Home » Boeken » Book review Leuks met lapjes and Give away

Book review Leuks met lapjes and Give away

Geplaatst in: Boeken 136
Leuks met lapjes Review en give away Jip by Jan

Een van de leukste ontdekkingen van de Handwerkbeurs in Den Bosch was de stand van By Petra, waar ik het boekje Leuks met Lapjes van Arda Meijburg kocht.

One of the best discoveries at the Craft fair was By Petra’s stand. I bought the book Leuks met lapjes by Arda Meijburg (it is a Dutch book called something like ‘Nice things with scrap fabric’ in English).

Review Leuks met lapjes Jip by Jan

Ik liet in een eerdere blogpost het begin van mijn eerste creatie zien: het werd deze Leuks-met-lapjeskat 😉

In a previous blogpost I showed you the beginning of a sewing creation: it turned out to be this cat pillow.

Leuks met Lapjes kat Jip by Jan

 

Review

Dat was zeker niet het laatste wat ik ga maken uit dit leuke boekje uit de serie Handmade Divas van Tirion Creatief. Arda Meijburg schreef nog veel meer leuke patronen: 23 in totaal maar liefst. Het mag dan een klein boekje zijn, het staat echt propvol inspiratie!

The rest of this post is a review of this inspirational book about sewing. Since it’s only available in Dutch, I won’t bother you with the text. But go ahead and enjoy the pictures 🙂

Inhoudsopgave Leuks met lapjes Jip by Jan

Het idee achter alle patronen is dat we allemaal wel een stapel lapjes hebben liggen (sommigen zelfs wel meer dan een…). Met de ideeën in Leuks met lapjes wil Arda je graag inspireren en uitdagen om deze (rest)lapjes om te toveren in verrassend nieuwe en hippe creaties. Daarbij zijn de ideeën snel en makkelijk te maken. Kijk, dat spreekt mij aan. Niet voor niets ben ik een serie O.M.A.-projecten begonnen 🙂

De patronen zijn ingedeeld in drie categorieën – Handig & leuk, In huis en Voor de kids – en zijn vaak praktisch van aard. Leuk om zelf te gebruiken en om cadeau te geven!

Review Leuks met lapjes Jip by Jan

Voorbeelden van Handig & leuk zijn: een brillenhoes, etuis, huisjes-magneten en badges & labels. Ook beschrijft ze daarin hoe je zelf leuke transferlabels maakt: met transferpapier, een printer en je strijkijzer geef je daarmee je eigen draai aan je creaties. Daar houd ik van!

Voor in huis maak je onder andere kussens, vlaggenlijnen, vlechten en decoratiekwastjes.

Het poezenkussen dat ik maakte staat in de categorie Voor de kids (maar ik hou hem lekker zelf). In die categorie vind je onder andere ook een complete vossenfamilie (schattig!) en een mobile waar je een lijkend portret van ieder familielid aan hangt.

Review Leuks met lapjes Jip by Jan

Achter in het boekje staan de patronen die je nodig hebt en heeft Arda een bladzijde vol prachtige, door haar getekende ontwerpen voor transferlabels toegevoegd.

Om zelf aan de slag te gaan met Leuks met lapjes heb je geen uitgebreide naai-ervaring nodig. Een beetje wegwijs op de naaimachine zijn is handig, maar niet absoluut noodzakelijk. Zelfs met de hand is een aantal van de werkstukken goed te maken.

Het boekje Leuks met lapjes van Arda Meijburg kost € 9,99.

Give away!

Om het bestaan van dit mooie creatieve boekje te vieren, mag ik iets heel leuks weggeven in samenwerking met met uitgever Tirion Creatief, Arda Meijburg en By Petra.

Give away pakket By Petra Tirion ArdsCatch22 Jipshop

We stelden een erg mooi pakketje samen, dat je goed kan gebruiken wanneer je aan de slag gaat met Leuks met lapjes. Dit zit er in:

(NB: het boekje zelf is geen onderdeel van de give away!)
Giveaway By Petra Jip by Jan

En het allerleukst: we stellen niet één zo’n creatieve set beschikbaar, maar maar liefst vijf!

Give away Ardscatch22 en Jipshop Jip by Jan

Wat je moet doen om kans te maken:

Laat je reactie achter onder deze blogpost en schrijf daarin wat je graag zou willen maken uit het boek Leuks met lapjes. Ik ben heel benieuwd wat je het meest aanspreekt!

Handmade divas speldenblikje Tirion Creatief Jip by Jan
Alle reacties die zijn geplaatst t/m zondag 6 april 2014 dingen mee. Maandag 7 april (‘s avonds) maak ik de vijf winnaars bekend.
Let op: gebruik een van de bovenste drie opties bij ‘Choose an identity’ wanneer je je reactie achterlaat. Stel dat jouw reactie wint, maar ik zie geen naam om je bekend te maken als winnares, dan gaat de prijs helaas aan je neus voorbij en dat zou zonde zijn.

 

Geen anonieme reactie bij comments op give away

Veel succes!

Bloglovin

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

136 Responses

 1. Evy
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give-away! Ik wil graag mee doen, omdat ik (nog) niet heel handig ben met stofjes maar het wel graag wil worden. Dit zou me een stap in de goede richting zetten denk ik! Dus vandaar! Wie niet waagt……..

 2. Marianne
  | Beantwoorden

  Ik vind het toch bijzonder dat er nog geen reacties bij staan … Wie wil dit nou eigenlijk niet winnen, een super boekje om iets leuk te maken voor jezelf ..of vooral ( voor mij dan ) om weg te geven aan iemand anders. Zeker in een tijd dat iedereen bijna alles al heeft is een zelfgemaakt kadootje super leuk! En dit boekje staat er vol mee!

 3. Leonie Giezen
  | Beantwoorden

  Wauw, hoe gaaf is deze give-away! super leuk! Ik ben dol op de knuffels die er in staan en zou als eerste de vossenfamilie gaan maken; en elk vriendje en vriendinnetje van mijn kleine meid krijgt dan een klein vosje cadeau wanneer er een feestje te vieren valt!

