Home » Haken » Brei- en haakdagen Zwolle 2017

Brei- en haakdagen Zwolle 2017

Geplaatst in: Haakpatroon, Haken 9

Vrijdag en zaterdag stond ik bij Het Wolhuis in de stand tijdens de Nederlandse Breidagen in Zwolle. De naam van het evenement is wat verwarrend wellicht: er is minstens zoveel voor haaksters te vinden. Anders was ik er vast niet voor uitgenodigd 😉 De Coaster square haakpakketten waren nét op tijd klaar om de primeur op de beurs te hebben. ‘s Ochtends om half tien kwam een van de medewerkers van groothandel G. Brouwer & Zn nog door de stromende regen aanrennen met grote dozen vol. Niet echt rennen dus, maar toch: met gezwinde spoed.

Met dank aan de man van Ria (eigenaresse van Het Wolhuis) had ik een rek dat gemaakt leek voor het showen van de coaster square dekens en het uitstallen van de haakpakketten:

Zo netjes hing het er alleen tot net voor 10.00 uur ‘s ochtends bij ? Daarna was er gelukkig al snel heel veel belangstelling voor de dekens. Wat ontzettend leuk en vooral ook bijzonder om mee te maken! ‘t Blijft vreemd dat iets dat ik -thuis, in m’n eentje, al proberend, uithalend en opnieuw hakend- verzin, door anderen mooi gevonden wordt.

Wat ook vreemd blijft is dat mensen je (her)kennen en ik hen helaas niet allemaal. Sommigen gelukkig ook wel. Mocht ik je gezien hebben en niet herkend: sorry! Het was hoe dan ook heel gezellig met iedereen. Zo leuk om enthousiaste verhalen over de beurs, over haken en nog veel meer te horen.

Wat ik zelf dan ook weer heel erg leuk vind is om deze – voor mij – nieuwe wereld te ontdekken. Ik was wel vaker aanwezig op een beurs, maar heb niet eerder echt zo in een stand gestaan om iets van mezelf te ‘showen’. En dat is toch echt andere koek! De dag voor de beurs alle spullen pakken en alvast in de auto zetten. ‘s Ochtends vroeg je bed uit, Max uitlaten, een stuk rijden (Zwolle valt nog mee, maar is stiekem toch bijna een uur rijden) en dan in een uur de stand aankleden (waarbij Het Wolhuis de dag ervoor het meeste werk al had verricht). Ietwat zenuwachtig appen of de pakketten er al bijna zijn, terwijl je alle gehaakte spullen probeert uit te stallen zodat ze het best tot hun recht komen op de tafel (een carrière als styliste laat ik varen heb ik besloten ?) en beslissen waar je in de vrede alle spullen laat die niet in het oog moeten liggen (uitgepakte dozen, tassen, koffers en de hele rimbam).

Dan is het 10.00 uur, heb je er al een halve dag opzitten, en moet de beurs nog beginnen. Vrijdagochtend was het vanaf de eerste minuut druk en heb ik non stop gestaan en mensen gesproken. Om 12.15 zag ik voor ‘t eerst de tijd en dacht ik: ‘Oeh, zo even een broodje eten’. Om 13.15 zag ik m’n horloge weer en dacht: ‘Nou moet ik toch echt even eten’. Om 14.00 uur begon er iemand over de wc en dacht ik: ‘Oh ja, dat doe ik normaal ook op een dag’. En moest ik prompt. Toen beide zaken maar even gecombineerd: broodje eten op weg naar de wc en snel terug naar de stand. Gelukkig had ik ‘s ochtends onderweg in de auto al koffie gedronken, anders was het vast niet zo gezellig geweest ?

Nou ja en zo ging dat zo ongeveer door en zaterdag nog een keer. En als je dan denkt op zaterdag om 17.00 uur: “Pfoe, dat was me het dagje wel”, dan moet de hele stand nog afgebroken worden. Dan heb ik nog geluk dat ik alleen m’n eigen spullen heb hoeven inpakken en geholpen heb met het inpakken van de lading van Het Wolhuis, maar zij en alle andere standhouders mogen de boel daarna nog weer terug in hun winkels en magazijn pakken. Respect!

En zo maak je wat mee als je een uit de hand gelopen hobby hebt. Maar man, wat was het leuk! Dank aan allen die langskwamen, om te kijken en/of voor een praatje (gezellig!) en aan iedereen die enthousiast reageerde op Facebook of Instagram!

Nog even wat dienstmededelingen:

 • De haakpakketten zijn vanaf nu ook door andere winkeliers bij de groothandel te bestellen. Zodra ik de namen van nieuwe verkooppunten heb, zal ik ze doorgeven. Voor nu heeft Het Wolhuis alle kleuren (Taupe, Roze en Ivoor) op voorraad. Taupe en Roze zijn op het moment beperkt beschikbaar, dus wil je er zeker van zijn, dan kun je die het best snel bestellen. Haakpakket Coaster square deken Het Wolhuis >
 • Meer info over de pakketten (kleuren, prijzen, inhoud en eventueel aanpassen van het formaat deken) vind je in mijn vorige blogpost.
 • Ik heb de komende week vakantie. Bestellingen die t/m vanavond (zondag 22 oktober 2017) binnen komen verzend ik morgen nog. Daarna is de eerstvolgende verzending komend weekend. Dit geldt alleen voor bestellingen van fysieke producten. Digitale patronen worden automatisch en direct verzonden zodra je betaling is gedaan.

Dan ga ik nu m’n spullen pakken voor ons jaarlijkse midweekje weg met vrienden. Hoewel ik een beste huismus ben en normaal dus heel graag thuis blijf, heb ik daar enorm veel zin in!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

9 Responses

 1. Verie
  | Beantwoorden

  Wat een super gezellig blogbericht! Geniet van je paar daagjes weg! 🙂

  Lieve-groetjes,
  Verie

 2. Cora Schram
  | Beantwoorden

  Je blogbericht klopt helemaal. Het was supergezellig en genoeg te zien en te doen voor haaksters en breisters.???
  En leuk om je even in het echt gesproken te hebben???

  Groet Cora Schram

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Fijn dat jij er ook van hebt genoten Cora! Nu weet ik niet wie jij was, maar ik heb heel veel erg leuke gesprekken gehad, ik weet zeker ook met jou!

 3. Margaret
  | Beantwoorden

  Geniet lekker van de paar dagen weg. Na al die drukte met voorbereiden voor de handwerkbeurs en de drukke dagen in Zwolle is het goed om lekker bij te komen en wat anders te doen.

  Groetjes, Margaret

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Margaret! De herfstvakantie was nu inderdaad heel erg welkom. We hebben ervan genoten!

 4. Paula
  | Beantwoorden

  Wat een leuk en enthousiast blogbericht. Het kan ook bijna niet anders dan dat je dekens veel belangstelling trokken, ze zien er prachtig uit.

 5. […] coaster square deken haakpakketten tijdens de lancering op de beurs in Zwolle met Het Wolhuis. Wat een mooie herinnering aan twee zeer intensieve, maar mooie […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.