Home » Boeken » Beginnen met Naaien – Maak kans op het boek!

Beginnen met Naaien – Maak kans op het boek!

Geplaatst in: Boeken, Naaien, Winactie 148

In een eerdere blogpost liet ik zien hoe je haakwerk met de hand op stof stikt. In een volgende blogpost wil ik laten zien hoe je haakwerk en stof met de naaimachine aan elkaar zet. Daarvoor ben ik nu ter voorbereiding lapjes aan het haken met de Verspringende pieksteek.

Haken verspringende pieksteek

In de tussentijd wil ik jullie graag dit boek laten zien: Beginnen met Naaien van Cath Kidston.

Beginnen met naaien Cath Kidston

Vooral voor degenen die nog niet kunnen naaien maar dat wel heel graag willen leren is dit een heel fijn en uitgebreid boek. In Beginnen met Naaien staan namelijk niet alleen heel erg leuke (en veel!) projecten, er is ook aandacht voor de basis met o.a. hoe werkt een naaimachine (zonder het te ingewikkeld te maken) en hoe maak je de stof gereed (patronen, werktekeningen, knippen en/of snijden). In het hoofdstuk Materialen & Technieken is o.a. aandacht voor de verschillende naden, zomen en worden zelfs borduursteken heel mooi en duidelijk uitgelegd.

Beginnen met naaien

Bij elk project is de moeilijkheidsgraad aangegeven en ook in haar voorwoord geeft Cath Kidston tips met welke projecten eerst te beginnen alvorens met de wat uitdagender patronen aan de slag te gaan. Extra leuk is dat je met een van de eenvoudiger projecten (het naai-etuitje) direct kunt beginnen, want de benodigdheden ervoor zitten bij het boek:

Naaietuitje naaien

De projecten in het boek zijn onderverdeeld in Thuis (o.a. Kussensloop, Stoffen opbergmanden, Naaimachinehoes), Op reis (o.a. Laptophoes, Brillenkoker), Tassen (o.a. Draagtas, Reistas, Tas voor yogamatje) en Voor kinderen (o.a. Boekomslag, Knuffelkrokodil, Rugzakje) en in de bijlagen vind je alle benodigde werktekeningen.

Stoffen opbergmanden naaien

De beschrijvingen bij de patronen zijn heel uitgebreid en goed voorzien van illustraties voor heldere instructies.

Voor iedereen die wil beginnen met naaien, maar ook voor mensen die al niet meer bang zijn voor de naaimachine en het gewoon leuk vinden om een goed naaiboek in huis te hebben ter inspiratie.

Mocht je mijn boek bijvoorbeeld hebben, maar aan een aantal patronen minder hebben omdat je niet kunt naaien (of je hebt mijn boek juist niet, vanwege die combinatie met naaien), dan is dit je kans: want ik mag van Uitgever Kosmos DRIE exemplaren van Beginnen met Naaien weggeven*!

Geef in een reactie hieronder aan wat jij zou willen naaien uit het boek Beginnen met Naaien of uit Haakspiratie. Woensdag 1 maart zal ik de drie winnaressen bekend maken. Veel geluk en nog een heel fijn weekend!

* Alleen verzending binnen NL

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

148 Responses

 1. H.M.Moed
  | Beantwoorden

  Ik zou de laptophoes wel willen naaien, de meeste die je kunt kopen zijn zo saai!

 2. Nienke
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Ik kan al een beetje naaien, vooral rechtuit rechtaan 😉 dus kan nog wel wat hulp gebruiken! Ik vind de rugzak erg leuk voor m’n dochtertje!

  Fijn weekend,
  Nienke

 3. Areen
  | Beantwoorden

  Het mooie picknickkleed of de tas die op de voorkant van haakspiratie afgebeeld staat zou ik graag willen maken. Haken kan ik wel maar naaien ben ik net aan het uitproberen. En ik heb nog zoveel vragen! Hopelijk worden de vragen binnenkort beantwoord!

 4. Gaby
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Het naaiwerk laat ik altijd door mijn moeder doen. Erg he! Hoe gaaf zou het zijn als ik hetzelfde een keer kan!!! Wat ik het eerste zou maken? Een projectbag voor al mijn haak- en breiwerkjes! Volgens mij staan daar vast wel mooie uitleggen van in dit boekje! Zo sla ik 2 vliegen in 1 klap! Leren naaien en alles een keer georganiseerd op geruimd 🙂

 5. Marit
  | Beantwoorden

  Geweldige actie! Haken kan ik al, maar naaien met de naaimachine nog niet. Ik maak graag een kans 😉

  • Marit
   | Beantwoorden

   En wat zou ik willen kunnen naaien…het rugzakje voor beide kindjes of de stoffen manden. Lastig kiezen☺

 6. Anneke Peters
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Ik ben ook heel benieuwd naar je tutorial over haakwerk aan stof vastmaken met de naaimachine, kan daar nog wel wat tips voor gebruiken. Het boek lijkt me erg leuk, veel mooie haakboeken in huis maar nog steeds geen echt leuk naaiboek. En uit haakspiratie staat de mooie tas toch wel op mijn lijstje om eens te maken! Fijn weekend!

 7. Celeste
  | Beantwoorden

  Wat leuk!!!! Ik ben dol op haken en leren naaien wil ik al een poosje. Het is er nog niet van gekomen. Met dit boek zou ik beginnen met het etui. Mooie reden om mij ook eens te gaan verdiepen in welke naaimachine ik aan moet schaffen. Ik zie me al helemaal aan de slag gaan!

 8. Romy van hoorn
  | Beantwoorden

  Een tafel kleed voor bij mijn oma die kan goed haken en heeft een naaimachine

 9. Franka van den boom
  | Beantwoorden

  Lijkt me een fantastisch boek, heb net een naaimachine en kan dit boek denk ik wel goed gebruiken.

 10. Irene Boelmans
  | Beantwoorden

  O o o. Ik sta te stuiteren dit is wat ik zoek! Dat boek! Ik kon al haken, maar wilde het graag leren combineren met naaien. Dus was helemaal blij met jou boek haak inspiratie. Die WIEBERTAS wil ik al heel lang maken. Dus was helemaal in de wolken toen ik een naaimachine kreeg. Maar heb geen geld om op naailes te gaan en weet niet hoe ik nu moet beginnen. HELP! Maar met deze giveaway boek kan ik fijn oefenen op de naaimachine. 🙂 Ik zou lekker oefenen met het ETUI (leuk voor mijn haakaccessoires) en de NAAIMACHINEHOES (Word mijn tweedehandsje weer lekker hip). Ik wil zo graag leren naaien! Met deze giveaway kan ik zeker beginnen!
  Ik blijf maar genieten van de mooie dingen die je maakt! Groetje Irene Boelmans

 11. Joyce Dorr
  | Beantwoorden

  Ik kan nog niet zo goed naaien. Heb ooit eens geprobeerd een gehaakte bovenstuk aan een lap stof te naaien in de hoop dat het een jurkje werd ;-). Niet zo goed gelukt hihihi. Ik zou daarom graag kans maken op het boekje zodat ik eerst de basis goed onder de knie heb voordat ik weer iets ga proberen :-)!