 4. Nikki-Milou
  | Beantwoorden

  Wauw Janneke dit is gaaf, ik ‘moet’ nog een leuk ringen-kussentje knutselen voor onze bruiloft in Juni, dat moet vast en zeker goedkomen met deze Give-Away!

 5. Wauw!! Wij gaan binnenkort verhuizen en ben nog op zoek naar lieve materialen om de meisjeskamer mee aan te kleden en op te vrolijken! Ik doe dus graag mee :-):-):-)

 6. Mirjam Boven
  | Beantwoorden

  Tja ik weet niet hoe het met jullie is maar ik zie daar echt met KOEIELLETTERS Mirjam op dat super gave pakketje staan. ……. De stofjes het boekje, het blikje alles klopt! En ik heb een grote konijnen en poezen in huis dus 1 van die 2 zal nummer 1 om te maken zijn denk ik!

 7. Mirjam Boven
  | Beantwoorden

  Konijnen en poezen fan!

 8. Marleen Jol
  | Beantwoorden

  Het lijkt me een heel leuk boekje om leuke dingen uit te maken. Wat zou ik als eerste maken? Waarschijnlijk de kat voor mijn dochter als poezenfan!

 9. Marleen Jol
  | Beantwoorden

  Het lijkt me een heel leuk boekje om leuke dingen uit te maken. Wat zou ik als eerste maken? Waarschijnlijk de kat voor mijn dochter als poezenfan!

 10. Marcia Bakker
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige actie is dit zeg.. Ik weet het wel. Als ik deze prijs ga winnen wil ik ALLES maken. Het is allemaal zo vreselijk leuk!!!!

 11. Een hele leuke give away.Ik doe graag mee. Het boekje ziet er mij heel leuk uit en ik zou voor de knuffels gaan want hier eentje in huis die zot is van knuffels

 12. Nattie
  | Beantwoorden

  Wat ik graag zou willen maken???
  Wat een vraag : de telefoonhoes, want die slingert nu hoesloos in mijn sjakos (handtas 😉 ) rond; de knuffels; kussentjes; …. alles dus.
  Genoeg inspiratie in dit superboekje.
  Ik doe dus graag mee aan deze geweldige give away

 13. debontewereld
  | Beantwoorden

  Ik ken het boek helemaal niet 🙁 jammer, want ik ben een naaister en heb veel inspiratie boeken in huis.. Ik zou graag een uil willen maken. Er is weer een kleinkind op komst dus een leuke creatie met mijn rest lapjes zou heel mooi zijn.. Maar er zullen uiteraard meer leuke artikelen gemaakt worden hier voor de babykamer.. ik duim…want vind het een super pakket Groetjes, Trees

 14. Ateljee RooT
  | Beantwoorden

  Badges en labels! Ideaal om al die restjes stof in te verwerken.en het boek staat vol met allemaal leuke ideetjes voor zelfgemaakte kadootjes. Laat dat super leuke pakketje maar komen 😉

 15. Hanneke Postma
  | Beantwoorden

  Wat een enig boekje. Ik zou voor de lapjeskat gaan, denk ik. Staat altijd gezellig in de naaikamer.

 16. Marloes Groot
  | Beantwoorden

  O wat leuk! Wist niet van het bestaan af maar knuffels maken kijkt me zó leuk! Ik heb ook nog handgemaakte knuffels van mijn oma, als ik dat nou ook voor mijn kids kan maken….

 17. Margot
  | Beantwoorden

  ik doe mee voor mijn zus en schoonzus, die zijn handiger met de naaimachine!

 18. Julia Besnard
  | Beantwoorden

  Wat superleuk! Ik wil dat wel winnen! Op dit moment zijn er twee nichtjes van mij zwanger, en het lijkt me leuk om wat voor mijn toekomstige achterneefje(s) of achternichtje(s) te maken. En als ik win, dan kan ik ook kijken of ik een vossen mobile kan maken (met een beetje creativiteit moet dat dan toch lukken met lapjes en dit boekje?)

 19. Tante Kee
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, wat een geweldig pakket!!! Dit boekje staat bovenaan mijn verlanglijstje. Inspiratie voor mijn groeiende berg restjes stof! Helaas kan ik hem voor mijn verjaardag niet vragen, mijn familie en vrienden leggen geld bij elkaar voor een snijplotter en mijn man betaalt het restant 😉 geweldig natuurlijk maar dit boekje blijft nog wel een favoriet… Misschien cadeautje van jou/jullie;-) ik vind het voornamelijk leuk om voor anderen en mijn kinderen wat te maken. Maar ik lees iets over een etui, dat brengt me op het idee om een etui te maken voor mijn zonnebril.. Ik ben benieuwd naar het patroon/beschrijving!

 20. Tante Kee
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, wat een geweldig pakket!!! Dit boekje staat bovenaan mijn verlanglijstje. Inspiratie voor mijn groeiende berg restjes stof! Helaas kan ik hem voor mijn verjaardag niet vragen, mijn familie en vrienden leggen geld bij elkaar voor een snijplotter en mijn man betaalt het restant 😉 geweldig natuurlijk maar dit boekje blijft nog wel een favoriet… Misschien cadeautje van jou/jullie;-) ik vind het voornamelijk leuk om voor anderen en mijn kinderen wat te maken. Maar ik lees iets over een etui, dat brengt me op het idee om een etui te maken voor mijn zonnebril.. Ik ben benieuwd naar het patroon/beschrijving!

 21. Inge Altena
  | Beantwoorden

  Een leuke give-away. Graag zou ik meedoen en hopelijk krijg ik in de nabije toekomst meer tijd (en ruimte) om heerlijk bezig te gaan met stofjes en dingetjes, naast de zorg voor mijn vier kleine kinderen. Dit zou een mooie boost zijn:-). Leuke blog!

 22. Mirjam
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give away. Ik doe graag mee. Die vossen familie vind ik super!

