Home » Winactie » Book review and Give away – Knitting for the Absolute Beginner

Book review and Give away – Knitting for the Absolute Beginner

Geplaatst in: Boeken, Winactie 51

Was ik zo blij dat ik niet door nog een virus was bevangen, krijg ik van uitgeverij Deltas het boek Beginnen met Breien van Aneeta Patel. Om te reviewen én om een exemplaar weg te geven!

A while ago I wrote that I was happy that I didn’t catch yet another virus. But publisher Deltas gave me this book to review: Knitting for the Absolute Beginner. For a review and to give away!

Boek Beginnen met Breien Jip by Jan

Om te beginnen, de inhoud van het boek: de schrijfster Aneeta Patel, ervaren breilerares, leert je in duidelijke taal en met behulp van stap-voor-stap foto’s breien. Er staat een aantal workshops in die essentiële zaken als het opzetten van steken, minderen, meerderen en verschillende steken behandelen.

To begin with, the contents of the book: writer Aneeta Patel, who teaches knitting, guides you through the knitting essentials with clear language and step-by-step pictures. 

Inhoud boek Beginnen met breien Jip by Jan

Daar tussendoor vind je 15 verschillende projecten, die aansluiten op de workshops die je hebt gevolgd en waarmee je het geleerde in praktijk kunt brengen. Hoewel ik van de opzet van de workshops (helder en duidelijk) gecharmeerd ben, vind ik de projecten niet allemaal even leuk en de bijbehorende foto’s ietwat gedateerd. Maar met een frisse bol wol in een ander kleurtje, maak je er zelf iets moois van. En daarbij, het gaat er om dat je oefent met de brei-workshops en daar zijn de projecten dan weer heel geschikt voor. Als je de brei-beginselen een keer onder de knie hebt, zijn Google, Pinterest en handige verzamelsites als Alles over Breien je vrienden voor leuke breipatronen.

Om de workshops te testen toog ik naar de Action voor een bol wol en breinaalden. Wie weet vond ik breien nog steeds niks, dan was ik me in ieder geval niet alvast te buiten gegaan aan de mooiste wol en duurste naalden.

Bol wol van de Action om te leren breien Jip by Jan

Met het boek in de kookboekenstandaard ging ik er voor zitten: steken opzetten.

I put the book in my cookery book stand and learned how to cast on the first stitches.

Book recensie en give away Beginnen met Breien Jip by Jan

En zie hier, dat lukte me. Ik vond het helder beschreven en met de foto’s erbij kon het niet misgaan.

And look, I did it! I found the workshop pretty clear and with the pictures guiding me through the proces, I couldn’t fail.

De eerste workshop daarna was het leren van rechte steken. Die ik me nog herinnerde van vroeger. De volgende workshop behandelde de averechte steek. En die had ik vroeger nooit goed begrepen, maar nu wel (zie de middelste toeren op de foto hieronder).
The first workshop learned me to knit the knit stitch. I remembered that one from ages ago, at school. So they went well. Then I learned to knit the purl stitch. That one I hadn’t learned before, I never really got it. But now I did (see the rows in the middle in the picture below).
Book Knitting for the Absolute Beginner Jip by Jan

En de derde steek, of eigenlijk patroon, dat ik leerde met het boek was de boordsteek. Die vind ik altijd zo leuk bij mutsen. En nu kan ik hem! Zie de bovenste toeren. 
En ik moet toegeven: ik vond het wel erg leuk om te breien. Dus ik ben bang…
The third stitch (or actually pattern) I learned from the book was the rib stitch. I have always liked that pattern. And now I am able to knit it myself! See the rows on the top side in the picture below.

And I have to admit: I pretty much liked knitting. I am afraid the virus caught on…
Boek Beginnen met breien van Aneeta Patel Jip by Jan

Naast de brei workshops en projecten geeft de schrijfster je ook tips met betrekking tot het materiaal dat je nodig hebt en staat er een conversietabel in voor wol en afmetingen in het Nederlands, Engels en Amerikaans.

Besides the knitting workshops and projects, the writer also give you tips regarding materials, needles and stuff you need to knit. And there is a conversion table for wool and sizes in different standards (European and VS).

Boek Beginnen met breien Jip by Jan

Al met al een erg leuk boek om te gebruiken om het breien te leren.

Mocht jij nog tijd hebben voor een hobbyvirus, laat dan vooral je reactie achter op dit bericht en maak kans op het boek Beginnen met Breien van Aneeta Patel.