 12. Annet
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Wat een leuke actief, ik naai graag, maar alleen soms wat kleding. Een hoes voor laptop en lockmachine zou ik graag leren maken, maar een rugtas zou ik ook weleens willen proberen.

  Groetjes Annet

 13. Froukje
  | Beantwoorden

  Wauw gaaf! Ik heb je boek en zou graag het pickickkleed willen maken. Helaas zijn mijn naaikunsten niet grandioos en zou het graag willen leren zodat ik hem alsnog kan maken. Dus ik waag zeker een gokje.

  Liefs Froukje

 14. Chantal
  | Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Ik heb inmiddels een naaimachine bemachtigd (check✔️), maar dan… grote vraagtekens! Ik zou eerst eens willen beginnen met een simpel kussentje, heel leuk om m’n haakwerk als randje erop te maken eerst. Maak graag een kansje op dit boek dus 🙂

 15. Corine
  | Beantwoorden

  Leuk boek! Ik ben nog steeds een beetje bang van mijn naaimachine, veel verder dan een zakdoek of een broek korter maken kom ik momenteel niet. Ik zou de naaimachinehoes willen naaien, want momenteel ligt er een rechthoekig lapje over mijn naaimachine heen (wel zelf gestikt 😉 ).

 16. Jopie
  | Beantwoorden

  O Janneke, wat zou ik graag willen kunnen naaien! Mijn moeder, zij was nota bene coupeus, heeft meerdere pogingen gedaan om het mij te leren maar helaas vlogen de mislukte kledingstukken meestal door de kamer.
  Nu heb ik jouw boek al een poosje en daar staan zulke leuke ontwerpen in waarbij je moet kunnen naaien, dat ik hier graag aan mee wil doen.

  Groetjes, Jopie

 17. Jolande Bruggeman
  | Beantwoorden

  Het lijkt mij erg leuk om het boek te winnen. Dan zou ik een tas maken. Ben nu ook een tas aan het haken en wil deze graag voeren. Met wat tips uit het boek lijkt mij dit niet verkeerd.

 18. Dionne
  | Beantwoorden

  Hoera eindelijk een fijn boek met duidelijke uitleg .En wat een lief gebaar om deze te verloten. Heel graag wil ik meedoen om de techniek goed onder de knie te krijgen.
  Ik zou graag hoezen voor mijn tuinstoelen willen maken. Een mooie hoes om je naaimachine stofvrij te houden. Verjaardag slinger voor de kleinkinderen.
  Maar vooral de techniek opnieuw leren. Waarom moet je dit zus of zo doen.
  Dus ik zeg JA HEEL GRAAG!
  Dank je wel voor deze kans.

  Lieve gr Dionne

 19. Simone Groot Jebbink
  | Beantwoorden

  Sinds deze week de naaimachine van mijn moeder op tafel staan en al een simpel knikkerzakje gemaakt. Ben helemaal enthousiast! Ik zou heel graag een leuke (gym)tas voor mijn dochter willen maken, maar mijn allerliefste wens is om zelf voor mijn dochter haar outfit te kunnen naaien voor de bloemencorso-optocht in augustus!!

 20. Willine
  | Beantwoorden

  Ooo, alweer zo’n leuke actie!
  Het boek Haakspiratie heb ik al. En ben er helemaal fan van. Zo’n leuk en duidelijk boek.
  Vandeweek heb ik een naaimachine gekocht, marehm.. naaien kan ik nog niet haha. Het boekje zou dus super goed van pas komen. Lijkt me erg leuk om dan te leren een laptophoes te maken.:)

 21. corry willems
  | Beantwoorden

  Waar ga ik mee beginnen??? Waar stop ik mee bedoel je:) eerst de reistas voor mn weekendje weg, dan rugtasjes boor de kleinkinderen voor als we gaan kamperen. Daarvoir maak ik ook de laptophoes, dan de mandjes daaar kan mijn haakwerk in de caravanin… dan dan dan… kortom: ja ik wil dit boek!!

 22. Marloes
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Heel lang geleden heb ik naailes gehad, maar wat ik daar geleerd heb is wel heel diep weggezakt. Sinds kort heb ik weer een goede naaimachine, maar meer dan wat reparatieklusjes zijn daar nog niet mee gedaan. Wat zou het leuk zijn om zo’n leuk etui of een tas zelf te leren maken!

 23. Bianca
  | Beantwoorden

  Mijn man klaagt: Je hebt een naaimachine en doet er niks mee. Zelf zou ik de tips wel kunnen gebruiken om beter te leren naaien. Een tas zou een goed startpunt zijn, maar het picknickkleed lokt mij ook wel.

 24. Lisanne
  | Beantwoorden

  Ik zou het boek ontzettend graag willen winnen. Ben nu bijna 32 weken zwanger en heb net de naaimachine van mijn moeder gekregen. Tijdens mijn verlof wil ik lekker gaan oefenen met naaien en dit boek kan me daar goed mee helpen. Ik wil graag de stoffenmanden maken voor de babykamer! Ook heb ik nog een aantal haak- en breiwerken waar een stofje achter genaaid moet worden!

 25. Lianne
  | Beantwoorden

  Wat een leuk Boek! Uiteindelijk wil ik cirkel rokjes naaien voor m’n dochtertjes voor de zomer. Dat durf ik (nog) niet goed, omdat ik nog niet precies weet hoe een naaimachine werkt en hoe ik patronen moet lezen en tekenen. Maar uit jou boek wil ik graag het picknickkleed naaien, voor als we met de hond er op uit gaan :). Hier zijn in de buurt genoeg weilanden waar we even mogen picknicken. ?

 26. Gea
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke.
  Wat een leuke aktie. Door alle inspirerende foto’s op IG en blogs begint het bij mij ook weer te kriebelen om achter de naaimachine te duiken. Vanochtend nog naar de markt geweest om stofjes te zoeken, maar daar vind je tegenwoordig niet zo veel meer. Moet denk ik even uitzoeken waar in de buurt een grotere markt is met meerdere stoffenkramen. Ik wil graag een tas gaan maken. Dit heb ik nog nooit gedaan, dus daar kan ik wel wat ondersteuning bij gebruiken. Daarom doe ik graag met jouw aktie mee.
  Prettig weekend.

 27. José de With
  | Beantwoorden

  Wauw, wat een leuke actie! Ik zou heel graag de vlaggenlijn met randjes uit jouw boek willen maken! Ik vind hem erg leuk voor in mijn kleuterklas!

 28. Mirjam
  | Beantwoorden

  Ik heb al jaren geleden toen ik begon met haken een voorpand voor een kussen gehaakt. De stof die er achter moet ligt er net zo lang. Het lukt me maar niet. T zou geweldig zijn als die WIP eindelijk van mijn lijstje af kan. ?

 29. Marjolein
  | Beantwoorden

  Mijn moeder was coupeuse. Ik had het graag van haar geleerd. Nu is zij er niet neer en ik had het graag van haar geleerd, maar Cath Kidston is waarschijnlijk een goede tweede ?