 23. Martine Deroo
  | Beantwoorden

  Mag ik ook meedoen? Dit lijkt me een prachtig boek, ik zou heel graag een deurstopper maken en die staan er in, dus tips zijn zeer welkom! Dankjewel voor deze kans, Martine

 24. hutsefluts
  | Beantwoorden

  Alleen van de foto’s wordt je al vrolijk, wat een geweldige give away!Ik waag ook graag een gokje, dus bij deze!

 25. Dinie
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend gave give away.
  Momenteel zijn mijn man en ik bezig om een mooie hobbykamer op de zolder voor mij te creëren. Mijn hele huis bestaat uit natureltinten. Een beetje een stoere inrichting in mijn mannenhuishouding.
  Nu ik een eigen kamer ga krijgen worden daar uitsluitend vrolijke en vrouwelijke kleuren gebruikt. Lekker het tegenovergestelde van de rest van het huis.
  De vrolijke spulletjes van deze give away is dus meer dan welkom

 26. Jacky
  | Beantwoorden

  Ik heb natuurlijk heel veel stukjes stof over maar ook stukjes leer lijkt me super leuk om de vosjes daarvan te maken
  Groetjes jacky

 27. Unknown
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee! Wat een super give-away!! Ik heb twee weken geleden het boekje gekocht, dus kan de give-away heeeeeel goed gebruiken!!

 28. Babbe
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give-away! Ik doe graag mee! De magneet-huisjes die in het boek staan vind ik super!

 29. Martje
  | Beantwoorden

  Wat een super leuke give-a-way! De vossenfamilie lijkt me leuk om te maken voor mijn dochter van 1,5 en voor haar broertje of zusje die in september komt. Ik ga duimen!

 30. Linda De Bruijn
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, dat heb je echt super voor elkaar! Ik wel heel graag mee dingen naar1 van de 5 pakketten. Ik ben zelf ook een enorme crea bea en wordt alleen al enthousiast als ik jouw blog lees. De vossen familie lijkt me wel wat,maar ik heb ook een enorme zwak voor uiltjes. Verras me 🙂

 31. Wat een fantastisch pakketje, past helemaal in de stijl van ons. De knopen kunnen goed op het trenchcoat-jasje waar ik mee bezig ben voor mijn meiske. Het boekje ken ik niet maar zullen ongetwijfeld ook goede ideeen voor mijn werk in staan (activiteitenbegeleider in een verpleeg- en revalidatiecentrum). En ik kan nog wel veel meer bedenken waarvoor ik dit mooie pakketje voor zou kunnen gebruiken. Super pakket!
  Ik zag al een reactie van een andere Mirjam dat er met grote koeienletters Mirjam op stond 😉 nou hier nog een Mirjam!!!

 32. Laatst heb ik flink opgeruimd. Mijn naaispulletjes, lapjes stof, lint, knoopjes etc. netjes gesorteerd en opgeborgen. Nu kan ik makkelijk iets vinden en weet ik waar alles ligt. Ik kwam er achter dat ik wel heeel veeel stofjes, knoopjes lint etc. heb!! Ik kan me dus helemaal uitleven met dit leuke boekje! Ik doe graag mee met de give-a-way! Superleuke actie!
  groetjes Simone
  http://haakennaai.blogspot.nl

 33. Freubeline
  | Beantwoorden

  Wat superleuk! Ik heb het boekje nog niet in mijn bezit, maar hoop hem te krijgen voor mijn verjaardag volgende maand 😉 Dus dan zou deze give away goed van pas komen! En tja, wat zou ik graag willen maken? Ik ben in augustus uitgerekend van de tweede, dus zou graag een leuke knuffel willen maken!

 34. Hannie Stoel
  | Beantwoorden

  Ziet er allemaal superleuk uit. En wie wil er nou niet zo’n pakketje winnen…..
  Het boekje heb ik in het echt nog niet gezien maar mijn dochter had het er ook al over.
  Het poezenkussen en de vossenfamilie vind ik superleuk, zou ik best eens willen maken.

  groetjes, Hannie

 35. Marjolein
  | Beantwoorden

  Wow, dat ziet er allemaal heel leuk uit.
  Ik zou de lapjeskat gaan maken, wij hebben zelf een kat en onze jongste zoon, hij is 3 jaar, is helemaal gek van de beestje. Hij loopt de hele dag met hem te sjouwen en het beestje vindt het allemaal best tot op zeker hoogte dan 😉 Een eigen (lapjes)kat waar je echt de hele dag mee kan sjouwen lijkt me een goeie optie voor hem!
  Groetjes Marjolein

 36. Esther
  | Beantwoorden

  Waauw Janneke wat gaaf je give away super leuk dat je die allemaal weg geeft, ik doe dus graag mee. Fijne dag verder groetjes Esther

 37. Heidi
  | Beantwoorden

  jaaa leuk! Ik ding graag mee! over 5 weken ben ik uitgerekend van ons derde zoontje. heb me deze zwangerschap suf gekocht aan leuke stofjes (zonder te weten wat er van te maken maar ik MOEST ze echt hebben 😉 ik wil nog graag een leuke vlaggenslinger maken en kussens op de babykamer…. 5 weken en verwacht 8 – dagen te laat zoals bij de eerste 2 😉 qua timing moet t dus lukken!

 38. wil15
  | Beantwoorden

  Wow wat een leuke give away! Ik hou van lapjes en van kleurtjes. En ik zou willen beginnen met de huisjes of de badges. Nu eerst vlug het boekje bestellen bij Arda. En wie weet kan ik dan snel beginnen. Lekker mindful bezig zijn met creëren van leuke dingen. En leuk dat ik nu ook op je blog bent terecht gekomen. Die ga ik eens op mijn gemak bekijken. Succes en bedankt voor de leuke actie.

 39. Teesty
  | Beantwoorden

  Ooee heerlijk al die vrolijke kleurtjes! Ik zou er labeltjes (transfer) van maken en kussens, beide uutct hoek, zo kan ik alles leuk opfleuren! ♡ liefs Thalia

 40. Doe graag mee met deze super give away.
  Ben helemaal gek van de vossenfamilie zo leuk! Verder staan er nog veel meer leuke kleine projectjes in om te maken en cadeau te geven!