De winactie loopt t/m dinsdag 14 januari 2014 en ik maak woensdag 15 januari de winnaar bekend.

Book Knitting for the Absolute Beginner Jip by Jan
Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

51 Responses

 1. Manon Smid
  | Beantwoorden

  Ik kan al wel beetje breien, maar ik zie hier weer nieuwe dingen in staan, die ik graag wil leren. Ik doe dus graag mee!

 2. W. Jonkman
  | Beantwoorden

  Oh die wil ik heel graag winnen! Wil zo graag beginnen maar kan zo weinig vinden op internet.. Alles wordt vaak uitgelegd voor gevorderden, maar dit boek is super voor een echte beginneling zoals ik. 🙂

 3. Martine
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek! Ik kan echt niet breien, maar vind wel al die gebreide mutsen ontzettend leuk. Dus misschien kan ik met behulp van dit boek zelf aan de slag.
  Groetjes, Martine

 4. Tamara
  | Beantwoorden

  Ik wil zo graag leren breien, maar nog geen enkel boek of tutorial gevonden waarbij ik écht geprikkeld raak. Dit boek ziet er daarentegen wél inspirerend uit!
  Lijkt mij zo’n heerlijke ontspannen bezigheid en als je het een beetje kunt, kun je er nog andere blij mee maken ook door leuke kadootjes te breien! 🙂

  Groetjes Tamara

 5. Anonymous
  | Beantwoorden

  Oh zo ontzettend leuk … Ik haak me al suf maar
  Breien doe ik veel te weinig dus net een boek vol
  Inspiratie moet het goed komen .
  Groetjes Tineke
  http://www.hippekippetjes.blogspot.nl

 6. Helena Pruis
  | Beantwoorden

  Ik vind breien heerlijk om te doen masr ken nog lang niet alle steken dus dat boek zou zo welkom zijn!��

 7. Judith Adriaanse
  | Beantwoorden

  Naast 101 andere creatieve hobby’s is breien het enige wat ik niet kan ! Het lijkt me een uitdaging om dat dit jaar ook te leren! Dus duimen dat ik geluk heb.

 8. Marije Bons
  | Beantwoorden

  Onlangs getracht te leren haken.. Dat is me niet gelukt… Misschien lukt het me wel om te leren breien met zo’n super mooi en handig boek! Wil namelijk heel graag kunnen breien, zodat ik behalve mijn kinderen ook andere mensen blij kan maken met zelfgemaakte spulletjes, dmv snailmail en swappen. Dus ben m’n duimden alvast aan het warm draaien!

 9. All Set
  | Beantwoorden

  Ook toevallig… Deze week voor het eerst de breennen opgepakt… Kom nog niet verder dan een sjaaltje hihihi… Maar wellicht met zo’n boek erbij….

 10. Anonymous
  | Beantwoorden

  De tijd van vroeger meenemen naar nu. Ik wil graag leren breien. Een haakverslaving heb ik al. Komt daar een breiverslaving bij? Hope so.
  En als jij het kan met dit boek, dan ik dus ook.

  Groetjes,
  Wendy

 11. Annet Lugtenburg
  | Beantwoorden

  Ow ik wil dat wel heel graag leren! Dus waag graag een kansje!
  Klaagt manlief tenminste ook eens niet dat ik boven in mijn naaikamer zit en kan ik lekker op de bank leren breien!

 12. Marjolein
  | Beantwoorden

  Ben toch al met garen bezig… Daar kan best nog wel n hobby bij😉

 13. Maciel Janssen
  | Beantwoorden

  Leuk!! Ik heb heel vroeger (op de lagere school) wel eens ooit een stukje gebreid, maar daarna nooit meer… Lijkt me leuk om het weer eens te proberen met behulp van de aanwijzingen in het boek.

 14. kreamade
  | Beantwoorden

  Ik kan al wel redelijk breien, maar en naslagwerk erbij is wel erg gemakkelijk. Dus ik doe mee! gr. Hennie

 15. Vive Made by SaS
  | Beantwoorden

  Al zo vaak geprobeerd…*zucht* maar helaas geen boek duidelijk genoeg, te ongeduldige moeder, en toch steeds weer een nieuwe andere creatieve uitdaging die me ook wel wat leek.. Dus nee ik heb geen tijd over voor een nieuwe verslaving, maar JA wat zou ik het nog graag een keer proberen met dit boek en een baby op komst..

