Home » Haakspiratie » Boeklancering Haakspiratie: Wat een feest!

Boeklancering Haakspiratie: Wat een feest!

Gisteren was het feest ter gelegenheid van de publicatie van mijn boek Haakspiratie!

Gisteravond schreef ik op Facebook:

“Wat een dag! Ik heb m’n hakken inmiddels uit, maar sta nog steeds niet op de grond.
Zo onvoorstelbaar: al die mensen, zo lang in de rij (met deze warmte!). Mensen die van heel ver kwamen, mensen die niet eens iets met haken hadden, mensen die eigenlijk van alles te doen hadden en toch: er vanmiddag waren om de lancering van Haakspiratie met mij te vieren. Dank, dank, dank! Ook voor al jullie enthousiasme en meeleven tijdens het afgelopen jaar!
Morgen, als ik weer een beetje bekomen ben, meer foto’s op mijn blog van deze onvergetelijke middag! ??”

Ik ben inmiddels nog steeds niet geland, maar hier dan toch alvast foto’s van deze voor mij heel bijzondere middag.

Voorafgaand aan het feest dat om 14.30 begon, hadden uitgeverij Kosmos en ik eerst een workshop voor uitgenodigde bloggers gepland. Met bijna 20 dames die net zo gek zijn op haken (en een aantal ook op naaien) als ik, gingen we een project uit het boek maken. Althans, dat was de bedoeling. Want zoals dat zo vaak gaat op haakfeestjes: er wordt zoveel gekletst en gelachen dat er van haken niet zo veel terecht komt.

Zo zag het er uit voor aankomst van de dames:

Haakspiratie-boeklancering-workshop-voorbereiding-collage

Voor iedereen een kringloopkopje, heel veel garen, lintjes en stofjes voor wie het speldenkussentje wilde naaien en – het belangrijkste van de dag -: een mobiele airco die we hebben kunnen lenen van onze buren (heel fijn!). Voor degenen die dit lezen buiten Nederland: ik had het voor elkaar gekregen mijn boeklancering te plannen op een van de warmste zomerdagen. Het zou zo’n 29 à 30 graden worden en de workshop bevond zich op de bovenverdieping van Het Wolhuis…

Hier kwam de fotograaf, a.k.a. mijn man binnen toen iedereen nog redelijk ijverig bezig was. Je ziet, het was daar al heel gezellig.

BloggersWorkshop

Al veel te snel was het echter tijd om de workshop af te sluiten. En dat mocht ik doen met een knal, want van verschillende sponsoren had ik materialen gekregen om een goed gevulde goodybag te maken en uit te delen. Ik voelde me net Oprah 😉

Haakspiratie-Bloggers-workshop

Het was zo leuk om iedereen er zo enthousiast mee te zien. Want velen van ons hebben echt de kast vol met garen en toch: een nieuw bolletje en andere goodies zijn al-tijd welkom 🙂

Met de fotograaf waren ook mijn jongens aangekomen. De jongste wilde heel graag een gehaakt vlinderdasje voor het feest. In de kleuren van zijn favoriete basketbalteam. Dan wilde de oudste er ook wel een, zoals dat gaat. Maar dan wel in het zwart. Met iets van wit.

Haakspiratie-Lancering-gehaakte vlinderdasjes

Blijkbaar was het op de bovenverdieping heel zonnig 😉

Zo tegen 14.30 ging ik naar beneden voor het ‘officiële’ deel van het lanceringsfeest. Ik kan nog steeds niet beschrijven hoe dat was. De hele winkel stond vol. Het was tegen de 30 graden, maar de mensen stonden in de rij (en zelfs buiten) om dit feest met mij te vieren. Onvoorstelbaar! Ik heb niet om de hoek durven kijken hóe lang de rij was. Ik ben maar direct gaan zitten en signeren. Wat een bijzondere ervaring!

Signeren-Haakspiratie

Haakspiratie-boeklancering-collage

Het was zó gezellig! Hoewel ik niet eens heel veel heb meegekregen, las ik later op Instagram dat iedereen het ontzettend naar haar zin had gehad. Velen konden lekker bijkletsen met (online) bekenden, samen lekker door Het Wolhuis struinen op zoek naar het juiste bolletje garen en/ofeen lekker stukje taart eten.