 41. mirjam
  | Beantwoorden

  wat een mooie giveaway
  als ik win ga ik ook zo’n mooie kat maken vind hem super

 42. Ik vind de huisjes geweldig! Die zou ik zeker gaan maken en ook de brillenetui, maar ja, de poezen zijn ook super. Ik doe heel graag mee!!Wat een ontzettend leuke give away!

 43. Nardy
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give away Janneke! Ik waag graag een kansje. Even door het boek gebladerd en alles in leuk om te maken, van knuffels tot de hoesjes voor schrijfblokjes om weg te geven. Groetjes Nardy

 44. Ik neem ook graag deel. Restjes stof worden hier steenvast aangeslaan door de bijna 11-jarige dochter die knuffels bij de vleet maakt, ook toilettasjes en andere leuke dingen zoals vlaggenlijnen, broches,… zijn favoriet

 45. Jeuh! Hier wordt ik vrolijk van! Ik doe graag mee!

  Groetjes Germaine

 46. Joentje
  | Beantwoorden

  Oei! Die is leuk! Die kleuren zijn geweldig! Ik ben heel nieuwsgierig naar het patroon van de deurstopper want die van mij is helaas kapot gegaan vorig jaar. Maar konijnen zijn ook zooo schattig;)

 47. Wat een vrolijk berichtje! Ik doe graag mee! Ik zou graag een vrolijke brillenhoes willen maken voor mijn zonnebril zodat ik niet meer een saaie zwarte hoes hoef te gebruiken!

 48. Lax by Debs
  | Beantwoorden

  Ik heb t boek (nog) niet maar die staat op mn wensenlijst voor moederdag :-).. maar wat een gave foto’s! Ik krijg helemaal zin in t maken van die superleuke kussens en huisjes hangers! Ik maak al veel vrolijke spulletjes maar veel van vilt en wil graag meer met stof gaan maken vooral omdat die zo vrolijk bedrukt kunnen zijn. Hele leuke give-away actie en ik zou heel graag een van de gelukkigen willen zijn 😉

 49. Karin Tichelaar
  | Beantwoorden

  Helemaal leuk. En dan van die leuke dingen waar je weer mee aan de slag mag gaan om mooie creaties te maken. Hoe blij kan je worden van zulke leuke pakketjes!

 50. BabyStuffy
  | Beantwoorden

  Ik doe als grote JipbyJan fan heel graag mee!
  Ik maak heel graag mooie dingen en al meerdere keren was jij mijn inspiratiebron 😀 speciaal voor jou blog heb ik de bloglovin app geinstalleerd op mijn iphone 😀
  Ik zou niet kunnen kiezen wat ik als eerste zou gaan maken uit het boekje maar ik denk dat het de lapjeskat zou worden, speciaal voor mijn nichtje van 6 die 2wkn geleden haar mini poes heeft begraven (had een ongeluk gehad:-() heeft ze een troost poes..

  Liefs Priscilla

 51. Marianne
  | Beantwoorden

  Gaaf!
  Ik zou de kat maken voor mijn penvriendin : dol op katten en ze kan wel een opsteker gebruiken!!
  Ik heb genoeg stofjes liggen om te gebruiken 🙂

 52. Joyce
  | Beantwoorden

  I Like this book! Heb hem al in huis het eerste project al gemaakt! de lappenpop, gemaakt van mijn oude pyama’s waar ik geen afscheid van kon nemen. De pop staat nu op mijn slaapkamer zodat ik toch nog mijn geliefde pyama’s kan vasthouden 😉 het volgende project wordt waarschijnlijk de poes!

 53. Ellen Jansen
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuke give away. Ik heb uit het boek al twee poezenkussens gemaakt. Verder wil ik binnenkort nog een knuffelkonijn maken, het huiselijke kussen met de driehoeken en een deurstopper.

 54. Maaike
  | Beantwoorden

  Oh, wat een superleuke give-away!! Ik zou waarschijnlijk de telefoonhoes maken. Of de brillenhoes. Of het OV-kaartenmapje. Of… ik wil alles wel maken uit dat boekje 😉

 55. hartkussen
  | Beantwoorden

  allereerst wat een leuk boekje en wat een leuke actie.
  zou graag de huisjes willen maken
  en nu maar duimen
  evelien atzori

 56. esther vogelaar
  | Beantwoorden

  heel erg leuk; deze give away!! ik ben zelf dagelijks bezig met handwerk. ik heb de afgelopen periode heel veel gehaakt en zou graag weer eens even met een andere techniek werken. het kleurige van het boekje spreekt me heel erg aan. ik zou de kat maken (die jij hebt gemaakt ziet er super uit!) en ook de huisjes; zoooo schattig!! een de vosjes voor mijn vriendin, zouden ook een succes worden denk ik. ik hoop dat ik win! groetjes Esther

 57. Eva lynn
  | Beantwoorden

  Wat een superleuke give-away!! Moeilijk te kiezen hoor wat te maken. T wordt vast iets voor de babykamer. Een lieve knuffel ofzo.. In augustus verwachten we onze 2e spruit. Leuk blog trouwens. Blijf je volgen 🙂

 58. Tante Kee
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Ik had in mijn enthousiasme daarstraks niet goed gelezen… Het boekje hoort niet bij de give away! Dus die heb ik nu toch maar zelf besteld 😉 cadeautje voor mezelf… Maar de give away komt dan natuurlijk goed van pas…

 59. Bianca074
  | Beantwoorden

  Dag Janneke,
  Het boekje heb ik, een echt superleuk boekje. Maar hoe leuk zou een bijpassend setje accessoires zijn;))
  Het volgende wat ik wil gaan maken is het hoesje om een notitie boekje. Het brillenhoesje heb ik gemaakt en was erg leuk om te doen. Net wat je zegt: snel te maken!
  Ik wacht met spanning af…

 60. Sofie
  | Beantwoorden

  This comment has been removed by the author.

