Home » Breien » Babymutsje breien met stippen en pompon

Babymutsje breien met stippen en pompon

Geplaatst in: Breien, Handwerk 3

Het babymutsje breien voor een pasgeboren baby’tje was zo leuk om te doen, dat ik er nóg een wilde breien. Ook kwam ik niet lang geleden het babyslaapzakje tegen dat ik breide met stippen en… 1 + 1 = 2; ik wilde hetzelfde babymutsje nog eens breien, maar dan met fair isle gebreide stipjes.

Patronen en tips voor breien babymutsje

Garen voor breien babymutsje

Het garen dat ik gebruikte is Schachenmayr Merino Extrafine 120. Daar had ik na het haken van de Heerlijke Herfstsjaal nog een bolletje van over. En gelukkig ook nog een extra restje, want ik kon nét geen twee mutsjes (maatje Pasgeboren) uit 1 bolletje breien. De kleurnummers zijn: 110 (Cognac) en 102 (Cream).

Doen jullie dat ook, aantekeningen maken bij het haken of breien?

Als ik zelf ontwerp is dat uiteraard heel erg handig, maar als ik een bestaand patroon gebruik schrijf ik ook mee. Ik vind het leuk als een soort dagboek, maar ook praktisch omdat ik dan een volgende keer niet nog een keer een zelfde fout maak 🙈.

Of als ik een aanpassing maak op een patroon, zoals nu met de ingebreide stipjes. Dan hoef ik een volgende keer niet nog eens uit te zoeken hoe ik dat ook al weer eens heb gedaan (en hoe het een volgende keer slimmer kan…).

Het is ook handig om bij te houden welk garen en hoeveel daarvan ik gebruikte en wat de uiteindelijke afmetingen werden (dat laatste vergeet ik dan overigens wel eens te noteren, dus enige discipline aan het einde van een project vergt het wel).

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

3 Responses

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Wat een lief mutsje! Mooi gemaakt!
  Aantekeningen maken is reuze handig. Steeds vaker doe ik dat wel. Niet alleen bij breien en haken, maar ook tijdens het naaien. Met name de draadspanning van de locker. Zo handig voor een volgende keer bij een soort gelijke stof.
  Alvast een heel creatief 2020 gewenst!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ilse! Voor het compliment en de nieuwjaarswens. Voor jou ook een mooi en creatief 2020! 💕
   Oh ja, dat is ook een goeie, aantekeningen maken van de draadspanning bij het naaien! Hoef je het niet weer opnieuw uit te vinden bij een volgend project.

 2. […] breide nog twee babymutsjes en ik leer momenteel sokken breien. Dat stond al heel lang op mijn lijstje en nu komt het er van. […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.