 30. Marjolein
  | Beantwoorden

  Hihi! Sommige handigheidjes heb ik mijn oma vaak zien doen toen ik klein was. Maar nooit zelf gedaan. Ik leer graag bij. ??

 31. Nicole
  | Beantwoorden

  Die mooie wiebertas uit je boek zou ik graag maken. Een leuke voering geeft hem zoveel extra, maar houdt mij nu tegen om te maken. Wat wil ik dat graag leren!

 32. Heidy Dirks
  | Beantwoorden

  Als ik het boek zou winnen. Zou ik het naaietuitje willen maken.

 33. Rhea
  | Beantwoorden

  Ik ben net verhuisd na een stressvol jaar met een relatie die veel energie gekost heeft en uiteindelijk verbroken is. Nu ik de rust heb alleen in mijn nieuwe huisje wil ik dolgraag gaan leren hoe ik moet naaien. Van mijn oma heb ik haar naaimachine gekregen. Deze boeken komen dus heel goed van pas! Ik zou graag de reistas willen maken. Wat zou het fijn zijn on dit te winnen! ??

 34. Marloes Westerman
  | Beantwoorden

  Heb net de naaimachine van maarten zijn oudtante gekregen. Dit boekje is ideaal om te leren naaien!

 35. Liseth
  | Beantwoorden

  Ik zou graag een toilettas voor mijn zoon van 13 willen proberen te maken. Het is zo ontzettend moeilijk om een stoere toilettas voor een 13 jarige jongen te vinden, en zo kan ik er een leuke stof voor hem uitzoeken en proberen te maken.

 36. Helma
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag dat wieberkussen willen maken en de rugzak!! Echt super leuk ennook de bovenstaande kleuren combi?

 37. Sandra
  | Beantwoorden

  Dag Janneke,
  Wat een super leuke give away! Ik zou ontzettend graag de opbergmand uit jouw boek willen maken, die vind ik echt heel tof! Ik kan alleen nog niet echt goed naaien dus daar zou dit boek me enorm bij kunnen helpen.

 38. Brenda
  | Beantwoorden

  Ik ben een tijd geleden met een quiltcursus begonnen. Hierbij heb ik al met de hand leren naaien. Maar ik zou ook graag eens op de naaimachine willen leren naaien. Ik doe dan ook graag mee met je toffe winactie voor dit mooie boek. Uit haakspiratie wil ik graag de mooie tas maken. En uit het boek van Cath Kidston wil ik graag beginnen met het leuke etui. Altijd handig om mijn haaknaalden in te bewaren. En ik vindt het pakketje met de vogeltjesstof zo leuk☺

 39. Jolanda
  | Beantwoorden

  Ik vind de opbergmand erg leuk! En hoognodig om mijn voorraadgaren in op te bergen ??

 40. Laura
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Wat een supergave actie! Met kerst heb ik een nieuwe naaimachine van mijn vriend gekregen omdat ik wat kleine dingetjes wilde herstellen (bv de zoom eindelijk eens goed naaien ipv met de handen een voering voor in mijn gehaakte tas). En vorig jaar heb ik je boek Haakspiratie gekocht waar ik verschillende projecten uit wil h/maken. De lacedeken is prachtig maar ook de bloemenkussen staat op mijn lijstje om te maken. Heel fijn dat je een boek hebt gemaakt dat haken en naaien combineert zodat de afwerking net dat extra beetje geeft aan projecten. Uit het boek van Cath Kidston staan ook mooie projecten, een leuke handtas en kussenhoezen lijken me fijn om mee te beginnen. Wat ik nu heb aan kussenhoezen heb ik al zooo lang. En Cath Kidston heeft zulke mooie stofjes! En dit boek is ook weer een mooi excuus om naar de Lapjesmarkt in Utrecht te gaan :-).

 41. Asmara
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het wieberkussen willen maken voor in mijn stoel bij onze nieuwe kachel, maar ik heb (ondanks een kleine naaicursus) altijd “ruzie” met mijn naaimachine :-(. Wie weet helpt dit boek mij een beetje!

 42. Marijke Hegeman
  | Beantwoorden

  Ik zou het naaietui gaan naaien. Handig om altijd naaidingen bij de hand te hebben ook met haken. 🙂

 43. Ine
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie. In juni worden wij voor de eerste keer oma en opa.
  Ik zou graag voor ons kleinkind een slaapzak zelf willen maken.
  Lijkt me super om dit zelf te kunnen maken.

 44. Ingrid
  | Beantwoorden

  Hee Janneke,

  Ik waag een kansje…als “haakfanaat” kan ik dit nu mooi met naaien combineren! Wat een prachtboek.
  Ik wil graag.. ALLES maken, word helemaal enthousiast 😉 Eerst beginnen met het naai etuitje. Wat leuk allemaal!

 45. Monique ten Heggeler
  | Beantwoorden

  Ik zou graag de wiebertjestas maken uit je boek haakspiratie, maar kan niet zo goed naaien. Zou leuk zijn om het beter te leren dmv het boekje.

 46. Emily Shoham
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke. Wat leuk allemaal. Ik kan een heel klein beetje met de naaimachine naaien , maar doe het nooit omdat ik altijd bang ben dat het mis gaat. Het zou heel leuk zijn om een goed en duidelijk boek te hebben en jahoor dan ga ik zeker aan de slag, ook met jouw patronen . Ik volg ze altijd. En ja ik woon in het buitenland, maar kan altijd naar mijn fam in ned. gestuurt worden en dan sturen zij het wel naar mij. Ik zou gelijk dat etuitje gaan maken om al mijn kleine haakspulletjes in op te bergen. Daaag groetjes van mij, Emily????

 47. wietske
  | Beantwoorden

  Wat leuk zeg! Haken kan ik inderdaad maat de combi projecten hebben me Idd weerhouden om haakspiratie te kopen. In het boek lijken mij de naaitips en steken uitleg vooral handig. Uit het boek zou ik graag de handige reistas maken. Lekker veel vakken maar volgens mij moet ik dan eerst nog wat anders oefenen…

 48. Godi
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,
  Ik heb jouw boek en ik kan al haken, maar met de naaimachine ben ik nog niet zo’n held! Ik heb een oude naaimachine van mn moeder maar hij doet het nog wel! Zou graag wat meer leren dan alleen een basis recht-toe-recht-aan kussenhoesje… de Wiebertas en het picknick-kleed vind ik zo gaaf!
  Daarom is het boek Beginnen met Naaien perfect om mijn naai-skills te verbeteren!
  Veel groetjes, Godi

 49. Elsa Ceelen
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke, ik kan een beetje naaien. En ik kan redelijk haken. Maar ik zou het geweldig vinden om dit te kunnen combineren met elkaar. Ik zou graag een tas willen kunnen naaien met een rits erin. Groetjes Elsa

 50. Suzanne Mulders
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie Janneke! Graag zou ik het naai-etuitje willen maken uit het boek. Ben een half jaar geleden verhuisd en ging in mijn vorige woonplaats naar een naaigroepje. Hartstikke gezellig! En de basisbeginselen heb ik geleerd maar ik was veel aan het kletsen dus ben altijd een beginner gebleven. Maar goed, in mijn huidige woonplaats is geen naaigroepje, dus tja, ook geen les. En als ik jou mag geloven kun je het met dit boek zelfs zonder les. Die uitdaging ga ik graag aan!