 61. Sofie
  | Beantwoorden

  Waaw, 1 kans op 5, dat moet lukken!!!
  Ik doe dus heel graag mee, linkje komt eraan 😉
  Ik zou er graag van die kleine huisjes mee maken, als sleutelhangertje, leuk om cadeau te doen, denk ik!
  Groetjes Sofie van Fie bakt, haakt en naait!

 62. Elvira
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Wat een super leuke give away!!
  Toen ik het boekje voor het eerst doorbladerde wist ik meteen dat de magneethuisjes het juffencadeautje zouden worden dit jaar. Dat wordt dus het eerste wat ik ga maken. Het boekje is al besteld dus nu duimen maar voor het pakketje…..

 63. Nadine
  | Beantwoorden

  Amaai zo een leuke, vrolijke kleurtjes – “so schmeckt der Sommer” 🙂

 64. Karen Kim
  | Beantwoorden

  Het boekje heb ik inmiddels al aangeschaft en het is zóóóóó leuk! Wat ik uit het boekje ga maken? De deurstopper…nee, het telefoonhoesje…of toch de vlaggenlijn…Eeeh, het knuffelkonijn is ook erg leuk! Hoewel, nieuwe huiselijke kussens…ook een goed idee! Kortom, ik ga ALLES UIT HET BOEKJE MAKEN! Heb ik daarvoor stofjes genoeg? Nee, nooit! 🙂 Spannend!!!

 65. Wat een heerlijk vrolijke kleurtjes, daar krijg je direct de zomer van in je bol!

 66. Bep Heutink
  | Beantwoorden

  wat een leuk pakket, ik doe graag mee, zo kan ik weer veel spulletjes voor het weeshuis in Uganda maken, waar mijn dochter ook weer heen gaat. Ze neemt dan ook veel eigengemaakte kleren en knuffels mee

 67. Skunkamamsie
  | Beantwoorden

  Ik ben gek op de vossenfamilie en zou die graag maken uit het boekje! Hopelijk heb ik veel geluk op deze zonnige dag en win ik een van de pakketjes! 🙂
  Liefs

 68. Bertha Krol
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give away. Wil graag wat handiger worden met de naaimachine. Dat kan dus door deze leuke projecten uit het boekje te gaan naken. Daar zou dit een hele leuke startespakketje voor zijn. Ik waag dus heel graag een gokje en ga dan ook heel hard duimen.

 69. Bieke P.
  | Beantwoorden

  Een boekensteun zou ik wel helemaal zien zitten om te maken uit al mijn restjes stof (ik krijg het nooit over m’n hart ook maar het kleinste lapje weg te gooien)!

 70. Oh wat prachtig allemaal!
  Ik ben eigenlijk op heel veel vlakken creatief bezig, haken, breien, snailen. Naaien (nog) niet maar het trekt zooo! Helemaal als ik die heerlijke stofjes zie, het zou het perfecte beginnerspakket zijn om heerlijk mee aan de slag te gaan. Ik zie prachtige rokjes, stoere giletjes, zachte knuffels en mooie kussenhoezen voor me… Ik kan niet wachten

 71. liesette Roelofs
  | Beantwoorden

  Wat een geweldig pakket. wie wil dit niet winnen. En wat een leuke ideeën heb je. Ik ben dol op stofjes je kan er zoveel kanten mee op. In combinatie met vilt is ook erg mooi en leuk om te gebruiken. Gr

 72. Martine
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuke give away!! Ik doe graag mee. Het lijkt mij heel erg leuk om die handige hoesjes die in het boekje staan te maken. Maar het lijkt mij ook leuk om vlaggelijntjes te maken voor mijn neefjes en nichtjes.

 73. Rosa
  | Beantwoorden

  Hola. no se si puedo participar al vivir en España, me gustaría. Me gusta mucho tu blog y te sigo por facebook y bloglovin. Muchas gracias.

 74. Conny van Roest
  | Beantwoorden

  Wat een vrolijk pakketje! Ik doe graag mee!

 75. Meetje Lief!
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give away weer! Ik ben trouwe volger van je leuke blog. Zo leuk om te lezen dat je steeds meer nieuwe dingen( lees hobby’s) eigen maakt en ook zo herkenbaar! Ik werd meteen verliefd op het poezenkussen waadt je maakte, ik denk dat ik er daar wel drie van maak! Voor al m’n dochters 1! Daarna ga ik zeker iets voor mezelf maken…. Veel liefs Marcella

 76. Corina v Wieren
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, wat ontzettend leuk zeg!! Zeker om zelf te hebben maar ook om aan iemand kado te doen…….zou dat even goed uitkomen?? Ben bijna jarig:D!! 😉

 77. Wat een ontzettend leuk boek, wie weet win ik wel…..

 78. Monique
  | Beantwoorden

  Oh dat ziet er leuk uit!! 💕Geweldig die kleurtjes. Aangezien ik een heeeele grote berg lapjes heb liggen kan ik wel wat inspiratie gebruiken. Dat boekje ga ik snel bestellen! Kussens zijn altijd leuk om te maken en een vlaggenlijn lijkt me ook leuk. Met vier mannen in huis heb ik pas maar de muur roze geverfd 😄. Daar passen nog wat zoete accessoires bij. 😍

 79. Carolien
  | Beantwoorden

  Wat een superleuke give away! Ik heb laatst met het boekje in m’n handen gestaan en kocht het toch niet, ik vraag mezelf nog steeds af waarom. Misschien wip ik deze week nog even langs de boekhandel 🙂 Ik vind de huisjes magneten erg leuk. Jammer genoeg hebben we weinig plaatsen in huis waar een magneetje blijft hangen….maar als cadeautje zijn ze ook leuk!

 80. All Set
  | Beantwoorden

  Leuk,ik doe graag mee… Die sleutelhangers en magneten lijken me leuk!

 81. Brigitte vS
  | Beantwoorden

  Wat leuk!! Die huizenmagneten zien er echt super uit, zo’n heel straatje voor op de koelkast is volgens mij hartstikke gezellig.