 16. Freubeline
  | Beantwoorden

  Ow, graag! Ben helemaal verslaafd aan haken, maar wil ook nog heeeel graag leren breien! Hobby’s kun je niet genoeg hebben, toch?

 17. debontewereld
  | Beantwoorden

  Ik doe ook graag mee…. naast naaien en haken zou ik ook graag beter willen leren breien.. Misschien dat ik door dit boek het goed onder knie kan krijgen…

 18. Hurms
  | Beantwoorden

  Dat zou fantastisch zijn zo’n boek. Breien staat nog altijd op mijn to-do list om te gaan leren, maar ik kom er niet erg goed uit. Dan is zo’n mooi en duidelijk boek wel erg welkom! Ik doe dan ook heel erg graag mee met deze mooie Give-Away! Dank voor je kans!
  Groetjes, Hurms

 19. Anonymous
  | Beantwoorden

  Na haken, lijkt breien me ook erg leuk om te leren.
  Ik houd me aanbevolen voor zo’n leuk boek!

  Hartelijke groet,
  Ingeborg

 20. Made by mama
  | Beantwoorden

  die wil ik wel winnen. Want breien, dat kan ik echt niet! (en zou ik wel willen leren).

 21. Renate Otte
  | Beantwoorden

  Ooohhh.wat een mooi enfin boek, zeker nu ik aan huis gekluisterd ben door een longontsteking. Dus waag ik een pogingkje!

 22. Elfi
  | Beantwoorden

  Breien blijft leuk, ik doe het te weinig, misschien levert me dit weer inspiratie op. Ik doe dus graag mee.

 23. Kris
  | Beantwoorden

  Ik waag mijn kans omdat je er zo enthousiast over vertelt!

 24. Diana
  | Beantwoorden

  Oh lijkt me een heerlijk boek. Krijg al helemaal zin om te breien. Lekker ‘s avonds op de bank, kopje thee erbij en genieten maar! Ik doe graag mee.
  Gr. Diana

 25. JoJo
  | Beantwoorden

  Wat een super gaaf boek daar wil ik heel graag kans op maken.

 26. Marianne
  | Beantwoorden

  Leuk, ik doe ook mee. Een moeder in sep hoort tegenwoordig toch te kunnen breien…

 27. lievepleun
  | Beantwoorden

  Oh Leuk! Na al jouw leuke haakwerkjes gezien te hebben ben ik het ook weer eens voor de 100ste keer gaan proberen maar het lukt me maar niet! Breien daarentegen lukt me wat beter en het lijkt me super om met behulp van dit boek wat mooiere creaties te maken dan een saai ‘rechttoe rechtaan’ sjaaltje 😉

 28. Meetje Lief!
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek!! En ik wil zo graag leren breien! Ik kan haken en naaien maar dat breien krijg ik maar niet onder de knie…. Misschien is dit boek een goede stap die kant op! Liefs Marcella

 29. Studio 92 designs
  | Beantwoorden

  Leuk! Ik maak graag een kans om te winnen. Misschien dat ik dan eindelijk m’n poncho af kan maken. De vierkanten voor de poncho zijn gehaakt en liggen klaar, maar er moet een gebreid boord op en dat houdt me nog steeds tegen, want ik kan niet breien. Het boek zou dus zeer welkom zijn. Fingers crossed….

 30. Ditty hardeman
  | Beantwoorden

  Ik kan haken maar niet breien, ja 1 steek, maar meer ook niet. Het lijkt me erg leuk om meer te leren via dit boek… Wie weet krijg ik de kans!

 31. Kaatje79
  | Beantwoorden

  Ik wil ook wel graag leren breien en dit ziet er allemaal duidelijk uit1

 32. Tine B
  | Beantwoorden

  Ik zou erg graag leren breien. Ben vorig jaar begonnen met haken wat ook erg leuk is.

  groetjes Tine

 33. Conny van Roest
  | Beantwoorden

  Wat ziet dat boek er leuk uit! Lijkt ook goed uitgelegd. Ik kan het een heel klein beetje maar een goed boek zou super zijn!
  Groetjes, Conny.

 34. José
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Doorgaans laat ik het breien over aan mijn moeder, maar ik heb vorig jaar een col van ribbon xl gebreid. En vroeger mini-sjaaltjes voor barbie 🙂 Eigenlijk vind ik het ook best leuk om te e doen, dus wie weet leg ik straks mijn haaknaald even aan de kant!