 51. Odette
  | Beantwoorden

  De reistas, zou ik willen maken. Zou handig zijn voor mijn reis naar Costa rica. Ik durf nu niet zo een project op te pakken naai nog rommelig. En cath kidson ben ik fan van.

 52. hannie
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie laat ik het maar eens proberen .ik zou graag de wiebertjes tas haken en uit het naaiboek de reistas. Gr. Hannie

 53. Kelly
  | Beantwoorden

  Ik wil heel graag een haaknaaldenhoesje maken waar ik mijn haaknaalden op volgorde in kan stoppen. Met een bijpassende projectbag, zodat ik alles samen in stijl mee kan nemen!

 54. Susanne
  | Beantwoorden

  Dag Janneke! Volgende maand gaan wij verhuizen en ik krijg een eigen kamer :)) De naaimachine krijgt na 20 jaar weer een plekje en ik heb heel veel zin weer mooie spulletjes te naaien. Ik zou eerst de opbergmandjes maken, voor de haaknaalden. Happy Weekend!

 55. Truus de Mier
  | Beantwoorden

  Ik weet niet wat ik er uit zou willen maken, maar mijn tienerdochters vast heel veel. Zij hebben de oude, degelijke Elna van mijn tante gekregen. Zal gauw eens op mijn blog laten zien wat zij al hebben gemaakt. De meiden zijn beginnende naaisters, dus het boek is meer dan welkom.

  Fijn weekend

 56. Johanna
  | Beantwoorden

  O joepie! Dat is nou een boek wat ik goed kan gebruiken. Ben dol op haken en naai ook wel eens wat! Maar de combi daarvan lijkt me helemaal top. Op mijn verlanglijstje staat het hart uit Haakspiratie en een wieberkussen van je blog! Die kan dan mooi in de kleuren van mijn pasteldeken van Landleven die bijna af is! En de kinderrugtas uit dit boekje is ook al te gek! Dit boekje zou ik ontzettend graag winnen. Krijgen we er ook nog wat tijd bij? Die kom ik altijd weer tekort! Haha. Groetjes, Johanna

 57. Kristie
  | Beantwoorden

  Ik ben niet bang voor de naaimachine, maar het werken ermee lukt nog niet zo goed. Dus ik zou gewoon vooraan beginnen en zo aan jouw blog te zien het hele boek maken.

 58. Lianne
  | Beantwoorden

  Wat een leuke aktie! Met drie zonen vind ik de opbergmantjes ideaal en super handig…steentjes, schelpjes, legostenen playmobil… jaszakschatten noem ik ze…maar hie fijn als ze voor als die schatten een mandje hebben die door mama met liefde is genaaid!

 59. Marcha aarts
  | Beantwoorden

  Dat is nog eens een handige aanvulling op m’n haakboeken. Ik heb sinds kort een naaimachine, maar heb nog wel wat oefening nodig. Uiteindelijk wil ik een hoes voor een oude kapotte poef maken zodat ik deze daarna kan omhaken….# nu maar gespannen wachten of ik bij de gelukkigen hoor???

 60. Anneliese
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Het lijkt mij heel gaaf om naast haken ook goed te kunnen naaien. Wat een mooie combinatie en nog meer mogelijkheden om prachtige dingen te maken. Ik zou als eerste beginnen met het naai-etuitje. Erg handig denk ik en smaakt waarschijnlijk direct naar meer na het maken. ?

 61. Jessica Leegstra
  | Beantwoorden

  Wat zou ik graag dit boek willen winnen. Ik ben namelijk bezig aan een memory deken voor 2 kindjes van een vriendin van mij die in december is overleden. De deken bestaat uit gehaakte lapjes en foto’s geprint op stof. Dat is beiden gelukt maar nu nog aan elkaar maken. Ik heb een naaimachine staan maar geen idee hoe ik hem moet gebruiken. Daarnaast heb ik ook de wens om onze vouwwagen op te leuken met vlaggetjes etc. Het boek zou me enorm op weg helpen. Ik ga duimen. Bedankt voor je super creativiteit. Het is een echte inspiratiebron voor mij

 62. Anne
  | Beantwoorden

  Ik zou graag een rugzak voor Mn zoon willen maken. Over 2 mnd wordt hij 4 jaar (éindelijk aldus hemzelf) en de broodtrommel altijd in je hand houden is ook weer zoiets… verder hoop ik dat er iets in staat over net tricot naaien. Recht toe recht aan met katoen lukt me, maar verder kom ik helaas nog nier…

 63. Grietje
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen om zo de beginselen van het naaien goed onder de knie te krijgen.. Ik heb al een aantal keren een kussenhoes genaaid, maar dit was veel met behulp van mem!
  Een goede naaimachine heb ik 2 jaar geleden al aangeschaft, alleen staat hij nu vaak te verstoffen omdat ik niet zo goed weet hoe en wat..
  dus heel erg graag!

  Liefs,
  Grietje

 64. Grietje
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,

  Ik zou dit boek heel graag willen winnen om zo de beginselen van het naaien goed onder de knie te krijgen.. Ik heb al een aantal keren een kussenhoes genaaid, maar dit was veel met behulp van mem!
  Een goede naaimachine heb ik 2 jaar geleden al aangeschaft, alleen staat hij nu vaak te verstoffen omdat ik niet zo goed weet hoe en wat..
  dus heel erg graag!

  Liefs,
  Grietje

 65. Jeanette
  | Beantwoorden

  Wat een mooi, handig boek! Ik zou de ronde manden willen maken! Vind ze erg gaaf, wil al langer zulke manden naaien. Weet alleen niet zo goed hoe te beginnen. Met een patroon gaat het zeker mooi worden!

 66. Danielle Altena
  | Beantwoorden

  Ik zou de laptophoes en het rugzakje willen proberen.
  Helaas heb ik vaak enorm veel inspiratie om dingen te naaien maar ontbreekt het me echt aan vaardigheden. Dit boek zou als een geschenk uit de hemel komen. Ik duim heel hard!!!!!

 67. Hoedje
  | Beantwoorden

  Ja, wie wil niet graag een leuk boek winnen… Maar waarom speciaal dit boek?
  Wel, dochterlief wil ook wel haar eerste stapjes op gebied van naain zetten. Maar zelf doen en ontdekken is daarbij heel belangrijk (vind ze zelf!). Dus mocht ik het boek winnen, dan is dat voor dochtlief! (En zal ik stiekem ook eens meelezen, want ook ik kan wel wat tips gebruiken!)