 82. griet boels
  | Beantwoorden

  voor mijn 2 kleinkindjes ben ik altijd op zoek naar nieuwe ideeen, en doe dan ook graag mee met deze give away.

 83. alles waar huisjes in voorkomen vind ik leuk, meestal, dus de minihuisjes uit deze uitgave zijn helemaal naar mijn zin.

  succes
  Jenny

 84. Pleuntje
  | Beantwoorden

  Ik hoop dat de GIve away een gift to me gaat worden.
  Wat ziet het er allemaal inspirerend uit.
  Ik zie schattige huisjes, leuke badges maar ook die onwijs snoezige kat. Dat zal nog moeilijk kiezen worden. Ik doe dus graag mee en bestel dan natuurlijk ook direct het boekje. Om nog meer mensen enthousiast te maken, heb ik het bericht gedeeld op mijn FaceBook.X

 85. Leuke give-away! Ik kan maar moeilijk kiezen wat ik zou gaan maken. Alles is zo leuk. Maar ik denk dat ik dan als eerste 4 mapjes voor OV-kaarten ga maken in verschillende stofjes (heb ook hele leuke jongensstofjes liggen, wel handig met 3 jongens in huis), zodat ze niet meer kapot gaan of verloren worden 🙁 En daarna zou ik een plantenhanger maken. Ik ben dol op groen in huis.

 86. Anske Jespers
  | Beantwoorden

  Super leuk! Wil ik wel winnen!
  Het boekje staat al even op mijn verlanglijstje! Dus ga het ineens kopen 🙂
  Ik vind het idee van labeltjes ideaal . Net wat ik nu nodig heb 🙂

 87. Vicky Bloemen
  | Beantwoorden

  Echt super! ik vind het poezenkussen leuk. Ook de twee dochtertjes vinden dit heel tof. Benieuwd wat onze viervoeter er zelf van vindt ….

 88. Little Train
  | Beantwoorden

  O-oh, wat leuk!!!! Als ik een van deze pakketjes win, koop ik het boekje. Ik heb er al eens mee in de hand gestaan, maar ja, je kunt niet alles kopen hè? Zeker niet als je je basn kwijt bent.

  Ik vind die huiselijke theedoek heel leuk. En we hebben hier in huis nog behoefte aan een paar leuke deurstoppers…

 89. krullerien at hotmail dot com
  | Beantwoorden

  Die vosjes kijken me wel heel lief aan… Wat een leuke give-away. Ik doe graag mee!

 90. Miranda
  | Beantwoorden

  wat gaaf!!! ik doe graag mee!!

  miranda (miepeke)

 91. Jacky
  | Beantwoorden

  Ik zou graag een speldenkussen voor mezelf en vrienden maken (die kun je nooit genoeg hebben) en de vosjes voor mijn kinderen, omdat onze achternaam de Vos is!

 92. Oh wow wat een geweldige actie! Ik doe dolgraag mee, alleen heb ik het boek nog niet wat wel al op mijn verlanglijst staat. Dus tsja wat zou ik willen maken uit het boek? Ik zie kleine huisjes die ik al eens eerder zag bij Janina van Elke dag zaterdag en lijkt me leuk om die eens te gaan maken en ook mijn collega’s te laten zien wat voor leuks je allemaal kunt maken van kleine stukjes stof! Ze gooien heel wat weg wat ik zonde vind.
  En die lapjeskat zou ook wel heel leuk zijn, heb wel genoeg blog dinnen die houden van katten hihihi en dat zou weer een leuke give away zijn op mijn blog ;).
  Warme groetjes van Susan

 93. Jos
  | Beantwoorden

  Ik heb een hele stapel lapjes liggen die in aanmerking komen voor werktstukjes uit dit vrolijke boek! En die vosjes, leuk voor op de babykamer die van de zomer geboren gaat worden in de familie!

 94. Hurms
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig boekje, en dan ook nog zo’n gave Give-Away!
  Ik doe heel erg graag mee en wil dan graag 2 knuffelkonijnen maken. In mei en juli verwacht ik een neefje/nichtje. Dat is natuurlijk super leuk als je als tante met zo’n mooi cadeau aan kunt komen.

 95. kool-v.d.kaa
  | Beantwoorden

  Graag doe ik ook mee. De vlaggetjeslijn is een project wat ik wil maken, niet voor binnen, maar voor in de tuin. Niet alleen voor een verjaardag, maar gewoon om elk gelegenheid op te vrolijken.
  Groeten, Alma

 96. Inge Roosen
  | Beantwoorden

  Blij dat ik onlangs je blog gevonden heb via Instagram!!!!
  Super give away…Ga het boekje ook bestellen, kende het nog niet maar vind het te mooi om te laten liggen.
  Als eerste zou ik de huismagneetjes maken (ben gek op zelfgemaakte magneten) dan de vlaggenlijn (er is er binnenkort eentje jarig) en dan die schattige vosjes want daar is mijn vriendin dan weer wild van
  grtjs

  pixie
  pixiemiksalot.blogspot.com

 97. kjps
  | Beantwoorden

  die huiselijke kussens zou ik erg leuk vinden. En misschien wil mijn moeder ze dan voor mij maken, die kan de schitterendste dingen maken. En ze is op zoek naar nieuwe projecten 🙂

 98. Famojager
  | Beantwoorden

  Wat een mooi boek! Ook hier zijn altijd lapjes over. Te klein om een project mee te beginnen, te groot om zomaar weg te gooien.
  Ik ben erg nieuwsgierig naar de deurstopper. Als deze temperaturen aanhouden komende zomer, kan ik die zeker gebruiken!

 99. Radboud Romy
  | Beantwoorden

  Boekensteun!! Mijn ene hobby is naaien en de ander lezen, dus dat is de ideale combi.

  Leuke blog zeg, ik volg je nu ook op bloglovin.

 100. Een erg leuke give-away, een enorm leuke boek met superideetjes om ze stuk voor stuk uit te proberen. Want kiezen is nu echt niet mijn sterkste kant. Ik ben zeker FAN!
  En vanf nu ga ik je blog blijven volgen, een superontdekking.

