Home » CraftKitchen » Breipatroon babyslaapzakje en Creative Life 2017

Breipatroon babyslaapzakje en Creative Life 2017

Geplaatst in: Breien, CraftKitchen, Winactie 4

Babyslaapzakje met basis fair isle patroon

Al even geleden konden jullie zien dat ik met inbreien bezig was.

Ik kon toen nog niet laten zien of vertellen wat het moest worden, maar inmiddels wel: het is een gebreid babyslaapzakje geworden. Je vindt het gratis breipatroon (inclusief video) op mijn blog en een downloadbare versie op CraftKitchen.nl.

Creative Life

Vorige weekend was ik naar Creative Life. Een beurs die voor het eerst werd georganiseerd. Spannend dus qua ‘wat te verwachten’, maar de vooraankondigingen waren zeer veelbelovend. Toevallig was er afgelopen weekend ook ComicCon, iets waar mijn mannen hun hart konden ophalen, en dus togen we met z’n vieren westwaarts.

Een keer op de plaats van bestemming was het nog even een beetje spannend. Er was niets aan bewegwijzering, het leek haast of we op het verkeerde adres waren. Maar meerdere zielen die naar eenzelfde deur togen, deden vermoeden dat er toch iets gaande was op dit verder verlaten industrieterrein. En dus durfde man me toch achter te laten (na een wat bezorgd ‘je weet toch wel hoe je hier weer vandaan moet komen toch?’) en verder te rijden met de jongens.

Ik had afgesproken met Marianne (MaRRose CCC) en we begonnen met het belangrijkst: koffie 😉

Omdat ik de dag ervoor jarig was geweest kreeg ik, heel lief, een cadeautje van haar. Creative letters omdat ik met tekenen (handlettering en visueel notuleren) was begonnen en de Jan, vanwege mijn naam (zo leuk!).

De rest van de dag vielen we van de ene ‘oh’ in de andere ‘ah’. Het was zo inspirerend, fijn en sfeervol! En de grap was: de locatie was gewoon een oud industrieel pand, daar was op zich niks mee gedaan. Maar het feit dat er heerlijk daglicht was (kom daar maar eens om op een gemiddelde beurs), de stands allemaal op eenzelfde manier waren opgebouwd (geen kraampjes, maar muurtjes, zodat je veel meer contact had) en er een heel verfrissend en gevarieerd aanbod was, maakten deze beurs heel bijzonder.

Ik heb een poging gedaan een en ander vast te leggen met m’n iPhone, maar dat haalt het niet bij hoe het echt was. Op Instagram vind je nog veel meer foto’s van bezoekers.

 

Er was zoveel moois te zien dat ik met deze opsomming heel veel standhouders te kort doe, maar hierbij een aantal van de hoogtepunten wat mij betreft:

 • De gecombineerde stand van All things we like (die Walking the dog-bordjes en kommetjes, fantastisch!), Renske Versluijs en Stook jewelry (ben verliefd op de Pin a Party serie).
 • Motiflow: waar je je eigen (of een designer-) print op stof of behang kunt laten drukken. Dat ga ik nog een keer doen, lijkt me super gaaf!
 • De gecombineerde stand van Trui Magazine en vriendin Lisanne van Draad en Praat… die wel heel erg leuk nieuws te melden had (zie ook haar blogpost daarover).
 • De prachtige stand van Petite Louise, wat een feestje was dat! De mooiste kaartjes en posters in heerlijke kleuren. Die muur wil ik ook gewoon thuis! (Zie er hier op haar Instagram-feed meer foto’s van en oordeel zelf)
 • Dadadier de vergeet me niet knuffel: een ontroerend idee in een prachtige uitvoering.
 • MetMarjet Nu ik helemaal ‘in to’ papier en pen/stift ben kon ik niet voorbij deze prachtige stand lopen zonder haar boek (Letters!) te kopen en een startersetje voor kalligrafie. Nog een hobby erbij, waarom ook niet 😉
 • De wc’s! Jawel, de wc’s. Niet dat het per se het hoogtepunt was, maar vooral: dat het geen dieptepunt was. Ik werd er gewoon nog een beetje vrolijker van dan ik al was. Vooral van de poster op de deur ?:

Verder vielen we halfweg in de presentatie van Job, Joris en Marieke. Een ontzettend leuk, bijzonder en inspirerend verhaal over de totstandkoming van onder andere hun animated short story A single life, waarmee ze genomineerd werden voor een Academy Award. Die moet je echt even kijken, als je deze short story net als ik, nog nooit had gezien. Ik vind hem geweldig.

Oeh, en niet onbelangrijk: het eten was er ook heerlijk! Niet dat ik alles heb geproefd maar toch. Er waren verschillende foodtrucks, met ook hier weer een gevarieerd aanbod en een fijne sfeer.

Ik ben hier vast nog iets vergeten te melden, maar de hoofdlijn is duidelijk: ik ga volgend jaar weer!

 

Winnares Amigurumi’s naaien

Vorige week liet ik het boek Amigurumi’s naaien van Mariska Vos-Bolman zien. Van de uitgever mag ik 3 exemplaren weggeven en ik ben blij te zien dat er zoveel animo is voor dit mooie naaiboek. Het is zo leuk om te doen! En bijkomend voordeel van deze hobby: je mag geheel en al geoorloofd mooie stofjes verzamelen. Er is zoveel moois op dat gebied.

De winnaressen zijn:

Annemarie van Veelen, Marja die graag knuffels voor haar kleinzoon op komst wil naaien en Patty Veenendaal

Van harte gefeliciteerd dames! Ik hoop dat jullie er heel veel plezier van gaan hebben. En alle overige meelootsters: dank voor het meedoen en enthousiasme!

 

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Annemarie van Veelen
  | Beantwoorden

  Hoera, echt super leuk! Ik heb net al mijn stofjes uitgezocht en ik kan niet wachten om te beginnen ?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk Annemarie! Ben benieuwd naar je genaaide amigurumi!

 2. Patty
  | Beantwoorden

  Oh super leuk ?
  Dankjewel, andere dames ook gefeliciteerd

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk Patty, dank je wel voor je enthousiaste reactie! Heel veel plezier ermee alvast!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.