  • Hoedje
   | Beantwoorden

   Weet zeker dat er meerdere projecties in staan die gemaakt gaan worden…. Mandjes, turnzak… Laptophoesje

 68. Monique
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige actie! Ik heb mezelf een beetje het naaien aangeleerd maar heb nog lang niet de handigheid. Mijn moeder maakte vroeger altijd kleren voor ons op de naaimachine. Nu heb ik zelf kinderen en zie ik regelmatig prachtige creaties langskomen waarvan ik ze zelf ook graag zou willen maken maar de kennis er niet voor heb. Met dit boek kan ik leren om net zo’n goede naaister als mijn moeder te worden. Of tenminste een poging te doen ☺️

 69. Elma
  | Beantwoorden

  Wauw, supergaaf voor mijn dochter! Ze naait nu al af en toe simpele knuffels op mijn naaimachiene en vind dit heel leuk om te doen. Ik denk dat ze dus met de krokodil zou beginnen. Zo kan ze meteen leren om op de ‘juiste’ manier te gaan naaien. Boekje zit er superleuk uit!

 70. Angela
  | Beantwoorden

  Wauw wat een leuke win actie!!? Ik kan al een klein beetje naaien (recht toe en recht aan) maar zou graag de basis stapjes willen leren om te werken met een patroontje en wat je waar allemaal voor gebruikt!.. Ik ga in ieder geval heel hard duimen???

 71. Ellen Kuppens
  | Beantwoorden

  Dat zou een geweldig cadeau zijn. Ik ben nu 57 jaar en heb nooit geleerd om te kunnen naaien. In mijn jonge jaren ooit wel een naaimachine gekocht, maar ben wat betreft naaien geen zelfdoener. En op de een of andere manier is het naaimachine ook verdwenen…. Maar altijd in mijn achterhoofd gehad, dat zou ik toch ooit ook kunnen. Misschien is dit boek dan de juiste start. Ik hoop het???

 72. Daphne
  | Beantwoorden

  Dit boek zou hier heel welkom zijn! Het gehaakte gedeelte van mijn wiebeltas uit Haakspiratie is af, stof voor de voering is gekocht en een naaimachine geleend, maar het naai-gedeelte stel ik steeds uit, omdat ik het moeilijk vind. En dat terwijl het me zo leuk lijkt om allerlei leuks te maken met de naaimachine…

 73. Silvia
  | Beantwoorden

  Wauw, ik haak al 20 jaar en de naaimachine gebruik ik al 20 jaar de combinatie staat al ook al lang op mijn to do lijstje.
  Dus dit boek is voor mij een ideale uitkomst ?

 74. carla
  | Beantwoorden

  Dit zit al zo lang in me gedachten dat ik wi leren naaien maar de stap niet durf/kan nemen. Dus dit winnen is mijn kans om te starten met naaien. Haken doe ik al jaren een lekkere ontspanning voor me!

 75. Agnesroos
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Met dit boek allerlei technieken voor het naaien leren zodat mijn haakwerk nog mooier kan worden. Ik doe mee met deze give away

 76. Corina
  | Beantwoorden

  Wat een leuke aanvulling! Ik haak nu al een tijdje, maar dit zou weer een nieuwe uitdaging zijn. Nog meer leuke dingen maken.
  En binnenkort kan ik alle hobby’s in mijn eigen “atelier” gaan doen die op dit moment in aanbouw is.

 77. Hanneke Bakker-Janssen
  | Beantwoorden

  Ik zou graag de reistas willen maken. Ik kan wel naaien, maar het is al weer even geleden dat ik dat gedaan heb. Weer geheugen opfrissen en de combi van haken en naaien lijkt me erg leuk.

 78. Annemarie
  | Beantwoorden

  Ik ben wel in het bezit van een naaimachine, maar kan niet naaien. Lijkt me een super leuk én heel handig boek. Kan ik een mooie gymtas ( en andere leuke dingen) naaien voor mijn dochter die in november naar de basisschool gaat!!

 79. Sandy
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag jouw wiebertas willen maken! Ik wil heel graag leren naaien en de oude machine van mijn oma weer tot leven brengen.

 80. Mirjam
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige actie, zou graag een draagtas maken!

 81. Carmen
  | Beantwoorden

  Wat een leuk naaiboek! Ik ben echt een leek op dat gebied. Momenteel ben ik bezig met de wiebertas uit haakspiratie. Afgelopen zondag stof voor de voering gekocht, dat word voor mij wel een hele uitdaging om dat in de tas te krijgen 😉 daarom zou het mij leuk lijken om het boek te winnen en daarvan te kunnen leren.
  Tegen beter weten in heb ik ook allemaal leuke stofjes gekochtvoor mijn dochter die we in mei verwachten. Ik kon ze niet laten liggen! Dus hulp en inspiratie is van harte welkom

  Groetjes Carmen

 82. angela de leest
  | Beantwoorden

  Vroeger heel veel achter de naaimachine gezeten.
  Tegenwoordig niet zo veel zin meer in, meer aan het haken.
  Maar combineren is leuk. Maar voor mijn dochter zou het helemaal geweldig zijn.

 83. Linda
  | Beantwoorden

  Ik heb vorig jaar een prachtige naaimachine voor mijn verjaardag gekregen. Haken deed ik al en ik kocht jouw boek om de twee samen toe te passen. Toen is mijn oog op de vlaggenlijn in jouw boek gevallen. Ik heb er prachtige stof, biaisband en bolletjesband voor gekocht. Ik denk alleen steeds dat het nog te moeilijk voor me is dus begin er dan toch maar weer niet aan. Een boek met nog meer om te leren zou me wellicht helpen.

 84. Greet
  | Beantwoorden

  Je hebt alweer zo’n leuke actie die ik ook weer niet kan weerstaan. Ik zou uit het boek de rugzak al zeker willen maken want ik zou echt niet weten hoe ik hier aan moet beginnen. Ook zou ik graag leren borduren en naaien met de hand want hierin ben ik een echte leek en dit lijkt me wel leuk om werkstukken mee af te werken.
  Dus hopelijk kom ik woensdag eens een keertje uit de trekking.

 85. Astrid Cobben
  | Beantwoorden

  Ik zou graag willen winnen zodat de naaimachine die hier al jaren staat te verstoffen eindelijk mijn zolang gekoesterde verfraaiingen voor mijn huisje kan maken zoals leuke kussenhoezen voor op de bank ?

 86. Silvia
  | Beantwoorden

  Ik ben dol op tassen, en zowel het picknickkleed uit jouw boek als de reistas uit dit naaiboek kijken me ontzettend handig. Ik haak ook veel, maar heb het nog toe niet aangedurfd om een binnentas in een gehaakte tas te maken. Want die wiebertas is echt geweldig, maar daar wil ik toch eerst een beetje ervaring voor hebben.

 87. Yentl
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke!
  Ik zal eerlijk zijn, ik houd helemaal niet van draadjes, bolletjes katoen en haaknaalden. Maar mijn moeder haakt het liefst de hele dag! Zij maakt de mooiste knuffels, krukjes en dekentjes! Nu heeft zij ook jouw boek en ze heeft een naaimachine, maar toch ziet ze tegen het naaien op.
  Op 22 maart is zij jarig, de nieuwste haakboeken heeft ze al…..Dus ik dacht ik waag de gok!
  Ik zou het heel leuk vinden om haar te verrassen met dit mooie boek!
  Yentl

 88. Esmée
  | Beantwoorden

  Ik zou het boek heel graag willen winnen. Mijn overleden moeder kon heel goed naaien en heb wat van haar spulletjes gekregen. Die liggen nu op zolder…werkloos te zijn. Misschien durf ik de naaimachine aan met dit prachtige boek en krijgen ook mijn haakwerken eens de voering die ze verdienen.