 101. principeta
  | Beantwoorden

  Die sleutelhangers en magneten lijken me leuk!Super leuk! Wil ik wel winnen!

 102. Kaatje79
  | Beantwoorden

  Ik zou graag de vlaggenlijn maken om zo feestjes nog vrolijker te maken!

 103. Doortje Dartel
  | Beantwoorden

  Dit boekje moet ik dus echt aanschaffen. Maar met die leuke spulletjes erbij kan ik gelijk aan de slag met een project. Het is moeilijk om te kiezen zoveel leuks staat erin.

 104. kreamade
  | Beantwoorden

  Poeh, dan zie ik al zoveel reacties…. Toch doe ik heel graag mee! Het eerste wat ik ga maken uit het boekje is het poezenkussentje. Niet als kussen, maar als applicatie op een tas voor jongste dochter. Ben heel benieuwd hoe dat er uit gaat zien! gr. Hennie

 105. Wat ziet het boek er geweldig uit. Lekker vrolijk, daar houd ik van! Ik kan voor de hobbykamer nog wel een deurstopper gebruiken, want hij blijft niet zo goed open staan. Ik zag in de inhoudsopgave dat er van de deurstopper ook een patroon in het boek staat. Dat zal het dan als eerste worden waarschijnlijk.
  Lieve groetjes, Marianne

 106. Amber
  | Beantwoorden

  Wat is jouw lapjeskat snoezig geworden. Leuk dat jij zoveel cadeautjes mag uitdelen.
  Als ik een pakje zou winnen, dan maak ik de grappige deurstopper voor mijn dochter. Nadat haar poes van een kunststof deurstopper heeft gegeten en is geopereerd, lijkt dit me een leuker en veiliger idee voor haar.

 107. sjuulke
  | Beantwoorden

  Super leuk boekje.. ben sinds een paar weken begonnen met naailessen en als moeder van een dochter van 3 en een zoon van 4 maanden rven tijd voor mezelf maar dest leuker is het om de kinder als je thuis komt teverwennen met een eigen gemaakte creatie .. en er is altijd stof over dus dit boekje is van harte welkom .. altijd super om je lapjes optemaken en er iemand en je zelf heel blij mee te maken

 108. renee
  | Beantwoorden

  Om uit het boekje de spelden kussentjes te maken, met die leuke lapjes…dat lijkt me wel een toppertje…wie weet
  Groetjes renee

 109. Kleinigheidje
  | Beantwoorden

  Wow, wat een super give away. Al die vrolijke kleuren! Dit boekje gaat direct op mijn verlanglijst. En ik zie nu al zoveel leuke dingentjes dat ik niet eens kan kiezen wat ik dan als eerste zou maken….de schattige huisjes…het mobielhoesje…teveel leuks!
  Groetjes, Bouwiena

 110. Ditty Hardeman
  | Beantwoorden

  Geweldig, wat een mooi set! Ik kan wel een beetje vrolijkheid gebruikt en dat spat van de foto’s af! Dit maakt mij alleen al vrolijk! ik heb mijn hart verloren aan de vossenfamilie en ik denk dat mijn beide zoontjes er ook dol op zullen zijn! Nu maar duimen voor de winst 😉 groetjes, ditty

 111. Leuk leuk!! Mijn schoonmoeders meisjesnaam is vos. Het zou wel erg leuk zijn als mijn dochter straks bij oma met een vossenfamilie kan spelen :-). Dus die zou ik als eerste maken.

 112. Daniëlle Kok
  | Beantwoorden

  HayHay!
  Jihaaaaaaa! Wat een prachtige give away! Ik heb me het mooie boekje cadeau gedaan en met dit pakketje kan ik heerlijk aan de slag.
  Het is een pakketje om blij van te worden en helemaal mijn stijl 🙂
  Kan niet wachten om nog meer “Happymess” te maken!
  Liefs Danielle
  ahappymess.blogspot.nl

 113. Eline Blom
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek en een nog leukere give away! Met weinig reststofjes in bezit een geweldige basis voor de leuke projecten. Wat zijn die huisjesmagneten gaaf! En ik zag een pasjesboekje wat al lang op de to do staat. Aan de slag dus.

  Ik waag graag een kansje op een van de pakketjes. Heb echt zo ‘n hebben gevoel!

 114. Hans Stegmeijer
  | Beantwoorden

  Ik wil graag mee doen met de give-away. Ben al een beginnend maar al zeer verslaafd haakster. Dacht het niet te kunnen maar oefening baart kunst. Dit zelfde wil ik nu met naaien gaan proberen. Met name de vrolijk lapjes en kleurtjes spreken mij aan. Beginnen met het leuke kussen dat zou ik graag willen maken. Bijzonder geinspireerd door je Blog. Ik word er helemaal energiek van wil alles kunnen en gaan maken. Ga zo door! Groetjes Gina

 115. ikke
  | Beantwoorden

  Ik doe heel graag mee, ik zou dan die leuke huisjes wil maken als sleutelhanger voor al die losse sleutels die hier rond slingeren van fietsen en huizen van buren.

 116. Wow wat een reacties, dat kan ik alleen nog maar van dromen.

  Ik doe mee ; wat een geweldige give – away. Ik had je graag ook even ontmoet op de beurs. By Petra was inderdaad een hele mooie stand..

  Ik ga voor het borduurpatroon kaartje… Zelf heb ik hele mooie borduurgaren ingekocht voor op mijn website. Leuk om als voorbeeld te gebruiken op mijn blog en gelijk een beetje reclame te maken voor de ander. ^_-

  Groet Irene

 117. Pauline
  | Beantwoorden

  Ik doe heel graag mee, wat een superleuke give away! Ik ga als eerste de huisjes maken, voor drie stellen vrienden die nu aan het verhuizen zijn! 🙂

 118. Rigine
  | Beantwoorden

  Oh,oh wat een leuke give-away.
  En een ontzettend leuk boekje om ideeen op te doen voor mijn stapel lapjes. De huisje, het vosje, alles is gewoon super leuk. Ik doe dus graag mee.

