voor dezelfde prijs (€ 14,99) 16 pagina’s extra!

Op zaterdag 27 augustus houd ik ‘s middags een feestje bij Het Wolhuis ter ere van mijn boek, vanaf 14.30 uur.

Afgelopen week verscheen er in het Rijssens Nieuwsblad en in de Tubantia (het Twentse dagblad) een artikel over Haakspiratie en over De Vrolijkheid, de stichting waar de opbrengsten van mijn boek naar toe gaan. Super leuk!

Tubantia 15 juli 2016 Haakspiratie

 

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Wat een leuk kussen, ik ben zelf geen breister, maar misschien dat mijn moeder het wat vindt haha. Ik ben er sowieso bij als je boek gepresenteerd wordt bij het Wolhuis. Ik kan echt niet wachten :-). Eerst maar eens lekker vakantie houden. Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk Emily dat je er bij bent de 27e! En ik hoop dat je moeder het leuk vindt om het kussen voor je te breien 🙂

 2. Verie
  | Beantwoorden

  Wat een leuke blogpost weer! Ik heb de tijd in mijn agenda gezet, hoop zo dat ik van de partij kan zijn! 🙂
  Geniet van al je nieuwe creaties en natuurlijk het aftellen voor je boek!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Verie! Het is heerlijk aftellen nu, nog maar 3 weekjes. Leuk dat je het feestje in je agenda hebt gezet!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.