 89. Lisette
  | Beantwoorden

  Oh, wat een leuk boek! Ik zou graag de stoffen opbergmanden willen maken voor op de kamer van mijn puber dochter. In de hoop dat ze dan wel wat opruimt….

 90. Marissa
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuke actie! Ik ben sindskort begonnen met naaien en vind het echt ontzettend leuk!
  Zo trots als mijn zoontje rondloopt in een eigen gemaakte broekje ? al durf ik een uitgebreider projectje met ritsen of knopen nog niet aan.. dus zou dit boek een hele fijne aanwinst zijn met nog een kleintje op komst!
  Ook zou ik heel graag het patroon voor de naaimachine hoes willen proberen, want hij staat nu heel zielig in de kou op zolder te wachten tot ik hem weer wat aandacht geef hehe

 91. Liesbeth
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Het lijkt mij erg leuk om te leren naaien. Ik zou graag kussenhoezen of een projecttas willen maken, maar omdat ik niet weet hoe ik een naaimachiene moet gebruiken blijft dit er toch steeds bij. Want om dit nou met de hand in elkaar te zetten.. Dus ik doe graag mee 🙂

 92. Henriët
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek! Een draagtas of rugtas lijken mij wel leuk om te maken….

 93. Arina
  | Beantwoorden

  Wat een leuk boek, ik wist helemaal niet dat hier ook boeken voor waren! Achter de naaimachine ben ik echt nog een beginner, met haken kan ik al iets meer overweg. Het lijkt me super gaaf omdat te kunnen combineren! Ik zou uit het boek graag het rugrasje maken voor mijn zoontje van 3 maanden en hopelijk over een poosje ook kleertjes voor hem!:)

 94. Nelleke
  | Beantwoorden

  Ik zou voor de Gezellige kleurige en fleurige kussentjes gaan, voor binnen en buiten en eigen gemaakte kraamcadeautjes zijn altijd leuk om te geven?

 95. Margaret
  | Beantwoorden

  Handig boek met allerlei naaitips en trucs. Mooie, verhelderende foto’s. Handig om dit boek samen met jouw boek te gebruiken, waarin jij ook mooie naaipatronen gebruikt.

  Groetjes en fijn weekend, Margaret

 96. Anne
  | Beantwoorden

  Wauw, ik zou graag een kans maken op het boek!
  Toevallig heb ik hier de naaimachine van mijn schoonmoeder staan (alleen even een gordijn korter gemaakt), ik werd hier zo enthousiast van dat ik hem nog niet terug heb gedaan.. maar dan zit ik er achter.. en nu?!
  Ik zou het graag willen leren en ik zou uiteindelijk alles uit het boek wel willen maken! (Oefening baart kunst ?)

  Tot zaterdag bij studio Sier! ?

  • Anne
   | Beantwoorden

   En vooral in combinatie met haken vind ik erg leuk!

   Ik had het eerder moeten leren, de binnenvoering van mijn gehaakte maxicosi zak zit vast met drukknopen.. ?
   Maar inmiddels is die al niet meer in gebruik ?

 97. Silvia
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig boek! Ik wil graag de knuffelkrokodil maken voor mijn zoon. Hij vindt deze geweldig.

 98. Fernande
  | Beantwoorden

  Sinds een jaar heb ik zelf een haak- en breicafé (haakcafeapeldoorn@jimdo.com en facebook haak- en breicafé Apeldoorn) en ik zit ook bij een handwerkcafé. Daar heb ik je boek gezien en ik vind er veel leuke dingen in staan, maar ik ben niet zo handig met de naaimachine. Ik doe ook aan quilten (en wil dat ook in mijn haak – en breicafé gaan doen), maar zou zo graag meer overweg kunnen met de naaimachine. Ik heb er altijd ruzie mee….

 99. Fernande
  | Beantwoorden

  Sinds een jaar heb ik zelf een haak- en breicafé (haakcafeapeldoorn@jimdo.com en facebook haak- en breicafé Apeldoorn) en ik zit ook bij een handwerkcafé. Daar heb ik je boek gezien en ik vind er veel leuke dingen in staan, maar ik ben niet zo handig met de naaimachine. Ik doe ook aan quilten (en wil dat ook in mijn haak – en breicafé gaan doen), maar zou zo graag meer overweg kunnen met de naaimachine. Ik heb er altijd ruzie mee….

 100. Ainhoa
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag en reistas willen naaien, wat een leuke aktie’

 101. Nell Langras
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het boek willen winnen voor mijn dochter,is 47 en wil nu naaien leren.
  Ik heb het vroeger veel geprobeerd,maar door haar werk er weer bij in geschoten.
  Dit lijkt mij een makkelijk begin voor haar.
  Ik kan haar helaas niet bijstaan omdat ik ziek ben.
  Vriendelijke groeten Nell Langras faceboek huphuphophop langras.

 102. Myrthe
  | Beantwoorden

  Ik ben nog echt een beginner als het op naaien aankomt. Ik heb de naaimachine uitgeprobeerd op dagbesteding. Ik heb alleen nog rechtdoor genaaid, maar ik wil heel graag een keer een projectje doen op de naaimachine. Ik wist alleen niet zo goed wat ik moet maken. Maar als ik lees wat aan bod komt in Beginnen met Naaien, dan zou ik graag de brillenkoker willen maken. Ik heb sinds kort een bril en ik kan wel een extra bewaarhoesje gebruiken :).

 103. Mieke
  | Beantwoorden

  Zou het boek graag aan mijn dochter geven. Ze heeft de naaimachine van haar oma gekregen en nu vol plannen om van alles te maken maar alle begin is moeilijk, dus dit zou goed van pas komen.

 104. Mirjam Scheer
  | Beantwoorden

  Naaimachine en stofjes in huis, maar nooit doorgezet. Rugzakje voor dochtertje lijkt me erg leuk! Kan ze meenemen naar de peuterspeelzaal.

 105. Shirley
  | Beantwoorden

  Wat een super leuke give-away Janneke!
  Ik zou graag een mooie hoes voor de naaimachine maken, want nu zit er een standaard witte kunstof hoes omheen. Uit jouw boek zou ik graag de vlaggetjes maken in heerlijke pasteltinten voor de zomer.
  Wat naaien betreft ben ik een beginner, maar ik vind het wel leuk om hier meer van te leren…

  Groetjes, Shirley

 106. Carolina
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke, ik heb sinds vorig jaar een naaimachine en heb inmiddels rokjes en jurkjes voor mijn dochtertje genaaid.
  Mijn grote hobby is haken. Een combinatie van beide lijkt mij erg leuk, vandaar dat ik je boek gekocht heb. Uit jouw boek wil ik graag het appelhoesje maken. Uit het boek van Cath Kidston zou ik starten met het naai-etuitje.
  Nu maar duimen dat ik win.
  Groetjes, Carolina

 107. Mariët van der Toorn
  | Beantwoorden

  Ik heb sinds veertien dagen het boek Haakspiratie in mijn bezit. Wat een duidelijke uitleg en foto’s. Een kind kan de was doen! Om mijn dochter over de naai-streep te trekken zou ik graag het nieuwe boek ook in mijn bezit krijgen. Zij denkt dat naaien meeega-ingewikkeld is. Met zulke duidelijke instructies kan ook zij vast een leuke tas naaien.