 119. mijneigenkijk
  | Beantwoorden

  de huisjes en daarna het poezenbeest. Maar ik zie nog veel meer leuks dat inspirerend is. Ik zal nog lapjes tekort hebben 😉

 120. Super wedstrijd. Zeker iets om te willen hebben!!!

 121. Marlies
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give away. Al die kleurtjes als jongens moeder lijkt het me heerlijk om wat meer kleurige lapjes en spulletjes erbij te krijgen.
  Ik zou het eerste de huisjes hangers maken uit het boekje en daarna het etui voor mijn haaknaalden.

  Ik duim heel hard dat ik de gelukkige wordt.
  Liefs Marlies

 122. Marije Bons
  | Beantwoorden

  Wat een super pakket!! Ik zou met 2 dingen uit het boek beginnen; de vlaggenslinger, omdat m’n zoontje bijna z’n eerste verjaardag viert. En omdat m’n dochter niet kan achterblijven zou ik voor haar het knuffelkonijn maken. Ze is net gestopt met duimen, wat ze altijd met haar roze knuffelkonijntje deed… Die laat ze nu maar links liggen, omdat ze anders weer gaat duimen. Voor haar dus een lief, zelfgemaakt knuffelkonijn <3
  Daarna zou ik veel moois gaan maken voor m’n swap-maatjes.
  En nu…. Duimen maar!!!!

 123. Angela Kret
  | Beantwoorden

  Dit boekje is echt een hebbeding!! Daar ga ik snel naar op zoek. En ja het zou natuurlijk geweldig leuk zijn om dan te starten met jouw mooie Give-away pakket.
  Ik zag gelijk de superschattige huisjesmagneten.
  Die ga ik gelijk maken. De stofknopen lijken me ook helemaal gaaf om de kleding van mijn dochter en mijzelf mee te versieren. Vooral als ze geborduurd zijn!
  Ik wil altijd graag alles proberen om zelf te maken en haal zoveel inspiratie uit jouw leuke blog en nieuwsbrief!!
  Groetjes Angela Kret

 124. Mireille Meisner
  | Beantwoorden

  Prachtig pakket! Dat zou ik heel graag winnen om samen met mijn dochters te freubelen en dan zou ik denk ik beginnen met de huisjesmagneten. Die vind ik er echt superleuk utpitzien.
  Nu maar duimen…

 125. Anonymous
  | Beantwoorden

  I love it! Jee, wat leuk weer! Ik doe graag mee aan deze Give away. Hoop dat de sterren gunstig voor me gestemd zijn…. Grtz San

 126. Sandra Beersma
  | Beantwoorden

  I love it! Jee, wat leuk weer! Ik doe graag mee aan deze Give away. Hoop dat de sterren gunstig voor me gestemd zijn…. Grtz San

 127. anna
  | Beantwoorden

  Maandag 7 april is mijn 50e verjaardag!
  Ben net zo’n beetje weer creatief na een zware tijd en merk dat t me helpt om weer iets voor mezelf te doen.
  Dit zou een heel fijn kado zijn.

 128. Evelyn
  | Beantwoorden

  Wauw! wat een prachtige giveaway! ik ding graag mee naar dit super pakketje. Ik heb grote plannen met de kamer van mijn oudste dochter, dus kan dit zeker gebruiken!

 129. jaf giraf
  | Beantwoorden

  Genoeg lapjes liggen in de kast te wachten op een prachtige bestemming. Voor mijn kleuterklas zou ik toch echt de vogels met veren willen maken. Komt goed van pas met het thema: Lente en dieren. Waarschijnlijk maak ik daar dan een vrolijke slinger van met de decoratieve kwastjes als afwisseling. Het zou toch zo mooi zijn om daar de klas een mooie metamorfose mee te geven.

 130. Corine
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give-away! Ik zou graag de magneten maken. Leuk met die mooie stoffen!

 131. Het hoesje voor een notitieblokje ! …. Voor iedere pasgeboren baby van mijn collega ‘s op de afdeling verloskunde maak ik een persoonlijk slabbetje. Voor collega ‘s die iets te vieren hebben wil ik ook graag iets leuks maken …. Top idee , dat hoesje. Te gebruiken op het werk voor onze boekjes en met een leuk stofje of transfer plaatje erop , maakt het je toch super vrolijk?!

 132. annie postma
  | Beantwoorden

  Mijn creatieve handjes jeuken !
  Kiezen kan ik niet, alles wil ik maken !!!!!!
  Pakket, je bent van harte welkom in mijn huisje, dat al vol staat met zelfgemaakte creaties en kadootjes, die nog op hun nieuwe eigenaars wachten.
  Ik zet mijn deur alvast wijd voor jou open, er past altijd nog meer bij……..

 133. Anonymous
  | Beantwoorden

  Ooh wat leuk. Ben net begonnen met een naaicursus, dus zo,n boekje zou ideaal zijn.de de rest is ook meer dan welkom, bij JanJipshop al spulletjes gekocht zodat ik aan de slag kan.

 134. Anonymous
  | Beantwoorden

  Wat een leuke give-away. Ja, wat zou ik maken. Er staat zoveel leuks in. Als eerste een brillenkoker, want weer mijn zonnebril op sterkte breken is niet zo handig. Groetjes, margreet .

 135. Margreet
  | Beantwoorden

  Sorry, ik gebruik nu mij. Google account. Ik hoop niet dat mijn bericht er nu dubbel op staat. Zo wel, mijn excuus alvast maar ik wil heel graag meedoen. En ik en internet zijn niet voor elkaar gemaakt. Er staan zoveel leuke projecten in, maar de brillenkoker wordt zeker de eerste. Hartelijke groet, margreet

 136. Anita H>
  | Beantwoorden

  Oh, wat leuk. Hier maak ik graag kans op. Bij de inhoudsopgave zie ik een OV-kaartmapje staan. Dat zou ik wel graag willen maken. Kan ik goed gebruiken.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.