En wat kreeg ik ontzettend veel lieve cadeaus! Bossen bloemen, heel veel zelfgemaakte cadeaus, chocola, lekkere thee, mooie kopjes, heel veel koekjes, armbandjes, een tas, geld voor het goede doel en nog heel veel meer. Alles even leuk ingepakt ook. De signeertafel stond al snel helemaal vol. Ontzettend bijzonder. Gelukkig waren er veel familieleden (zie rechtsonder op de collage hierboven, dat lijkt me duidelijk toch? ;-)) die konden helpen met het vervoer.

Cadeaus boeklancering Haakspiratie

Gisteravond en vanochtend heb ik het stuk voor stuk uitgestald en bewonderd (je ziet hierboven nog slechts een deel!). Toen nog maar eens de foto’s van gisteren bekeken. En alles nog een keer beleefd.

Gistermiddag zei ik het al en ik wil het ook hier nogmaals herhalen: ontzettend bedankt allemaal voor jullie bijdrage, in welke vorm ook. Voor het meeleven en aanmoedigen, voor het aanwezig zijn op het feest, voor het kopen van het boek, voor jullie leuke reacties op oa Facebook, Instagram en hier op mijn blog. Heel, heel erg bedankt!

Ps: Ik hoorde gisteren dat er al bijna 2000 exemplaren van Haakspiratie zijn verkocht! En hoewel dat zeker niet het belangrijkste is, vind ik het wel een enorm compliment. Dank!

 

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

16 Responses

 1. Wat ziet het er allemaal gezellig uit!
  Leuk om te lezen hoe jij genoten hebt van het feestje samen met alle andere aanwezigen.
  Nu nog heel lang heerlijk nagenieten …

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ilse, het was echt een feest!

 2. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Wat ontzettend leuk was het. Ik heb echt genoten. Heel erg gezellig. Wat leuk dat je een bloggersmeeting had georganiseerd, met allemaal bekende bloggers (zag ik onder andere aan de foto’s op instagram) Zo gaaf dat er echt een community van bloggers is, ik verbaas me er telkens weer over hahaha. Geniet nog even lekker na van je bijzondere dag. Ik geniet na met je boek en de gave goodiebag. Dankjewel. Erg leuk om je eindelijk eens te ontmoeten, een hele bekende blogster die zo dichtbij woont :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hi Emily, zo leuk dat je er was! Je had je stagevergoeding goed besteed 🙂
   Ja, die bloggerscommunity, zó leuk! Allemaal blij worden van naald en draad, dat is heel bijzonder.

 3. Loes
  | Beantwoorden

  Wat een feest was dat Janneke! Het is je zo gegund. Ben heel blij dat ik erbij kon zijn samen met mijn zus. Ik zit ook nog na te genieten! Liefs, Loes

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat fijn dat jij ook nog nageniet! Zo blij dat je er van hebt genoten ook, van zowel het feest als de omgeving hier.

 4. Ellebel
  | Beantwoorden

  Het ziet er op de foto’s net zo gezellig uit als dat het was!!! Superleuke middag gehad en perfecte organisatie/verzorging ook! Nogmaals dankjewel!
  X Ellen

  • Jan
   | Beantwoorden

   Heel graag gedaan Ellen, geweldig dat je er onderdeel van was! Zo blij dat ook anderen hebben genoten van deze middag.

 5. Carola Snijder
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,
  Zou graag jou boek met haakinspiraties willen hebben, maar de vraag is of het te koop is in welke Winkels in Nederland of dat het verzendbaar is naar Denemarken.
  Groetjes Carola Snijder

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Carola, Wat leuk dat je Haakspiratie in Denemarken wilt hebben! Het is te bestellen op Bol.com (zie linkje hier in de zijbalk of onderaan de pagina als je mobiel kijkt) en ik vermoed dat zij wel naar Denemarken verzenden.

 6. Wendy
  | Beantwoorden

  Wat een geweldig feest! van harte gefeliciteerd. Het boek staat op mijn verlanglijstje. Groetjes, Wendy

  • Jan
   | Beantwoorden

   Leuk dat mijn boek op je verlanglijstje staat! Dank je wel!

 7. Liza
  | Beantwoorden

  Ooh Janneke je boek is werkelijk fantastisch! Bedankt voor het fijne feest!
  X

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel lieve Liza! Wat fijn dat je er onderdeel van was <3

 8. Trijntje (Little Train)
  | Beantwoorden

  Geweldig! Het enthousiasme en de blijdschap spat van de foto’s af! Proficiat!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.