 108. Ellen
  | Beantwoorden

  Oh wat een leuke give-away! Jammer dat ik in België woon…

 109. Jeanette Renting
  | Beantwoorden

  Mooi boek. Zou ik wel winnen winnen voor tijdens een oppas-dag met mijn nichtjes van 10 en 12. Kunnen we samen iets moois gaan maken.

 110. Laurine
  | Beantwoorden

  Allereerst, wat een ontzettend leuke site en blog heb je! Ik haak veel en was hier eigenlijk nog nooit beland. Ga deze pagina zeker opslaan en vaak gebruiken voor tips!

  Door een vriendin van mij is bij mij ook het naaien aangeslagen. Tot nu toe heb ik nog niet erg veel ervaring maar met hulp van mijn moeder (vroeger veel samen achter de naaimachine gezeten) en na een training van de naaimachine gaat het redelijk. De projecten zijn nog simpel maar dat gaat vast niet lang meer duren. Met hulp van dit boek al helemaal niet ! Daarom zou ik het ontzettend leuk vinden om dit boek te winnen!

  Groetjes van Laurine

 111. Sandra
  | Beantwoorden

  Wat een leuk en handig boek!
  Ik zou de reistas wel willen maken! Handig als werktas!

 112. Petra Guijt
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Had het vandaag toevallig met een vriendin over naaien. Mijn moeder kan het heeeel erg goed, en mijn naaimachine staat dus al een paar jaar ongebruikt op zolder. Maar eigenlijk zou het leuk zijn om het zelf ook beter te leren. Dus wie weet als ik dit boek zou winnen… En anders misschien zelf koop, het klinkt nl erg leuk en alles goed uitgelegd, want dat ben ik idd wel echt vergeten, hoe die naaimachine nou ook al weer werkte. 😉 De opbergmandjes lijken me heel erg leuk om te maken!

 113. Nellie van Gent
  | Beantwoorden

  Ja hier waag ik een gokje op! Het ziet eruit als een helder en vrolijk boekje 🙂 En omdat ik net met naaien begonnen ben en mijn eerste rechttoe-rechtaanproject af is ben ik wel toe aan wat oefenen met een boekje. Het eerste dat ik wil maken? De kussentjes en opbergmandje voor het toekomstige campertje wat er waarschijnlijk nu echt bijna komt!

 114. Arina Prosman
  | Beantwoorden

  Oh wat leuk! Ik zou erg graag willen leren naaien, ik kan het op het moment echt niet. Het lijkt me een heerlijke combi, naaien en haken ? helaas, moet ik daar dan hulp bij vragen van een vriendin. Of ik haak een achterkant v een kussen ipv met stof!

  Het lijkt me leuk om een tas te naaien (uit het boek) en die dan bijvoorbeeld op te leuken met gehaakte applicaties. Nu al zin in ? wie weet!

 115. Tirza
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Ik ben net begonnen met leren haken en naaien. Ik zou graag mijn eigen warme slofjes maken of een leuke tas..

 116. Anna
  | Beantwoorden

  Ik zou graag het naaien leren vooral nu ik kleine kinderen heb,dan kan ik ietsvoor hen maken
  Ik zou ook graag het pickickkleed willen maken.

 117. Nanita
  | Beantwoorden

  De krokodil! Die vind ik erg leuk, zou ik gaan maken.

 118. Marije
  | Beantwoorden

  Alweer zo’n leuke actie? Dit boek past helemaal bij op dit moment.. want in deze week vakantie heb ik op de planning staan om voor het eerst een jurkje voor mijn kleine meisje te maken! Ik heb al eens wat makkelijke dingen genaaid… maar altijd heb ik de hulp van m’n mams nodig! Het boek lijkt me daarom helemaal leuk! En als ik er dan iets uit ga naaien… kies ik het rugzakje! Ook voor mijn meisje!?

 119. Connie
  | Beantwoorden

  Het naaietuitje?
  Leren naaien is voor mij hogere wiskunde. Ik zou het zo graag leren om te combineren met mijn haakwerkjes?

 120. Anita
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,
  Heel eerlijk….. ik zou beginnen om de tas die ik vorig jaar in Mochila techniek (schoudertas met zonnebloem)gehaakt heb opnieuw te voeren. Het haakwerk is prima gelukt, maar de voering………. is wat minder geslaagd. 🙁 Ik zou graag vaker haakwerk met stofjes combineren, jouw boek Haakspiratie is geweldig. De wiebertas is zo leuk om aan iemand cadeau te doen. Ik durf er alleen niet aan te beginnen, bang dat het voeren me minder goed af gaat en je wilt toch een mooi afgewerkte tas afleveren. Mocht ik niet tot de gelukkige winnaars behoren, ga ik het boek sowieso aanschaffen. Dank je wel voor de tip! Groetjes, Anita

 121. Sylvia
  | Beantwoorden

  Super leuk! Kan (nog) niet naaien, maar zou dat wel graag leren. Lijkt mij heerlijk om dan projectjes te kunnen combineren van haken en naaien samen. De laptophoes zou een mooi begin zijn, maar ben ook zeker benieuwd naar de andere patronen. En wat Haakspiratie betreft dan komt de Wiebertas ook een stukje dichter binnen bereik 😉

 122. Silvia Postma
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,
  Wat zou ik willen maken? Het uilenkussen zou mijn eerste project zijn. Maar ook de reistas, het bloemenkussen uit je boek vind ik erg mooi. Op dit moment ben ik bezig met manden uit het boek kabels haken, hoe mooi zou het zijn om daar voeringen voor te naaien!
  Groetjes Silvia

 123. Lilian
  | Beantwoorden

  Hallo, ik zou graag ,eer willen weten van de combinatie haken/naaien. En uit het boek zou ik de reistas willen maken..groetjes
  Lilian???

 124. Fiona
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het boek naaien voor beginners willen winnen. Toevallig heb ik net een eerste les achter de rug maar hier leer je nergens het begin en over de machine en dat is nou net wat ik wil leren. Dit boek zou me hier dan enorm bij kunnen helpen en komt precies op het goede moment. Hier zijn nergens cursussen te volgen alleen voor beginners, maar met dit boek zal dat ook niet nodig meer zijn

 125. Elsbeth
  | Beantwoorden

  Graag laat ik me door dit boek inspireren. Er zijn genoeg leuke uitdagingen. Beginnen met de laptophoes denk ik of de reistas. Hartelijke groet Elsbeth?