 35. Helemaal sTOF!
  | Beantwoorden

  Helemaal geen tijd voor nog een hobby erbij maar zo’n kans laat ik niet lopen. Dus, ja graag.

 36. By Linda
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek en graag maak ik kans op dit boek.
  Je bent als goed bezig! Ik kan al wel wat recht en averecht. Maar daarmee ben je er nog niet helemaal, nieuwe steken leren en daarmee de creativiteit vergroten. Makkelijker zal het niet worden, je wordt er wel beter in.

 37. Tineke De Graaf
  | Beantwoorden

  Zou toch zo leuk zijn !
  Groetjes Tineke

 38. H bilzen
  | Beantwoorden

  Lijkt me hele leuk om te starten met een nieuwe hobby. Ik doe graag mee.
  Groetjes Helen

 39. Anonymous
  | Beantwoorden

  Ik zou ontzettend graag dit boek willen winnen!
  Het is me nog nooit gelukt breien onder de knie te krijgen….
  Liefs Marije

 40. Heidi
  | Beantwoorden

  Ik zou dit boek heeeel graag winnen! na het haken probeer ik het breien via youtube onder de knie te krijgen maar nog weinig succes, ik ben in mei uitgerekend heb dus nog wel even 🙂

 41. Heidi
  | Beantwoorden

  Ik zou dit boek heeeel graag winnen! na het haken probeer ik het breien via youtube onder de knie te krijgen maar nog weinig succes, ik ben in mei uitgerekend heb dus nog wel even 🙂

 42. Wendy Swenne
  | Beantwoorden

  Haken kan ik erg goed, maar breien is iets wat me niet echt lukt. Ik kan wel rechttoe rechtaan breien, maar verder kom ik ook echt niet. Misschien dat ik door dit boek wel een steek (of meer) verder kom. De breinaalden liggen hier al zo lang niets te doen (gekregen van mijn oma).

 43. Susan Budding
  | Beantwoorden

  Wauw, altijd al willen leren breien. Op school ging het helemaal niet en met dit boek zou het misschien wel gaan lukken.

 44. Amberlee
  | Beantwoorden

  Breien en haken zal nooit vervelen! Met wat inspiratie en geduld maak je de allerleukste dingen!
  Erg leuk deze actie! Dat is het reageren zeker waard! Ik blijf je volgen, hele leuke blog! Leest lekker weg!
  Groetjes x

 45. ikke
  | Beantwoorden

  Leuk, leuk, ik ben net begonnen met breien,zo leuk om te doen, dat ik wel meer wil leren,dus ik de graag mee.
  http://www.ikkeismooi.blogspot.com

 46. Elisa Voskamp
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat je dit boek weg mag geven!
  Het ziet er erg duidelijk en overzichtelijk uit en bovenal inspirerend. Recht breien lukt me net, maar de kinderen van de buitenschoolse opvang waar ik werk willen zo graag leren breien. Ik heb ze de afgelopen weken leren haken en vooral de jongens zijn erg ijverig en enthousiast.
  Het lijkt me super leuk om samen met de kinderen op brei ontdekkingstocht te gaan. Je zou ons er heel erg blij mee maken :).
  Fijne avond. Groetjes Elisa

 47. Ageeth Mooij
  | Beantwoorden

  Ik wil graag opnieuw beginnen met breien. Bijna 50 en op de lagere school met 4 pennen babysokjes gebreid en het afgelopen jaar voor het eerst weer een sjaal. Sta regelmatig lekkerbekkend bij de bollen ‘wol’ in prachtige kleuren. Beeldend lesmateriaal is van harte welkom!

 48. Renske Ponne
  | Beantwoorden

  Vorig jaar heb ik enthousiast brei pennen aangeschaft maar ze liggen helaas nog netjes in de kast. Misschien komt daar nu verandering in?

 49. Carolien Bron
  | Beantwoorden

  Ik ben in de afgelopen 2 jaar alweer een paar keer opnieuw begonnen met breien. Als kind heb ik het veel gedaan, maar de laatste 20 jaar zeker niet meer. Elke keer als ik nu weer begin dan mis ik elke keer toch net even een stukje uitleg. Het lukt me dan wel min of meer, maar ik heb altijd het idee dat ik iets niet helemaal goed doe of dat het toch makkelijker kan. Dit boek lijkt mij dus op mijn lijf geschreven!!! 🙂

  Groetjes,
  Carolien

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.