Home » Breien » Bericht vanuit de puinhopen

Bericht vanuit de puinhopen

Het is inmiddels drie weken na mijn laatste blogpost en er gebeurde van alles.

Hardlopen

Ik liep onder andere twee hardloopwedstrijden, een van 10 km en een van 5 km en op beide liep ik een PR. Heerlijk voelde dat. Niet eens zozeer dat ik een goede tijd liep, maar hoe lekker het lopen voelde. Een jaar geleden liep ik er nog heel anders bij. Last van m’n darmen. En oh, wat scheelt dat veel energie! Elke stap koste moeite. Die darmen zijn gelukkig weer onder controle.

Daarnaast heb ik een heel fijn trainingsschema gebruikt dit jaar (van Sportrusten.nl) waarbij je niet alleen hardloopt maar ook vooral zacht loopt. Dat klinkt overigens makkelijker dan het is, dat zachte lopen. Het duurde even voor ik me goed kon inhouden. Daarnaast leer je goed adem te halen. Ik heb gemerkt hoeveel verschil dat maakt.

Bij die 10 km wedstrijd ging ook de Rode Kater mee. Ik had hem op m’n rug gespeld. Kon hij de concurrentie goed in de gaten houden zei hij 😉

Vrouwenloop 2015 10 km

Wat extra leuk was aan deze wedstrijd: hij was op het terrein van Universiteit Twente, waar ik 15 jaar geleden afstudeerde. Prachtig terrein is het. Al had ik daar toen minder oog voor dan nu. Jammer dat je dat soort dingen pas later gaat waarderen. Nou ja, ik dan althans.

Man en zoons (de loungende links en de hangende rechts) waren ook mee en moedigden aan.

Vrouwenloop 2015 UT

De week erop liep ik een 5 km (en een beetje) wedstrijd in Varsseveld. Ook daar liep ik, ondanks de regen, heerlijk. Ik kwam drie keer langs mijn aanmoedigingsteam dat deze plaatjes van me wist te schieten.

Kramprun 2015

Nu besef ik me vaak tijdens het lopen hoe heerlijk het is om zo fijn en ook blessurevrij te lopen. Dat dat niet vanzelfsprekend is, weet ik heel goed. Het werd me gistermiddag echter extra goed duidelijk toen ik met het werk een middag bij de Hoogstraat was, een revalidatiecentrum in Utrecht. We sponsoren het team dat meedoet aan de Handbikebattle in Oostenrijk en waren uitgenodigd voor een rondleiding en zelf plaats te nemen in een handbike. Twee revalidanten die eerder meededen aan de handbikebattle waren aanwezig om te vertellen welke impact dat heeft gehad, hoe belangrijk sporten is, ook na het invalide raken. Ik was (en ben) enorm onder de indruk en waardeer het vrij kunnen bewegen nog meer dan ik al deed.

Boek-update

Gisteren was sowieso een veelbewogen dag, want… ik was gisterochtend op gesprek bij een uitgever voor mijn boek! Met een tas vol spullen en een lijf vol zenuwen ging ik op weg. Want hoewel er niets (dat er toe doet) afhangt van het wel of niet een boek maken, het was toch spannend. Zouden ze m’n ideeën leuk vinden (zal toch wel, anders nodigen ze me toch niet uit?), hoeveel van mezelf kan ik kwijt in een boek (best veel bleek), zouden ze wel aardig zijn of heel streng (ik zag zo’n strenge bibliothecaresse voor me), zou ik het wel kunnen vinden (mens, je hebt Tomtom, hoe moeilijk kan het zijn?) enzovoorts enzoverder. Verder ben ik echt een heel relaxt type hoor 😉

Hoe dan ook, ik had ondanks dat een heel leuk gesprek. Volgende week weet ik of dat wederzijds was en dan horen jullie het uiteraard ook.

Ondertussen…

…werk ik door aan alle haak- en naaiprojecten en is mijn werkkamer een grote ontplofte bende. Ik doe m’n best enige orde te bewaren (lees: ik schuif continu van alles heen en weer en heb stapels plastic bakken staan). En heb een heuse planning:

Boeknotities Jip by Jan

Die niet altijd wordt gehaald…

Tussen al die puinhopen liggen her en der leuke stapels die nog in een project verwerkt moeten worden.

Stof en garen Jip by Jan

En oh zo mooie garens. Ik ben echt verliefd op deze van Knitcollage die ik van De Knutselkeet kreeg om in een boekproject te gebruiken.