 126. Simone Scholman
  | Beantwoorden

  Oh, dit zou ik graag willen winnen!
  *Hoe erg..* ik laat nog steeds mijn moeder de naaimachine pakken en dingetjes maken, terwijl ik er gewoon eentje boven heb staan.
  Een steuntje in de rug zou dan ook erg welkom zijn! Uit het boek zou ik de stoffen opbergmanden willen maken, maar er ligt ook nog best wat stof te wachten hier thuis om te worden getransformeerd tot een gave tafeltent voor mn 2 oudste kids. Hoe leuk zou het zijn als ik eindelijk zelf wat kan maken voor mijn 3 jonge koters!

 127. Renate van Brakel
  | Beantwoorden

  Thuis staat de naaimachine van mijn schoonmoeder, maar weet niet zo goed waar te beginnen ☺ De yoga tas (of misschien een wat eenvoudiger project) zou ik graag willen proberen.

 128. Dini Fraters
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Ik vind de reistas wel heel leuk, maar de naaimachine hoes vind ik ook een leuk idee om mee te beginnen.

 129. Mathilde
  | Beantwoorden

  Oh, wat zou dat gaaf zijn.
  Ik wilde een kussen haken in een hele grove, stoere steek. Toen ik bezig was bleek dat ik maar genoeg had voor 1 kant. Dan maar de andere kant van stof, maar ja hoe doe je dat?? Geen idee. Vervolgens ligt er al enkele weken 1 deel van het kussen op de bank….
  Met dit boek moet het toch goed komen!!!

 130. Martina van Veldhuizen
  | Beantwoorden

  Ohhh! Haken vind ik al heerlijk om te doen. Mijn skills met de naaimachine zijn niet écht geweldig… Lijkt me heel leuk om het haken met naaien te combineren. Verder zou ik heel graag een picknick- kleed willen maken. Wellicht dat ik met dit boek (weer) een vrienschappelijke band met mijn naaimachine (die zich nu bij mijn zus staat te vervelen 😉 ) kan op bouwen.

 131. Saskia
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Dit boek zou heel goed van pas komen. Alles in huis voor jou geweldige wiebertas, zelfs een naaimachine op de kop getikt. Klein probleem: ik kan (nog) niet naaien. Gelukkig is het nooit te laat om te leren en kan ik hopelijk over niet al te lange tijd mijn eigen wiebertas maken 😉

 132. Sanne Koenderink
  | Beantwoorden

  Goedenavond ?
  Ik heb een half jaar geleden een naaimachine gekregen. En al een half jaar staat hij, helaas, ongebruikt op zolder omdat ik gewoon niet weet waar ik beginnen moet. Toen ik 2.5 jaar geleden hoorde dat wij een dochtertje verwachtten zag ik het al helemaal voor mij. Leuk allemaal zelf gemaakt spulletjes voor ons meisje maken. Het haken heb ik mijzelf al aangeleerd en is echt een super leuke hobby. Maar met de naaimachine kom ik echt niet verder dan de hoes er af halen ?.
  ik zou graag de opberg mandjes uit het boek willen maken om mijn haaknaald en en bolletjes katoen in op te bergen en vervolgens zou ik dolgraag mijn eerste zelf gemaakte rokje voor onze dochter willen maaien. ?
  Groetjes Sanne

 133. Cecilia hamstra
  | Beantwoorden

  Ow wat leuk….ik doe nog heel graag mee.
  Ik kan al een beetje naaien maar een goed boek er bij….kun je veel van leren…een inspratie uit jou boek? ik vind het baby dekentje prachtig en dan met een prachtig zelf gemaakt lakentje erbij dat maakt het helemaal af..

 134. Chantal Berkelmans / Sjantietop
  | Beantwoorden

  Ooooh wat gaaf dit boekje! We zijn op vakantie en had het niet voorbij zien komen maar ik doe graag op de valreep mee. Ik zou ook zo graag willen leren naaien. Vooral de combi met haken vind ik zo mooi! Ik zou dan graag ooit het picknickkleed en tas willen maken ?

 135. Bea
  | Beantwoorden

  Hoi,

  Zou nog graag mee willen doen op de valreep en het boek graag willen winnen voor mijn dochter ze haakt de mooiste dingen en wil graag leren hoe je de stof en voering in tassen ed moet maaien.

 136. Eline
  | Beantwoorden

  Allereerst wat een leuke actie. Ik haak nu een paar jaar en dat gaat al goed. De naaimachine staat er al een tijdje maar is toch lastiger dan ik dacht.
  Op dit moment ben ik zwanger van mijn eerste kindje. Ik wil veel voor de babykamer zelf gaan maken. Ik zou daarom beginnen met het babydekentje uit jouw boek. Daarna een paar mooie bijpassende opbergmanden

 137. Karen
  | Beantwoorden

  Ik zou toch zo super graag de basis steken willen leren om te kunnen naaien. Laatste keer dat ik mouw probeerde te naaien naaide ik me hele mouw vast haha en je zag de steken gewoon heel lelijk zichtbaar. .haha

 138. Marianne
  | Beantwoorden

  Ik zou graag zo’n leuke opbergmand maken als ik het boek zou winnen. Ziet er echt leuk uit, hele boek trouwens?

 139. Rietje
  | Beantwoorden

  O wat leuk! Er staan zoveel mooie dingen in! Die tas of het kussen…. Eigenlijk gewoon teveel voor de beschikbare tijd;-). Graag doe ik mee aan deze leuke actie!
  Rietje

 140. Zwanette Tutert
  | Beantwoorden

  Oh, help!!! Ik ben te laat!!!????
  Ik kan niet kiezen, ziet er allemaal mooi uit.
  Ik denk dat het kussen mijn voorkeur heeft, eerst even de wiebertjesdeken afmaken. Bijna klaar.
  Groet Zwanette

 141. Ellen vd Eng
  | Beantwoorden

  Wauw! Super leuk boek!
  Ik zou beginnen met het maken van de opbergmanden, omdat je daar nooit genoeg van hebt! De oude naaimachine van mijn moeder in de kast, maar nog bijna nooit gebruikt… ?

 142. Jessica
  | Beantwoorden

  Ik zou graag het boek willen winnen. hier staat al jaren een naaimachine maar word niet gebruikt omdat ik niet weet hoe te beginnen. En dan Is het boek een uitkomst.
  Ik wil dan beginnen met een kussen.

 143. Marjan
  | Beantwoorden

  Op de valreep nog even mee doen ..Ja graag! Lijkt me super. Kan ik er een mooi blog over schrijven..;-) We vinden je ontwerpen super en motiverend!

 144. Marieke
  | Beantwoorden

  Wauw wat een gave give away.
  Ik ben een echte beginner, ik kan rechtuit en dat is het.
  Ik wil al tijden een leuke tas maken dus ik ga voor de reistas, na het naai etuitje ?, als ik het boek win.

 145. Anita Diepeveen
  | Beantwoorden

  Ik wil zo graag zo’n fleurige tapestry tas haken, maar ik weet niet goed hoe je het netjes afwerkt van binnen.
  Wat zou het daarom leuk zijn om met dit boek aan de slag te gaan, want dan zijn de mogelijkheden eindeloos 😉

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.