Knitcollage Daisy Chain garen Jip by Jan

Knitcollage Daisy Chain garen Jip by Jan

Knitcollage Daisy Chain garen Jip by Jan

En dit prachtige garen met een verhaal van Vinnis Colours:

Vinnis Tori garen Jip by Jan

Vinnis Tori garen Jip by Jan

Vinnis Tori garen Jip by Jan

Dit katoen/bamboe-garen kreeg ik van Scaapi, om te testen. Dat ga ik de komende weken doen en dan laat ik je uiteraard weten hoe het haakt en zal ik ook meer vertellen over de herkomst van het garen. En en en: ik mag ook vier bollen van dit chunky garen weggeven! Wordt vervolgd dus.

En soms zitten ook mijn zoons nog tussen die puinhopen, projecten in wording, stapeltjes stof en bolletjes garen, want het is oh zo gezellig om samen te knutselen. Zij tekenen, kleuren en kletsen dan. Dit is het resultaat van een van die knutsel-kleur-en-klets-sessies en is nu mijn uitzicht:

Tekening Leon

Het potje ervoor kreeg ik van Lisanne van Draad en Praat en vul ik sindsdien met alle restjes garen. Je kunt mijn haakprojecten er in volgen. Het begon met deze gehaakte doily’s en onderzetters. Iets daarboven zie ik er restjes van het eerste project voor mijn boek in zitten (de eerste bol zag je hier op IG of hier op FB).

Garenrestjes mason jar Jip by Jan

En helemaal boven in mijn laatste project:

Garenrestjes mason jar Jip by Jan

Later maak ik daar zo’n mooie schaal van als Marianne van Marrose CCC deed. Een soort haakgeschiedenis-schaal wordt dat. Leuk he?

Leren breien

Ondertussen brei ik ook nog aan de Mystery Blanket. Het gaat niet hard, maar ik heb er wel lol in en ik ben al heel blij met wat ik tot nu toe leerde. En dat laatste was ook het doel van het meedoen aan de Mystery Blanket, dus in die zin gaat het goed. Of de deken ook naar mijn smaak wordt, betwijfel ik (paars en groen zijn nou niet bepaald mijn kleuren) maar dat zie ik dan aan het einde wel en is voor nu ook niet belangrijk.

Mystery blanket Jip by Jan

Een heel fijn weekend nog en tot de volgende update, waarin ik goed nieuws hoop te kunnen melden wat betreft het vinden van een uitgever voor mijn boek!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. Ine
  | Beantwoorden

  Vingers gekruist voor je boek, succes , gr Ine

 2. asmara
  | Beantwoorden

  Spannend hoor van je boek. Ik kan niet wachten tot het uit komt…
  Die schaal van restjes wol is fantastisch!!! Ik heb ook al een pot vol restjes dus de bestemming is nu bekend.?.
  Succes met jouw puinhoop ik lees er graag over mee

 3. Henja
  | Beantwoorden

  Oh, wat leuk om je blog weer te lezen! Wat een goede tip om met Sportrusten.nl te hardlopen. Ik probeer het hardlopen ook weer op te pakken, maar het is zo zwaar. Ik ga het eens proberen! En ik ben zo benieuwd naar je boek! Succes nog verder met het ‘maken’ ! Groetjes Henja

 4. Margaret
  | Beantwoorden

  Spannend. Zelf kun je nog zo veel willen en daarr al je energie in steken. Nu hopen dat die uitgever jouw ideeën omarmt. Ik duim voor je. En zo te zien kun je nog even verder. Met dat prachtige garen en die mooie stoffen.

  Groetjes, Margaret

 5. Marianne Dekkers-Roos
  | Beantwoorden

  Oh, wat een plezier weer om dit blogbericht te lezen (en bekijken)! Je schrijft zo ontzettend leuk, Janneke, echt – ik geniet ervan. Moet heel erg lachen om je twee stemmen (zo herkenbaar ….)….. Fijn dat het boek goed op de rit zit – ben ervan overtuigd dat het er gaat komen (en een succes wordt); je mooie foto’s zijn daar een mooi bewijs van. Leuk, hè hoe je aan je draadeindjes precies kunt zien wat je op een bepaald moment gedaan hebt? Dat realiseer ik me ook altijd als ik naar de pot eindjes kijk en met de draadjes aan het “kneden” ga. Liefs, Marianne xx

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.